loading
close
SON DAKİKALAR

Ergene kurtuldu mu?

Ergene kurtuldu mu?
Tarih: 12.02.2012 - 19:42
Kategori: Çevre

AKP Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ergene Nehri'nin 2013 sonuna kadar eski berrak görüntüsüne kavuşacağını söyledi…

Ergene nehri Trakya'nın kanayan yarası haline geldi. AKP Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, her geçen gün yarattığı kirlilikle artık çevresine de zarar verir hale gelen Ergene nehri için somut adımlar attıklarını açıkladı.

Bunun için bir basın toplantısı düzenleyen Müezzinoğlu  Ergene Nehri'yle bağlantısı bulunan 11 belediye ile atık su konusunda protokol imzalandığını ve bu projelerin bakanlık tarafından üstlenildiğini belirtti.

Ergene Nehri ile önlerinde 2 yıllık bir eylem planı süreci bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, 2012 Nisan ayı sonuna kadar atık su projelerinin yapılacağını belirterek, "2013 yılı sonuna kadar Ergene Nehri'nde bir sıkıntı kalmayacak" dedi.Plansız fabrikalaşma nedeniyle Ergene Nehri'ne en çok zarar veren Çorlu ve Çerkezköy'e 6 artıma merkezi kurulacağını da belirten Müezzinoğlu, "Şu an 50 km'lik bir artıma DSİ tarafından yapıldı ama yeterli değil. Nehir, 2012 sonuna kadar yüzde 50 temizlenmiş olacak. 2013 sonuna kadar ise eskiden olduğu gibi balıkların tutulup yüzülebilen bir hal alacak" dedi.

Projenin 1,3 milyar TL tutarında olduğunu da hatırlatan Müezzinoğlu, Edirne'de yapımı devam eden barajların da 2013 sonuna kadar yüzde 70 sulama seviyesine geleceğini söyledi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları