loading
close
SON DAKİKALAR

Ekmeklerini ormandan çıkartıyorlar

Ekmeklerini ormandan çıkartıyorlar
Tarih: 12.02.2012 - 13:37
Kategori: Çevre

Türkiye'de, 500 bin kişi, ormancılık faaliyetleri kapsamında geçimini sağlıyor.

Türkiye'nin sahip olduğu 21.2 milyon hektar orman alanı içerisinde 7.338'i orman içi, 13.745'i orman bitişiği olmak üzere toplam 21.083 orman köyü bulunuyor.
Nüfusunun yüzde 29.5'inin kırsal kesimde yaşamını sürdürdüğünü Türkiye'de, nüfusun yüzde 9.7'sinin de orman köylerinde yaşıyor.

Orman köylüsünün ana gelir kaynaklarının; ormancılık faaliyetlerinden edindiklerinin yanı sıra tarım, hayvancılık ve bahçecilik olduğuna işaret eden yetkililer, sadece ormanlardan aile başına sağlanan yıllık ortalama gelirin, bölgelere göre 300-500 dolar arasında değiştiğini ifade etti.

Ormancılık faaliyetleri sonucunda toplam 300 bin insana yıllık istihdam sağlandığını kaydeden yetkililer, odun ham maddesi işleyen kuruluşlarla bu sayının 500 bin insanı bulduğunu ve 500 bin insanın ormanlardan doğrudan ya da dolaylı olarak geçimini sağladığını belirtti.

Yetkililer, orman işletmeciliği sayesinde binlerce orman köylüsüne ve aş imkanı sağlandığını ifade ederek, orman ürünleri işleyen yüzlerce sanayi kuruluşunun da odun ham maddesi ihtiyacının karşılandığını kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları