loading
close
SON DAKİKALAR

Apo’nun mektubu

Melih Aşık
Tarih: 21.11.2013

Melih Aşık; Çıray, Başbakan’a gazetelerde Abdullah Öcalan’ın Mesut Barzani’ye yazdığı ve 8 Haziran 2013’de gazetelerde yer alan mektubu da soruyor

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan’a bu yıl 23 Haziran’da yani 5 ay önce verdiği soru önergesinde soruyor:
“Yandaşlarınıza petrol arama ve taşıma karşılığında Barzani’ye Kürdistan liderliği sözü verildi mi?”

Çıray’ın soruları şöyle sıralanıyor:

“Barış süreci adını verdiğiniz; Türkiye, Irak, İran ve Suriye’yi bölecek olan bu sürecin asıl nedeni Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yaptığınız gizli petrol anlaşmaları mı? Bu çerçevede Kuzey Irak Yönetimi’nin 6 önemli sahada petrol arama ve çıkarma yetkisi verdiği şirketin adı nedir, ve ortakları kimdir?”

Çıray, Başbakan’a gazetelerde Abdullah Öcalan’ın Mesut Barzani’ye yazdığı ve 8 Haziran 2013’de gazetelerde yer alan mektubu da soruyor. Öcalan mektubunda şöyle diyor: “Değerli ve saygıdeğer kardeşim Mesut Barzani. Ben sizi sadece Kürt bölgesinin başkanı değil, dört parça Kürdistan’ın lideri olarak görüyorum ve bu şerefi de size veriyorum. Allah’tan dileğim sizin sağlıklı ve başarılı olmanızdır. Benim sizden dileğim ayrıca şudur ki, oraya gelen PKK gerillalarına da sahiplenmeniz ve yaşamlarını garanti altına almanızdır.”

Çıray soruları sürdürüyor:

“Sayın Başbakan, Öcalan dört parça Kürdistan”dan söz ediyor. Bu ‘dört parça’ hangi ülkelerin topraklarındadır?”
Başbakan bu sorulara yanıt vermemiş.

Başvur(ama)ma hakkı!

12 Eylül 2010’daki Anayasa referandumuyla getirilen yeniliklerden biri Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkıydı.

Uygulamasına 24 Eylül 2012’de başlanan bu hak fiiliyatta ne anlam ifade ediyor, ne işe yarıyor derseniz, anlatalım.
Anayasa Mahkemesi’nin rakamlarına göre söz konusu tarihten bu yana toplam 3 bin 500 dolayında bireysel başvuruda bulunulmuş Mahkeme’ye... Yüce Mahkeme bu başvuruların yüzde 97’sini, yani neredeyse tamamını “kabul edilebilir” nitelikte bulmadığı için reddetmiş. Reddetmiş ama her bir başvuru için vatandaştan 198 lira 35 kuruş almayı ihmal etmemiş. Mahkeme, bugüne kadar sadece bir tek bireysel başvuruyu karara bağlamış.
Ülkemizde rakamlar böyle... Peki, hak aramada son merci olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) nasıl derseniz, hemen söyleyelim. Mahkeme’nin internet sitesine girdiğinizde karşınıza basit bir form çıkıyor. O formu doldurup gönderince Mahkeme sizden birtakım evrakları göndermenizi istiyor. Bütün bu işlemlerden bir tek kuruş talep etmediği gibi, evrak göndermenizi istediğinde de mektuba pulu kendisi yapıştırıyor.
Özetle; Türkiye’de hem masraf var hem sonuç yok... AİHM’de masraf yok, sonuç var.

Kürdi

Haberi 16 Ağustos 2013’de yani yaklaşık 3 ay önce Cihan Haberi Ajansı geçmişti... Okuyoruz:
“Diyarbakır’da tabelasını asan ‘Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği’ne kuruluş izni verilmedi. Kürdistan ismini kullanmanın Anayasa’nın 14’üncü ve Türk Ceza Kanunu’nun 302’nci maddelerine aykırı olduğu belirtildi. Diyarbakır Valiliği’nce dernek başkanı Serhad Mêrdînî’ye yapılan tebliğde, İçişleri Bakanlığı’ndan görüş talep edildiği ve bakanlığın Kürdistan kelimesinin Anayasa’ya, Türk Ceza Kanunu’na ve dernek kanununa aykırılık teşkil ettiğini bildirdiği iletildi.”
Buyrun buradan yakın...

AKP rekordan rekora koşuyor!
“10 günde kavşak, 20 günde duble yol, 30 günde köprü” yapan AKP iktidarı İzmir’deki Atatürk Müzesi’nin onarımını 2 yıldır, İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’nin 6 yıldır bitirmiyor...

***

Müge Anlı televizyon programında gerçek tanık ve gerçek kanıtlarla gerçekleri birkaç saat içinde ortaya çıkarıyor. Sahte kanıtlarla, yalancı tanıklarla müebbetler yağdıran yandaş yargının Müge’den öğreneceği çok şey var:)
Akif Kökçe



Bekir Coşkun milletvekillerinin kırmızı renge kızdıklarını yazarak onlara Möölletvekili demişti.
Bekir’e dava açan milletvekilleri bizi “inek yerine koydu” diyorlar
Bekir ise kırmızıya kızan inek değil boğadır, diyor.
Okurumuz Ali İmren bu konudaki bilimsel görüşü aktarıyor:
- Aslında kırmızıya boğalar kızmaz, inekler kızar. Bir boğaya kırmızı gösterince boğa matadora ‘vayyy beni inek yerine koyuyor’ diye sinirlenir...
Davada yargıç herhalde bu bilgiyi de göz önüne alacaktır!

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları