loading
close
SON DAKİKALAR

Algı ve yanılgı

Hüsnü Mahalli
Tarih: 22.05.2022
Kaynak: Hüsnü Mahalli - Korkusuz

Hüsnü Mahalli; Yanlış hatırlamıyorsam 17 Kasım 1922’de İngiliz Malaya Zırhlısı ile İstanbul’dan ayrılan Vahdettin Türk idi. Kurtuluş savaşı yıllarında ve Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde Mustafa Kemal’a karşı koyanların ezici çoğunluğu Türk idi ve aralarında Arap yoktu.

Son dönemin en popüler söylemi “Araplar Türkiye’yi işgal ediyor”.

Bu söylemle bazıları “Türklerin Araplara karşı düşmanlığını” yeniden körüklemeye çalışıyor.

Onlardan başka türlü bir davranış beklenemez.

Konu Suriyeli mülteciler ise olay bu şekliyle tartışılamaz tartışılmamalı.

5, 6, 7 ya da 8 milyon olduğu söylenen mülteciler arasında “her milletten” insan var ve Araplar bu sayının yaklaşık yarısı kadar.

Resmi istatistiklere bakılırsa yabancılara satılan evlerin en az %70’ini Arap olmayanlar almış ve alıyor.

Örneğin Ruslar, İranlılar, Avrupalılar…

Örneğin Fethiye’de İngilizler ve Alanya’da Alman, Avusturyalı ve İngilizler…

Dönelim “Arap düşmanlığı yapanlara”..

Bunun bir bölümü “İslam düşmanlığından” kaynaklanıyor olabilir çünkü Sevgili Peygamberimiz ve Sahabeler Arap ve Kuran-ı Kerim Arapça.

Başka bir bölümü bildik ırkçı ve cahil.

Dünya tarihinin tümünde çok farklı nedenlerle uluslar birbirleriyle savaşmış ve bugünün “çağdaş dünyasında” bile birbirini düşman belleyen ve öyle devam edenler var.

Yine dünya tarihinin tümünde olduğu gibi şimdiki zamanda da aynı ulusun insanları kendi aralarında çok değişik nedenlerle kavga edip duruyor, birbirinden nefret ediyor ve birbirlerini boğazlıyorlar.

Dünya tarihini bilmeyenlere Türk, Osmanlı ve Türkiye tarihine bakmalarını tavsiye ederim.

Araplar Osmanlıyı arkadan vurdu” söylemini dillendirenler Araplardan çok önceleri Anadolu’da Osmanlıya karşı en az 30 ayaklanmanın yaşandığını unutmuşa benziyorlar.

İngiliz işbirlikçisi Şerif Hüseyin’in 1916’da ayaklanmasını “Arap ihaneti” olarak gösterenler Balkan ayaklanmalarını, İttihat Terakki’nin Osmanlıyı dağıtmasını, savaşa sokmasını ve toptan ortadan kaldırılmasını bilmiyor olamazlar.

Yanlış bilmiyorsam İttihatçılar Arap değil Türk idi ve içinde çok sayıda Arap düşmanı vardı!

Yanlış hatırlamıyorsam 17 Kasım 1922’de İngiliz Malaya Zırhlısı ile İstanbul’dan ayrılan Vahdettin Türk idi.

Kurtuluş savaşı yıllarında ve Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde Mustafa Kemal’a karşı koyanların ezici çoğunluğu Türk idi ve aralarında Arap yoktu.

Araplar Çanakkale’de, Sarıkamış’ta ve Balkanlar’da Türklerle birlikte savaşmadı” diyerek “artistlik” yapanlara en doğru yanıtı Genel Kurmay Arşivi verebilir ve vermelidir. 1914-1918 yılları arasında nüfusu 8-9 milyon civarında olan Anadolu’dan 2.6 milyon asker çıkarılamayacağına göre Osmanlı ordusu 4 yıl süren savaşlarda (öncesinde Balkan savaşları var) nasıl dayandı?

Dar kafalı olmanın ve ülkemizde yaşanmakta olan bunca felaket varken bu tür saçma sapan konularla uğraşmanın alemi yok!

İlle de Arap düşmanı olunacak ve İsrail ağzıyla konuşulacak ise “mültecileri” bahane etmeye gerek yok.

Özgür ve demokratik (!) bir ülkede yaşadığımıza göre bu kişiler açıkça ve mertçe “Biz Arapları sevmiyoruz hatta nefret ediyoruz” diyebilirler. Hatta bu kişiler “farklı nedenlerden dolayı Türklerin de şu kadarını sevmiyoruz” diyebilirler.

Her zaman ve ulusların tümünde başka ulusları aşağılamaya ve onları düşman göstermeye çabalayan kişi ve çevreler olmuştur ve bu tipler sosyo-psikolojik saplantılarından kurtulamadıkları sürece hep olacaktır.

Biraz da Araplara bakalım..

22 Arap ülkesinin büyük bölümünde kendi halklarına düşman iktidarlar diğer Arap ülkeleriyle savaşıyor ve ihanet içinde kendi halklarıyla birlikte “Arap ulusunu” perişan ediyorlar.

Demek ki olay “etnik değil sosyo-politiktir”.

Türkiye’de olduğu gibi Arap ülkelerinde de “Türklere karşı düşmanca söylemleri” dillendirenler var.

Türkiye ile Arap ülkeleri arasında ilişkilerin iyileşip kötüleşmesine paralel olarak bu duygular azalır ya da doruğa çıkar. Örneğin 2011 öncesinde Ankara’nın bölgede herkesle iyi ilişki kurup geliştirdiği dönemde hemen hemen herkes Türkiye ve Türkleri seviyordu.

Kanlı Arap Baharı sonrasında AKP iktidarı hayallere kapılıp her tarafa müdahale edince İslamcılar hariç herkes Türkiye düşmanı oldu. Çünkü onlara göre Erdoğan Türkiye demekti ve hiç kimse Türk halkının en az %60’nın Erdoğan’a karşı olduğunu bilmiyor ve umursamıyordu.

Salı’ya “Türk’ün Türk’ten başka dostu yok”!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları