loading
close
SON DAKİKALAR

Ankara tam siper

Melih Aşık
Tarih: 02.07.2013

Melih Aşık, 'Milliyet’in ortaya çıkardığı İmralı zabıtlarına bakıyoruz'...

PKK ve uzantısı BDP “karakol yapmayacaksın” diye böylesine ısrar ettiğine göre acaba İmralı’da “PKK’nin istemediği noktalara karakol yapılmayacak” şeklinde bir anlaşmaya mı varılmıştı... Milliyet’in ortaya çıkardığı İmralı zabıtlarına bakıyoruz... Öcalan, İmralı’ya giden ilk BDP heyetine PKK’nin çekildiği yerlere korucular ve JİTEM’in dolmaması gerektiğini söylerken ekliyor:

- Çekildiğimiz alanda gerillayı daha da büyüteceğiz...

İmralı’da “PKK’nin çekildiği alanlara Türk ordusu girmeyecek, karakol yapılmayacak, bu alanlar Kuzey Kürdistan toprağı sayılacak” şeklinde bir anlaşma yapılmış olabilir mi? Eğer böyle bir anlaşma yoksa iktidar neden sürekli aşağıdan alıyor. Neden iktidar ağızları: “Yeni karakol yapımı olmadığını eski karakolların yenilendiğini” söyleyerek adeta özür diliyor?

Başbakan Taksim Gezisinde ellerinde karanfilden başka silah olmayan gençler için:

“Vandal, çapulcu, ayyaş, işgalci, marjinal,darbeci” gibi sıfatlar sıralarken ortalığı yakıp yıkan, bir uzman çavuşu kaçıran PKK’lilere yönelik tek cümle sarf etmedi... Başbakan’a göre PKK’nın yüzde 85’i ülkeyi terk etmemiş. Demek gitmeye niyetleri yok. Buna rağmen BDP ve PKK hesap sorucu, iktidar ise alttan alan bir üslupta... Nasıl bir süreçse bu...


Bakan endişesi!

Mersin’de oğluyla birlikte tenis maçını izlemeye giden okurumuz İbrahim Toker anlatıyor:

“Tenis Kompleksi’nde tribünlere geçmeden önce büfeden iki küçük pet şişe su aldık. Beş lira uzattık, üstünü madeni (3 adet 1 TL olarak) verdiler.

Ertesi gün aynı korta gittik. Yine beş lira verip iki su aldık. Paramızın üstü olan 3 lirayı madeni para diye vermediler. Üç liralık başka bir şey alabileceğimizi söylediler. Dün bozukluk veriyordunuz, bugün niye vermiyorsunuz, diye sorduk. Yanıt: ‘Bugün Spor Bakanı gelecek’ oldu.”

Niye nal topladık!

Tam üyelik için 9 yıl önce Brüksel’e birlikte başvurduğunuz Hırvatistan AB’ye tam üye oldu. Bizim tam üyeliğimiz ise hayal bile olmaktan çıktı. AB ile son temasımız Ankara’da oldu... Avrupa Bakanı Egemen Bağış, AB büyükelçilerini toplayıp onlara Dolmabahçe Camii’nde bira içildiğini anlattı. Ezik kutuları gösterdi. AB Büyükelçileri içki içildiğini görmedikleri gibi ezik kutuların da sonradan oraya konup filme monte edildiğini söylediler. Bırakın dış politika analizlerini... Güncel meselesi camide bira içilip içilmediği olan, bu konuda da yalan söylediği anlaşılan bir ülkenin AB’de ne işi olur?


Mısır Devlet Baskanı Mursi, “Bana karsı olanlar dinsizdir” demiş.
İyi bak Mursi, Kahire’de bir camide ezilmiş bira kutusu bulman an meselesi.
CHP Milletvekili Özgür Özel

Alabora

Memet Ali Alabora yurttaşlık sorumluluğuna sahip bir sanatçı... 2003 yılında Irak’ın ABD’ce işgaline karşı eylemlerde en önde yer almıştı. Gezi eylemlerinde de önde yer aldı. Ama iktidarın hışmına uğradı. Yandaş medya ve Başbakan, Alabora’yı resmen hedefe oturttular. Derken Melih Gökçek de devreye girdi. Şu sözlere bakın:

- Alabora başına gelecekleri bilmiyor. Ama Allah’ın izniyle devlet bunu yakalayacak ve ben onu içeride göreceğim...
Alabora’nın başına gelecekleri Gökçek nereden biliyor? Savcılar, Gökçek ile işbirliği mi yapıyor? Yoksa Gökçek yargıya emir veren bir pozisyonda mı?

Resmen yargıya hakaret bu...

İktidar şimdi de Fatih Sultan Mehmet’in 558 yıllık Haliç Tersanesi’ni otel ve AVM yapmaya çalışıyor.
Hırslarına bakılırsa bunların ecdadı ya otelci ya da AVM’ciydi...

***

CIA “ABD’deki Türk Büyükelçiliğini” dinlemiş.
Öğrenecekleri bir şey olmadığına göre
“Bakalım dediklerimizi harfiyen yapıyorlar mı!” diye dinlemişlerdir...
Akif Kökçe

Basket

Türkiye’nin gerçek sporcuları...

Kadın basketbol takımımız büyük başarı kazandı...

Avrupa üçüncüsü oldu.

Ve şampiyonluğu Atatürklü Türk bayrağıyla kutladı.

Böylece Türk halkını emireri zanneden, hangi bayrağı çekeceğini bile emirle tayin etmeye kalkışanlara iyi bir mesaj yolladılar.

Her birini yürekten kutluyoruz...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları