loading
close
SON DAKİKALAR

Hatay Defne konutları Saray müteahhidinde

Çiğdem Toker
Tarih: 19.04.2023
Kaynak: Çiğdem Toker - T24

Çiğdem Toker; Rönesans Grubu şirketlerinden REC Uluslararası İnşaat, Hatay Defne'de planlanan 2 Etaplık 1546 adet konut ihalesinde en düşük teklifi vermiş görünüyor.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın, Okluk'taki Yazlık Sarayı'ın, altı şehir hastanesinin yanı sıra çok sayıda kamu binasının müteahhiti Rönesans, geçtiğimiz hafta büyük bir deprem ihalesi aldı.

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) deprem bölgesindeki iller için yaptığı ihaleler sürüyor. Rönesans Grubu şirketlerinden REC Uluslararası İnşaat, Hatay Defne'de planlanan 2 Etaplık 1546 adet konut ihalesinde en düşük teklifi vermiş görünüyor. Rönesans'ın Hatay Defne konutları için verdiği teklifin tutarı:

3 milyar 184 milyon 900 bin TL.

Pazarlık usulüyle yapılan bu ihalenin yaklaşık değeri, 3 milyar 454 milyon 83 milyon 712 bin TL olarak belirlenmişti. TOKİ bu ihaleye 10 müteahhitlik firmasını çağırdı. 13 Nisan'da yapılan ihalede çağrılan 10 firmanın dördü teklif vermedi.

Ulaştığım bilgilere göre TOKİ'nin Hatay Defne ihalesine çağrılan firmalar, verilen teklifler şöyle şekillendi:

Hatay İli Defne İlçesi Orhanlı Mahallesi 2 Etap 1546 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ihalelerin yeni başladığı günlerde Hatay'a özel bir önem verileceğini belirtmiştiBu arada, Hatay Defne ihalesine çağrılan Kuzu Konut, bu ihaleden değilse bile ertesi gün Emlak Konut'un Adıyaman İndere için yaptığı deprem konutları ihalesine 4 milyar 461 milyon TL teklif verdi. Kuzu Konut Emlak Konut'un yakın çalıştığı inşaat gruplarından biri.

Hatay Defne'de 1546 adet konut için yapılan ve Rönesans'ın öne geçtiği ihale, geçen hafta yapılan ihaleler arasındaki tek Hatay ihalesi değil. Hatay için iki tane de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kırsal alanda konut ve ahır ihalesi yapıldı.

Toplam büyüklüğü 4,5 milyar TL'yi aşan bu iki ihalenin ayrıntıları şöyle:

Kırsal konut ve ahırlar

Hatay 9. Etap Kırsal 755 Adet Deprem Konutu ve 189 Ahır inşaatı yapım işi ihalesinde en düşük teklifi, 3 milyar 95 milyon 68 bin 919 TL ile MBD İnşaat verdi. Ancak bu teklifte sıra dışı bir durum var: O da yaklaşık maliyetin 2 milyar 317 milyon 672 bin 299 TL olması. Yani en düşük teklifi veren firma değil indirim yapmak, yaklaşık maliyetin yüzde 33,54 oranında üzerinde teklif vermiş. Her hâlükârda bir yerlerde hesap hatası yapılmış görünen bu ihalenin onaylanıp onaylanmayacağı sorusu önemli… 

Hatay 8. Etap Kırsal 45 adet Deprem Konutu ve 109 Adet Ahır İnşaatı Yapım İşi ihalesinde en düşük teklif ise 1 milyar 370 milyon TL ile Durmaz İnşaat-Ve-Du Yatırım ortaklığından geldi.

185 milyar TL'yi geçti

Geçen hafta deprem bölgesindeki iller için beş günde 16 ihale yapıldı. Son ihalelerle birlikte 21 Şubat'tan bu yana TOKİ başta olmak üzere deprem için yapılan ihalelerin teklif büyüklüğü 185 milyar TL'yi geçmiş durumda.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları