loading
close
SON DAKİKALAR

Kaşıkçı Suudileri dövdü-2

Hüsnü Mahalli
Tarih: 22.10.2018
Kaynak: Hüsnü Mahalli-Korkusuz

Hüsnü Mahalli: Batı; Saddam’ı İran’a saldırttı, Kuveyt’i işgal ettirdi Kürtlere kimyasal kullandırttı ama sonunda astı.

Ülke babalarının malıymış gibi Suudi ailesi Hicaz toprağına kendi soyadlarını koyarak Suudi Arabistan Kırallığı demişler.
Elbette Cumhuriyet  diyecek halleri yoktu!
Durum böyle olunca hak, hukuk ve adalet hak getire.
Onun için Suudiler ‘ölüm olayı Konsoloslukta gerçekleşti ve orası Suudi toprağı olduğuna göre yargılama ülkemizde olacak’ demişler.
Bana göre bu yargılama Türkiye’de olmalı.
Batı bununla da yetinmeyerek adamların  uluslararası mahkemede yargılanmasını isteyebilir.
Daha ne pazarlıklar dönecek!
Şenlik yeni başlıyor.
Görevden alınan Kral danışmanı Kahtani geçen hafta bir twitinde ‘Ben ne yaparsam Kral Selman ve Veliaht Muhammed’in emriyle yaparım’ demişti.
İstihbarat Başkanı Asiri’nin prense çok yakın olduğunu bilmeyen yok.
Bu durumda bu kişiler Türk ya da uluslararası mahkemede ne söylerse söylesin Muhammed’in durumu çok zorlaşır.
Yok eğer bunlar Suudi mahkemesi tarafından suçlu bulunursa Suudi yasalarına göre kafaları   meydanda uçurulur.
Olay biraz 21 Aralık 1988’de Libyalıların  Lockerbie’de düşürdüğü Amerikan uçağının hikayesine benziyor.
Uzun tartışmalar ve BM Güvenlik Konseyi kararından sonra 2002’de Hollanda’da özel bir mahkeme kuruldu ve mahkemenin istediği kişi Kaddafi tarafından teslim edildi. Yargılama sonunda adam ömür boyu hapse mahkum edildi. Kaddafi 2,7 milyar dolar tazminat ödedi ve dosya kapandı. Kapandı ama Batı 2011’de Kaddafi’den intikamını başka türlü aldı ve feci bir şekilde öldürülmesini sağladı. Hem de işbirlikçi Libyalıların yardımıyla. Lockerbie görüşmelerini İngiliz ve Amerikan istihbaratıyla yapan Libya İstihbarat Başkanı  Musa Kusa  ayaklanma başladığında Londra’ya kaçtı ve Kaddafi’nin tüm sırlarını verdi. Adam 7 yıl önce bunun anlaşmasını yapmıştı.
İslam coğrafyasında ihanet hikayeleri bitmez.
Batı; Saddam’ı İran’a saldırttı, Kuveyt’i işgal ettirdi Kürtlere kimyasal kullandırttı ama sonunda astı.
Batı’nın hiç şakası yok. İstediğin kadar uşaklık et son kullanma tarihin geldiğinde mutlaka çöpe atılırsın.
Ama ders alan yok.
Suudi’lerin dün de devam eden çelişkili açıklamalarından sonra Başkan Trump ‘Bu açıklamaları çok önemli ve inandırıcı’ bulmuş  ve ‘110 milyarlık silah satışının devam edeceğini’ söylemiş.
Ağustos 2014’te IŞİD iki Amerikalı gazeteci  James Foley ve Steven Sotloff’ın canlı yayınla kafalarını kestiğinde Kaşıkçı olayına benzer bir gürültü koparmayan ABD Trump’ın deyimiyle Suudi Arabistan’dan vazgeçecek gibi görünmüyor. Oysa Sotloff ve Foley’nin kafalarını kesen IŞİD’ciler, Nusra’cılar, Kaide’ciler, Taliban’cılar ve bilumum radikal İslamcı teröristler Suudi’lerin Vahabi Selefi ideolojisiyle ve parasıyla bu hale gelmişlerdi.
Bir aydır Kral Selman’a ‘paraları sökül’ diyen Trump şimdi fiyatı daha yükseltecek ya yükseltmiştir.
Eğer Trump Muhammed’in kalmasına izin verdiyse demek ki Amerikan sistemi onu 40-50 yıl kullanacaktır. Hem de her yerde, her alanda, her konuda ve tepe tepe.
Yetmiş yıldır Muhammed’in tüm amcalarını kullandığı gibi.
Tam anlamıyla bir kölelik ilişkisi.
Bunu bilen Muhammed, Kaşıkçı olayını fırsat bilerek kraliyet ailesi içinde tüm rakip ve düşmanlarından ve onların istihbarat ve ordu içindeki uzantılarından kurtulmaya çalışacaktır.
Hatırlıyorum da 1999’da  Ürdün Kralı Hüseyin  ABD’de kanser tedavisi gördüğü sırada durumu çok ağır olmasına rağmen aniden ülkesine götürüldü ve 30 yıldır veliahtı olan kardeşi Prens Hasan’ı görevden aldı ve oğlu Abdullah’ı Veliaht ilan etti çünkü ABD öyle istemişti.
Mart 1975’te  Suudi Kralı Faysal  yeğeni tarafından öldürüldü çünkü Faysal petrol ambargosu kararını almış, İsrail’e verdiği destekten dolayı ABD’ye kızıyor ve Filistinlilere yardım ediyordu.
ABD hep böyledir ama şimdi önemli olan   Trump’ın ABD içindeki muhaliflerini ve Avrupa’yı nasıl ikna edeceğidir.
Bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Geriye Türkiye’nin tavrı kalıyor.
Her şeyin seyrini Türkiye’nin açıklamaları belirleyecek.
Şimdiye kadar medyaya yansıyan bilgiler doğruysa Prens Muhammed’in işi çok zor.
Bu da yetmez Muhammed’e arka çıkan Trump perişan olur.
Bu iki saptamayla Ankara belki de bölgenin 20-30 yıllık geleceği belirlenecek.
Ben çok ciddiyim.
ABD Muhammed’e destek vermeyi sürdürürse bunu ABD’ye tam teslim ve İsrail’e hizmet etsin diye yapar. Bölgede var olan tüm süreçleri ve olası gelişmelerini etkileyen bir Türkiye’nin tavrı işte bu nedenle çok önemli. Üstelik Kaşıkçı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın arkadaşı, siyasal İslamcı, Müslüman Kardeşler ve Türk nişanlısından dolayı ‘milli damat’ olmak üzereydi. Ama Suudiler onunla ‘şakalaşırken’ öldürdü.
IŞİD’in Suriyeli askerlerin kafasını kesmesine destek verdi ama sonunda IŞİD’cilerin ideolojik ve ruhani patronu Suudiler tarafından katledildi.
Türkiye açıklamalarıyla yalnızca Erdoğan’ın arkadaşı Kaşıkçı’nın intikamını değil aynı zamanda Osmanlı’yı arkadan vuran Suudilerle tarihinin hesaplaşmasını da yapacak ve dünyayı Suudi belasından kurtaracaktır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları