loading
close
SON DAKİKALAR

Tatlı su muhalifleri-1

Hüsnü Mahalli
Tarih: 27.02.2022
Kaynak: Hüsnü Mahalli - Korkusuz

Hüsnü Mahalli; Amaç; ordu ve güvenlik başta olmak üzere devletin tüm kurumlarında çalışan Rusya yanlısı herkesi tasfiye etmek ve İsrail, ABD ve batı yanlısı çevrelere olağanüstü imtiyazlar sağlamaktı. Bir önceki Başkan Poroşenko ve ekibinin yaptığı gibi.

Anlayan anlamayan herkes Ukrayna uzmanı kesilmiş.

Tatlı su muhalifleri de Rusya’ya saldırmak için sıraya girmiş.

Kanlı Arap Baharı sürecinden ders alan yok.

11 yıl önce dünyanın tüm emperyalist, sömürgeci, siyonist ve gerici ülkeleri bazı Arap ülkelerine “demokrasi ve özgürlük getireceğiz” dediklerinde tatlı su muhalifleri onları alkışlamıştı.

Bu tatlı su muhalifleri “Bahar yok kanlı tezgah var” dediğimde bana da çok kızmıştı.

Aynı tatlı su muhalifleri 11 Eylül saldırısını bahane ederek 15 bin kilometre uzaktan gelerek Afganistan’ı işgal eden ABD ve müttefiği emperyalist ülke ve güçleri “demokrasi ve uygar dünya” adına heyecanla selamlamıştı.

ABD ve müttefikleri stüdyo üretimi düzmece haber ve görüntülerle 12 bin kilometre uzaktan gelerek Irak’ı işgal edip bir milyon insanı öldürünce tatlı su muhalifleri çok sevinmişti.

Şimdi de hiçbiri Ukrayna için yaygara koparan ABD ve müttefiği ülkelerin kanlı ve kirli tarihini hatırlamak istemiyor.

Hiç kimse bu ülkelerin hiçbir zaman demokrasi ve özgürlüklerden yana olamayacağını öğrenmişe benzemiyor.

Şimdi gelelim Ukrayna tiyatrosuna.

Merak edenler önce bu ülkenin bin yıllık tarihine bakmalı.

Çok zor ise önce Soros’un 2004 ‘Turuncu Devrim’ tezgahını sonra da 2014 olaylarını okumalı.

O yıl yapılan seçimlerde Rusya yanlısı Yanukoviç kazanınca Kiev’de olaylar başlamış, Soros ve CİA destekli neo-nazi grupların provakasyonu ile ordu müdahale etmiş ve Yanukoviç ülkeden kaçmıştı. Tekrarlanan seçimde bu kez batı destekli Poroşenko kazanmış ve olaylar dinmemişti. Neo-Nazilerin Rus kökenlilere karşı saldırıları devam edince ülkenin doğusundaki kentlerde gösteriler başlamış ve nüfusu Rus olan Donetsk ve Lugansk eyaletleri Nisan 2014’de bağımsızlığını ilan etmişti. Durumun giderek gerginleştiğini fark eden Putin batı destekli Ukrayna ordusunun saldırılarına karşı koymak ve olası riskleri önlemek için Lugansk ve Donetsk’in destek vereceğini açıklamış ve nüfusunun büyük bölümü Rus olan stratejik konumdaki Kırım’ı ülkesine katmıştı.

Tüm bu olayları fırsat bilen ABD ve müttefiki batılı ülkeler Ukrayna üzerinden Rusya’yı sıkıştırabileceklerini hesaplayarak plan yapmaya başlamıştı.

Bununla da yetinmeyen ABD ve yandaşları Şubat 2019 seçimlerinde tv oyuncusu Yahudi kökenli ve İsrail dostu Zelenski’yi başkan seçtirdi.

Oysa Zelenski’nin politikayla hiçbir ilgisi yoktu ve Yahudi kökenli iş insanı İgor Kolomosyskiy’nin sahibi olduğu altı televizyonda aynı anda gösterilen “Halkın Hizmetkarı” adlı dizide başkan rolündeydi. İgor ise türlü türlü yolsuzluk suçlamalarından dolayı ülkesinden kaçmış ve İsrail’de yaşıyordu. İsrail dışında dünyada bir Yahudi tarafından yönetilen tek ülke Ukrayna’da sürprizler bununla sınırlı değildi.

Zelenski’nin başkan seçilmesi ve kendisi gibi bir Yahudi’yi başbakan olarak atamasıyla Kiev’i ziyaret eden ilk yabancı lider Netanyahu olmuştu.

Şimdiki Cumhurbaşkanı Hertzog da ilk dış gezisini geçtiğimiz 5 Ekim’de Kiev’e yapmış ve şimdi yaşanan gelişmelere karşı işbirliği olanaklarını ve Suriye’de Esad’a destek vererek İsrail’i tedirgin eden Moskova’yı Ukrayna üzerinden sıkıştırma planlarını görüşmüştü.

Mossad eğitimli özel koruması ile işe koyulan Zelenski başkan olur olmaz Rusya’yı rahatsız etmek için geleneksel olarak Yahudi düşmanı olarak bilinen batı destekli Neo-Nazilerle işbirliği yapmaktan geri kalmamıştı.

Amaç; ordu ve güvenlik başta olmak üzere devletin tüm kurumlarında çalışan Rusya yanlısı herkesi tasfiye etmek ve İsrail, ABD ve batı yanlısı çevrelere olağanüstü imtiyazlar sağlamaktı.

Bir önceki Başkan Poroşenko ve ekibinin yaptığı gibi.

Şubat 2014-Şubat 2022 dönemi böyle geçti.

ABD, İsrail ve batı destekli Zelenski provakasyonlarına devam ederken Putin sabırla bekliyordu.

Devamı Salı’ya 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları