loading
close
SON DAKİKALAR

Dr. Gergerlioğlu: Yukarı Hereke’ye bu çöp tesisi kurulursa doğası havası mahvolacak

Dr. Gergerlioğlu: Yukarı Hereke’ye bu çöp tesisi kurulursa doğası havası mahvolacak
Tarih: 08.01.2022 - 09:52
Kategori: Çevre

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak buradan kamuoyuna, yetkililere, iktidara sesleniyorum lütfen bu cinayete izin vermeyin! Bu inert 3. Sınıf dediğiniz çöp tesisi çalışmasını lütfen durdurun diyoruz.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Yukarı Hereke’de kurulması düşünülen çöp tesisi alanını gezdi yurttaşlarla röportaj yaptı.

Yukarı Hereke’de atık bizim hayvanlarımızın önüne gelince aklı ermiyor hayvanın. Kilo kilo poşetler çıkartıyorum.

Yörük İsmail Karateke: Ben Yukarı Hereke sakinlerinden Yörük İsmail (İsmail Karateke). Yörük’üm. Buranın yerlilerinden. 1970 senesinden beri burada ikamet etmekteyim. Gördüğünüz alan hayvanlarımın barınağı. 400 metre ileriye gittiğin zaman burayı çöp istilası olarak yapıyorlar. Tüm direnişlerimize rağmen bizim elimizde gördüğünüz gibi 600-650 hayvanla ben bu arada kaldım. Arka taraf orman, bu taraf üst kısmı mahalle oldu, benim gibi nice hayvancılar var onlar da aşağı götürdüğü zaman 600 baş hayvanımı burada saklamakta biraz güçlük çekiyorum. Hayvanım sadece benim için değil kamu hizmetine görev yapmaktayım. Arkadaşımın, komşularımızın ihtiyaçlarını gidermek için kurbanlık her türlü hayvancıktan ne gibi istifade ediliyorsa biz hepsini karşılamaya çalışıyoruz. Allah'a şükür sağ olsun bizi gözü kör olan insanlar bizi görmedi ve onların önünde diz çöken insanları gördüler maalesef bizi burada çökertiyorlar yani. Eğer çöp sahası buraya gelirse bizim hayvancılık olayımız birden kendiliğinden yok olacak başkanım. Ben bunu açık ve net olarak sana söylüyorum. Atık deyince siz bunun ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz benden daha iyi biliyorsunuz atık bizim hayvanlarımızın önüne geldiği an sağlık, sıhhat, poşet burada başka türlü şeyler hepsine bu hayvan yiyecek, aklı ermiyor çünkü hayvanın. Hayvan onu yediği zamanda kilo kilo poşetler çıkartıyorum. Bunun kamuoyunun duymasını istiyorum. Taş ocağının bize vermiş olduğu zarar şu; aslında bu yol tapumun içinde, bu yolu men edebilirim ama kamudan mahrum etmemek için ben bu yolu açık tutuyorum ama benim iyi niyetimden mütevellit gözlerinizle gördünüz benim de çoluk çocuğum var. Ben burada ikamet ediyorum. Arabası olan var, yurt dışından gelenim var. Sizin gibi saygı değer abim kardeşim geldi zaman bakın arabanızı buradan ileriye geçemediğiniz orada bıraktınız, vatandaşım ama ben de. Ben de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşıyım başkanım değil mi? Vatandaşa hizmet her zaman kamu hizmetidir. Kamu hizmetini ben görmediğim zaman ben vatandaşa ne şekilde vatandaşlık yapabilirim?

Yukarı Hereke’ye bu çöp tesisi kurulursa mahvolacak.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Yörük İsmail Karateke ile birlikteyiz. Biraz daha işi özetlersek şimdi aylardır gündem ettiğimiz Yukarı Hereke’deki çöp tesislerin kurulması düşünülen çöp tesislerinin yakınındaki bir arazideyiz. 400 metre değil mi? 670 hayvanı var İsmail abinin, Yörük abinin ve burada çok güzel bir hayvancılık yapıyor. İnekler, koyunlar, keçiler, tavuklar, horozlar tüm hayvanlar var tüm tesisini kurmuş, yıllardır vatandaşa hizmet ediyor. Çok da güzel cennet gibi bir ortam var. Bahar’da çok daha güzel oluyormuş. Şimdi bu tesis çöp tesisi kurulursa mahvolacak.

Ben 67 yaşındayım 67 yaşından sonra el kahrı çekip bir fabrikada emir altında çalışma gibi eğilimim yok.

Yörük İsmail Karateke: Biter. Kendiliğinden bitecek. Benim buradaki yaşamım hizmet bugüne kadar yapmış olduğum hizmetim boşuna ve hibe olup gidecek. Ben istiyorum ki geride kalan genç kardeşlerimize, arkadaşlarıma, eşime, dostuma kalıcı olaraktan burada bir şu devranı sürüp gitmesini istiyorum ve yararlıyım ben zararlı bir insan değilim. Arkadaşımın bir tanesinin bir tane adaklık kurban olsun gelir İsmail amca var mı? Var buyurun gelin gel kardeşim keserim dedim. Kurbanlık hakeza bir arkadaşımız misafirim geldiği zaman ikram edebileceğim şey. Ben burada körlendikten sonra; ben 67 yaşındayım 67 yaşından sonra el kahrı çekip bir fabrikada emir altında çalışma gibi eğilimim yok. Zaten kendim ameliyatlıyım ben 3 tane ameliyat operasyon geçirdim. Bundan sonraki benim çalışma hayatımda ancak zar zor bu işi yaparım.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Sen zaten burada hayat buluyorsundur. Cennet gibi ortamın içinde değil mi? Yaşlanmıyorsun burada. Gelip burayı zehirleyecekler.

Yörük İsmail Karateke: Yarın öbür gün çöp tesisi buraya geldiği zaman benim yaşım had safhada, ölür giderim, görürüm ya da görmem. Geride benim fidan gibi yeğenlerim, kardeşlerim, arkadaşlarım var. Onların da geleceği olacak, bunlar da yarın öbür gün buralarda hiçbir şeyden vefa bekleyemeyecekler.

Yukarı Harekenin cennet gibi doğasını bozmayın, burayı leş gibi bir yere çevirmeyin diyoruz maalesef yapıyorlar.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Yörük İsmail Abi biz bu konuyu aylardır gündem ediyoruz. Yukarı Harekenin cennet gibi doğasını bozmayın, burayı leş gibi bir yere çevirmeyin diyoruz maalesef yapıyorlar. Şimdi bizi dinlemiyorlar iktidar burnunun dikine gidiyor. Burada bir sürü çalışmalar yapılıyor. Yok efendim biz burada işte atık inert çöpler yapacağız, zarar vermeyecek.” diyorlar. Diyorlar ki: “Buradaki çöpler zararsız atık çöpler olacak inert çöpler olacak.” diye bir kelam var ve sizce yani böyle bir şey olduğu takdirde zararsız mı olur? Ne dersiniz?

Maalesef burası çöp sahası ben buraya müdahale ettiğim zaman da “Senin sıfatın ne beni engelliyorsun?” diyecek

Yörük İsmail Karateke: Başkanım ben onu şöyle size aklımın yettiğince kanaatlerimce kâğıt üzerinde yapılan bir anlaşma burada kişiler tarafından hayli hayli bozulacak yarın öbürsü gün adam buraya evsel atığını da atacak, kimyasal attığını da atacak. Maalesef burası çöp sahası ben buraya müdahale ettiğim zaman da “Senin sıfatın ne beni engelliyorsun?” diyecek bana o zaman. Benim başım derde gidecek. Ben bir vatandaşım büyüklerimiz, bunu yönetim beni bu şekilde rezaleti sürükleyecekse vatandaşlığı bıraksın. Vatandaş vatandaşlığı bıraksın. Size bu kadar izah edebiliyorum.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Biz bu konuyu gündeme getirdiğimizde bazı yerel medyada bazı köşe yazarları belediyenin yaptığı doğrudur diye yazılar yazıyorlar. Bize fitne çıkarmakla suçluyorlar. Ne dersin buna?

Şu anki iktidarın doğruları varsa %40 da yanlışı var.

Yörük İsmail Karateke: Maalesef ki şu anki iktidarın doğruları vardır ama şahsım adına benim görüşümce şu anki iktidarın doğruları varsa %40 da yanlışı var. Bu vatandaşı hiçe sayıp da “Hüküm, bende” diyerek vatandaşın kafasını kopartmak ezmek bir büyük olaraktan bize yakışmaz. Biz 632 sene Osmanlı İmparatorluğu'nu taşıyan onun torunlarıyız adaletsizliği hiçbir zaman için kabul edemem. Adaletsizliği hiçbir zaman kabul edemem. Artı muhalefet burada eğer sesleniyorsa bir şeyler. Onların yaptığı yanlışı kendileri görmediği için içerideki zümreler bunu gidip burada bir yanlış iş var diye söyleyince olamaz. Ben emretmedim yapamaz, oluyor işte oldu. Bak bunun ispati ortada. Gerçek ortada gelin görün anlatmaya gerek yok.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Şu çevreyi görüyoruz, cennet gibi bir doğa. 50 yıldır çok çalışmış Yörük İsmail abi. Arazisinin çevresini ağaçlandırmış, hatta bir kısmını da orman vasfına alıp kendisinden almışlar ama o yine de olsun diyor. Biz burada faaliyetimizi yapıyoruz diyor.

Yörük İsmail Karateke: Burası vatandaşındır.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Sen burada huzur içinde yaşıyorsun ama kısa bir müddet sonra burası zehirhaneye dönecek.

Maalesef ki eğer bu atık çöp tesisi buraya geldiği zaman burada hayat bitecek.

Yörük İsmail Karateke: Maalesef ki eğer bu atık çöp tesisi buraya geldiği zaman burada hayat bitecek. Ben bunu çok adım kadar eminim. Buranın doğanın yaşamı, dengesi evsel atığı buraya koyduğu zamanda aşağı hereke’de Ulupınar denilen bir suyumuz var. Burası gelecekte halkı zehirleyecek.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Sadece Yukarı Hereke’ye değil yani.

Yörük İsmail Karateke: Bu derenin, vadilerin toplandığı büyük obruk vardır. Bu obruğa ne kadar büyük su dolsun bin metreküp burada toprağın altına bırakır. Bu Ulupınar’da çıkıyor. Ulupınar’dan çıkan su yarın öbür gün düzene koyulup halka içme suyu olarak ikram edilecek. Buraya çöp tesisi geldiği zaman evsel atık geldiği zaman kimyasal atık buraya geldiği zaman o suyu içen vatandaşlar sağlık diye bir şey kalır mı?

Ömer Faruk Gergerlioğlu: İşte Dilovası’nın durumu. İkinci Dilovası olacak.

Yörük İsmail Karateke: Aynen öyle başkanım.

Dilovası şu anda maalesef ki zehir soluyor. Hepimiz biliyoruz. Kanser vakaları had safhada.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: İkinci Dilovası. Dilovası’nı güya tedavi etmeye çalışıyorlar. Hiçbir şey yapamıyorlar. Çığırından çıkmış. Biz diyoruz ki; Yukarı Hereke İkinci Dilovası olmasın. Dilovası şu anda maalesef ki zehir soluyor. Hepimiz biliyoruz. Kanser vakaları had safhada. Burada tertemiz bir doğa var ve maalesef ki dediğiniz gibi çok tehlikeli bir gelişme var.

Bizim buradan 20 tane hayvan bölgesini 20 tane hayvancılığı men ettiğiniz zaman da bu halkımız gidecek Moldovya’dan, İtalya’dan Hollanda'dan hayvan getirecek etin kilosu çıkacak 100 liraya 130 liraya 150 liraya.

Yörük İsmail Karateke: O benim abi Yörük Ali Karateke benim abimdir. Ben Yörük İsmail kardeşiyim. Burada doğulu komşularımız da var. Burada sırf hayatını, istikbalini geçiren zatlarız biz. Bizim buradan 20 tane hayvan bölgesini 20 tane hayvancılığı men ettiğiniz zaman da bu halkımız gidecek Moldovya’dan, İtalya’dan Hollanda'dan hayvan getirecek etin kilosu çıkacak 100 liraya 130 liraya 150 liraya. Biz burada elimizi bağlayacağız bizim çoluk çocuğumuz da böyle acaba bir gelen olur da bize bir et keser de verir mi diye bakacak. Maalesef ki bu günleri yaşayacağız o günlere geliyoruz başkanım.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Burada ne güzel tavuklar, cins tavuklar var, horozlar var. Çok güzel böyle bu cins mi bunlar Yörük abi? Yörük İsmail abi biz Meclis’te hep söylüyoruz; iktidara diyoruz ki: “Hayvancılığı bitirdiniz, tarımı bitirdiniz.” ama bunlara yetmemiş anlaşılan buradaki hayvancılığı da bitirecekler.

Mazotun litresi olmuş 14 lira gübre olmuş 800 TL bir torba.

Yörük İsmail Karateke: Maalesef ki bakın başkanım size bir şey izah edeceğim son çareler içerisinde şu tarlamı ektim. 7 liradan yulafın kilosunu 7 liradan aldım serdim. Bugün ben buradan 40 balya ot çıkarsam 20 günlük istihkakı hayvanların. Bu tabi ki bizim gündemimiz değil de yönetim ile ilgili ben yönetime sesleniyorum Ben 7 liraya yulaf ekipte tarlaya 14 liraya 15 liraya hasat yapamam. Mazotun litresi olmuş 14 lira gübre olmuş 800 TL bir torba. Ben hayvancılık yapsam hayvana bu otu vermezsem kıştan yaza çıkmaz. Müşteriye hayvan satacak olduğun zaman adamın gözü kör değil. “Kardeşim sen bu hayvana nasıl bu fiyatı istiyorsun?” o fiyata istemezsem bana o hayvan zarar veriyor. Kendiliğinden öldürüyorlar! Ben size bu şekilde izah etmeye uğraşıyorum ama bunların oturup gündeme gelmesi lazım. Ben vatandaşlıktan şunu isterim vatandaştan herkesin eline bir tane ip ver kendini assın, öldürsün millet bu kadar aciz hale geldik başkanım. Bu kadar aciz hale geldik. Bu aktarımlarım sana değil. Baştaki duyması gerekenlere hitap ediyorum ben. Ben duyması gereken kişilere hitap ediyorum. Bizim şuradaki yaşamımızı bazı yanlış yöntemler içerisinde bizi burada öldürüyorlar başkanım.

Hem tarihi yok edecekler hem de buradaki hayvancılığı, tarımı yok edecekler. Tehlikenin farkında mısınız?

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Çok teşekkür ederiz Yörük İsmail abi. Yukarı Hereke sırtlarındayız Kocaeli'nde Körfez ilçemize bağlı Yukarı Hereke sırtlarındayız çok güzel doğası olan bir yerdir ve çok güzel deniz manzarası olan bir yerdir. El değmemiş doğasıyla ve aynı zamanda çöp tesislerinin yakındaki tarihi eserleri ile çok önemli bir yerdir. Hem tarihi yok edecekler hem de buradaki hayvancılığı, tarımı yok edecekler. Tehlikenin farkında mısınız? diye soruyoruz. Çok önemli bir tehlike var. Biz Yörük İsmail abiden yerinde tespitlerle görüşlerini aldık, çok haklı yıllardır, 50 yıldır burada. Büyük bir sevgiyle, duaya, saygıyla yaşayan bir insan peki son olarak şunu da sormak isterim İsmail abi: “Burada Kürtler, Yörükler hep beraber yaşıyorsunuz, buradaki bu kardeşlik ortamı nasıl?”

Yörük İsmail Karateke: Kardeşlik ortamında benim için Müslüman İslam aleminde La ilahe illallah Muhammed'in Rasulullah diyorsa o benim kardeşimdir ölümüne giderim ama bazen beş parmağın beşi de bir değil uğrunda ölecek insan vardır Allah'ın selamını vermeyecek insan vardır. O da bir ayrı konu. Yolunu sapıtan kimseye ben hiçbir zaman için başkanım selamet vermem ama benimle beraber aynı nefesi paylaşan, kardeş cami, Kuran'ı, ezanı dinliyorsa o benim din kardeşimdir Elhamdülillah.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Burada beraber herkes birlikte hayvancılık yapıyorsunuz, tarım yapıyorsunuz. Bir sorununuzda yok.

Kardeşiz bakın şu gençlerle bizim her zaman aramızdaki bir diyaloğumuz vardır. Benim çocuğumun okul arkadaşıdır kendisi. Benim elimde büyümüşlerdir.

Yörük İsmail Karateke: Hiçbir sorunumuz yok. Virajı dönerken orada 6 ahır var. Biz kardeşçe burada geçiniyoruz. Onların ihtiyaç suları da benim buradan geçiyor. Benim tapulu arazimin içinden geçiyor. Benim çeşmem var öbür tarafta, çeşmemin suyunu helal ettim onlar yararlansın diye çünkü kardeşlik ve paylaşmak çok güzel bir şeydir çünkü ben zamanla acılarını çok çektim onlar da yoksulluk çekmesinler diye her şeyimi paylaşıyorum. Allah’a şükür benim kimseyle bir sorunum yok. Aciz insan varsa o da kendinedir bana hiçbir şey yapamaz. Kardeşiz bakın şu gençlerle bizim her zaman aramızdaki bir diyaloğumuz vardır. Benim çocuğumun okul arkadaşıdır kendisi. Benim elimde büyümüşlerdir. Bütün yedi sülalesini tanıyorum yani Allah razı olsun benim ona karşı saygım var. Dedelerine karşı onun da bana vardır. Ben Allah'ın kelamını kullarına bugün cumaydı camiye beraber gittik Allah'ın kelamını beraber dinledik, selameti Allah'ın herkesin üstüne olsun. Benim kimseden gelip de benim ekmeğime mani olmayan insana kendi ekmeğinin peşinde olan insanla benim hiçbir işim olmaz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Gördüğünüz gibi burada Yukarı Hereke’de doğa ile bütünleşmiş sevgi ve saygı ortamında işini gücünü yapan tarımı hayvancılığı yapan vatandaşlarımız var ve ortak bir Yukarı Hereke görüşü var. Buraya çöp tesisi yapılmaz değil mi?

Yukarı Hereke kimsenin çöplüğü değildir.

Yukarı Hereke’li Yurttaş: İstemiyoruz. Yukarı Hereke kimsenin çöplüğü değildir. Yukarı ve Aşağı Hereke diye ayırmamak lazım. Aşağı Hereke zaten limancılar, Nuh Çimento istila etmiş zaten, mahvetmişler.

Yörük Ali: Orada vatandaşların söz hakkı yok. Orada kişilere ait özel kişilerin söz hakkı var onlar yönetiyorlar orayı. Bizim gibi zavallı insanlar bağı ile bahçesi ile uğraşan insanlar zaten gündem dışı sıfatları da geçmiyor.

Nuh Çimento doğayı mahvetti. Çöp tesisi ile de kalan temiz havamızı mahvedecekler.

Yukarı Hereke’li Yurttaş: Hereke’yi baz aldığımız zaman karadan, havadan, denizden büyük bir saldırıya maruz kalıyor. Denizi kullanamıyoruz, limancılar bitmiş. Nuh Çimento doğayı mahvetti. Çöp tesisi ile de kalan temiz havamızı mahvedecekler. Hereke binlerce yıldır farklı milletlere, kültürlere ev sahipliği yapmış, her Hereke’yi yöneten hükümetler korumuş bir şekilde buraya getirmişler. Son 25-30 yılda Hereke’yi bitirdiler, haritadan sildiler, çöp tesisi ile birlikte El-Fatiha diyeceğiz. Tarihi kültürü olan bir yerleşim alanı tamamen yok olacak. Hereke Cumhuriyet’in kuruluşundan.

Yörük Ali: 1422 tarihinden bu yana.

Yukarı Hereke’li Yurttaş: Hereke’de 2 kale var. Osmanlı zamanından kalma. Bir kale korunuyor ama sahilde olanı peşkeş çektiler liman yaptılar. Herkese faydası olan bir şey. Hayvancılık yapıyor. Herkes yararlanıyor.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Çark dönüyor. Sen üretiyorsun, millet tüketiyor.

Köylü milletin efendisidir derlerdi, şu an köylü insanların kölesi.

Yukarı Hereke’li Yurttaş: Köylü milletin efendisidir derlerdi, şu an köylü insanların kölesi. Köyleri mahalle yaptılar, köylü istediği kadar ekinini ekemez, evini yapamaz, işini yürütemez çünkü mahalle yaptılar şehirler müdahale ediyor, zabıtalar müdahale ediyor. Eskiden köylü köylüydü, milletin efendisiydi, milletin hizmet yaptığıydı, şu an köylü olmuş milletin kölesi!

Yörük Ali: Şimdi kölesi oldu.

Yukarı Hereke’li Yurttaş: Hereke Cumhuriyet’in ilk yıllarında fabrikalar kuruldu. Kültürü, tarihi olan bir yerdir ama 20-30 yıldır Hereke’yi tamamen bitirdiler. Beldeydi, mahalleye dönüştürdüler. Körfez’e bağladılar.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Atıl ve kenarda kaldı yani.

Hereke’nin tarihini yok edip bitirmek istiyorlar.

Yukarı Hereke’li Yurttaş: Yaşam alanı kalmadı. Mevcut 15-20 taş ocağı var. Onlar yetmezmiş gibi çöp tesisinin ilerisine bile 5-6 tane aktif hale getirilecek taş ocakları var ve daha yenilerini kuracaklar. Herekeyi çembere alıp sıkıştıracaklar! İnsanları kimyasala boğup tamamen yaşamı bitirecekler. 1000 yıldır olan tarihi kültürü yok edecekler. Çöp tesisinin 100-200 metresi sit alanları. Lahitler var. Turizme kazandırılmasını istiyoruz. Görünen şey çöp tesisi, taş ocakları, limancılar. Hereke’yi peşkeş çekiyorlar. Hereke’nin tarihini yok edip bitirmek istiyorlar.

Yukarı Hereke’li Yurttaş: Hereke 90’lı yıllarda Kocaeli’nin Marmara’nın alışveriş merkeziydi. Halı üzerine, Sümer Holding üzerine. Meşhur olan bir yerdi. Halıcılıkta meşhurdu. O zaman ekmek yiyorduk. Ticaret merkeziydi şu an Hereke ölmüş. Sümer bitti, halıcılık bitti, ticaret bitti. Sadece Hereke kalmış. Limanları zenginlere sattılar kendi adamlarına. Diğer yerlerde çimento sattılar, çöp sattılar. Ticareti de bitirdiler.

Buranın temiz bir havası var. Temiz hava gidecek.

Yukarı Hereke’li Yurttaş: Buraya atık malzeme depolama sahası adı altında buraya bir işlem yaptılar. Sonrasında proje ne olacak bilmiyoruz. Atık malzeme 3. Sınıf diye söyleniyor ama bu daha sonra değişecek. 1. Ve 2. Sınıf var. İzaydaş’ın kapasitesinin dolduğu, kaldırmadığı söyleniyor. Arayışlar içinde ama burası mera olarak burada bu köyün sayısı en az 15 bin hayvan var. Burada biz varız bizim gibi çok var. Buraya döküm sahası bizim hayvanlarımız burada oldukça etkilenecek. İnsanlarımız etkilenecek, oturan bir sürü mahalleli var. Sakinler var. Buranın temiz bir havası var. Temiz hava gidecek. Taş ocakları bugünlerde yavaşladı. Sürekli burada yol işliyor, köyün içinden geçiyor. Bu da tehlike arz ediyor. Çok büyük rahatsızlık veriyor. Yarın öbür gün bu araçlar buralardan gidip gelecek. Bize faydası olmayacak zararı olacak. Bu Hereke kaderine terk edilmemesi lazım. Burada İstanbul’da İzmit’in iki büyük şehrin arasında çok güzel bir köyümüz var. Havası ile her şeyiyle çok güzel bir yer. Taş ocakları, maden ocakları denilerek yavaş yavaş tahrip ediliyor. Mahvoluyor. Treni kaldırdılar yapacağız, seferler koyacağız dediler, bekliyoruz. Durum bu şekilde. İleri gideceğimize geriye gidiyoruz. Başımızda devlet büyüklerimiz var, bunlar bu işe mutlaka çözüm bulmaları lazım. Biz de gerekli yerlere gidiyoruz araştırıyoruz. Durum bu şekilde.

Buradan kamuoyuna, yetkililere, iktidara sesleniyorum lütfen bu cinayete izin vermeyin! Bu inert 3. Sınıf dediğiniz çöp tesisi çalışmasını lütfen durdurun diyoruz

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Yukarı Hereke halkı olarak anlaşılan her kesimden insanın mutabakatı var. Çöp tesisine karşı çıkan bir halk var burada, imza kampanyaları düzenleniyor çöp tesisini istemiyor ve kandırmacalara gelmiyorlar. Hayvancılık ve tarımın bitmesi ve buranın CURUF altında toz, duman altında kalma tehlikesi var. Buna karşı ben Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak buradan kamuoyuna, yetkililere, iktidara sesleniyorum lütfen bu cinayete izin vermeyin! Bu inert 3. Sınıf dediğiniz çöp tesisi çalışmasını lütfen durdurun diyoruz. Biz elimizden geldiği kadar bu çalışmayı durdurmaya çalışacağız ama buradan sadece bizim sesimiz değil tüm halkın her kesimin sesini kamuoyuna, yetkililere ulaştırmış olalım. Saygılarımı sunuyorum!

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları