loading
close
SON DAKİKALAR

Awacs’lar Eskidi Bile

Melih Aşık
Tarih: 23.03.2012

En az 1,5 milyar dolar ödediğimiz Awacs uçakları 5 yıl gecikti...

En az 1,5 milyar dolar ödediğimiz Awacs uçakları 5 yıl gecikti... Yapımcı şirket bu gecikmeye tutarlı bir sebep gösteremediği gibi paramızı da tepe tepe kullanıyor. Peki ne kadar gecikme tazminatı ödüyor?
Pek öğünülecek bir rakam olmamalı ki, Milli Savunma Bakanlığı bu rakamı açıklamıyor...
Silah uzmanı gazeteci arkadaşımız Tuncer Bahçıvan gönderdiği notta diyor ki:;
“Bir de bu sistemi aldığın zaman standart paket alıyosun, iş uzayınca teslim aldığın uçağın cihazları çoktan geri kalmış oluyor...”
Yani uçaklar gelmeden eskidi...
Uçaklar gelince bu defa da sistemleri yenilemek için yatırım gerekiyor...
Neresinden baksanız müthiş bir zarar var ortada.
Ancak Milli Savunma Bakanlığı’ndan ses seda yok.
Adeta yapımcı şirketi kollayan bir tavır var hükümette...
Bu uçaklar neden bu kadar gecikti? Ne kadar para ödendi?
Boeing ne kadar gecikme tazminatı ödedi?
Hükümetten bu konuda ayrıntılı bir açıklama bekliyoruz...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘Türk askerinin Afanistan’da ne işi var?” diyen CHP’lilere,
“İş Bankası Afganların gönderdiği para ile kurulmadı mı?” diye sormuş.
Yarın “Türk askerinin Suriye’de ne işi var?” diye soranlara da “Şam Baba tatlısı adını oradan almıyor mu?” diye yanıt verebilir.
Elif Eral

Memura neler yok?
“Memurlara toplu iş sözleşmesi yapma hakkı tanıyan tasarı” komisyondan geçerek Genel Kurul’a geldi. Oradan da geçerse memurlar hangi haklara mı kavuşacak? Sendikacı CHP Milletvekili İzzet Çetin’le konuştuk:
- Tasarı yasalaşırsa memurlar yeni hiçbir hak elde etmeyecekler. Hatta bazı konularda eski haklarını arar hale gelecekler.
- Ne gibi?
- Bırakın toplu iş sözleşmesi yapabilme hakkını... Hakimlerin, savcıların, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında çalışan sivil memurların, MİT mensuplarının, Emniyet hizmetleri sınıfı ve emniyet teşkilatında çalışan diğer personelin, ceza infaz kurumlarında çalışan kamu görevlilerinin sendikalara üye olma ve sendika kurma hakları yok. Geriye kalan memurların da grev hakkı yok. Grev hakkı olmayınca tasarıda nasıl olacağı uzun uzun anlatılan toplu iş sözleşmesi hakkının ne anlamı olabilir ki?
- Diyelim toplu iş sözleşmesi görüşmesinde anlaşma olmadı...
- Şimdiki sistemde son kararı hükümet veriyor. Tasarıyla getirilen sistemde son kararı hükümet değil, 11 üyesinden 7 üyesini doğrudan veya dolaylı olarak hükümetin belirlediği ‘Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ veriyor. Yani gene hükümet veriyor...

Erdoğan “Türk askeri her yerde, Afganistan’da, Lübnan’da, Somali’de” diyor.
Hatta ve hatta... Silivri’de, Metris’te, Hasdal’da...
* * *
Evren “Darbe değil, darbeye teşebbüs suçtur” diyor.
Doğru galiba, baksanıza “darbe yapanlar” tutuksuz yargılanırken, “teşebbüs ettiği” iddia edilenler yıllardır tutuklu yargılanıyor...
* * *
“Arap baharı” için protestocuların yanında olan AKP nedense “Kürt nevruzu” için protestocuların karşısında..
Gülhan Elmas

Soros

Hükümet Soros Vakfı’nı gazetecilere rüşvet verdiği için protesto ediyor.
Tabii ki bu hükümet bizim hükümet değil; Makedonya Hükümeti..
Makedon Hükümet sözcüsü Aleksander Bichikliski, Soros Vakfı’nın 5 gazeteciye 310 bin lira rüşvet verdiğini, bu gazetecilerin ülkeyi karış karış dolaşarak ülkenin adının değiştirilmesi için kamuoyu oluşturduğunu söylüyor. Soros iktidar aleyhindeki bir TV programına da 37 bin euro ödüyormuş.
Soros Vakıfları başka ülkelerde de gazetecileri bu şekilde besliyor mu?
Veya iktidarı kendine yakın bulup iktidar yanlısı gazetecileri yemliyor mu?
Haberi okurken aklımıza bu soru geldi...

CHP’den AKP’ye 100 kişilik bir grup geçmiş.
Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini AKP’nin daha çabuk hayata geçireceğini düşünmüş
olabilirler mi?
Haldun Ertem

Doğu

İşçi Partisi’nden yapılan açıklamaya göre... Genel Başkan Doğu Perinçek hapishanede 4’üncü yılını doldurdu. Perinçek’in 2008 yılının 21 Mart’ında tutuklandığı bildiriliyor.
Demokrasi ve hukukun işlediği bir ülkede bir ağır ceza davası 4 yıl sürmez.
Bir davanın 4 yılda karara bağlanamaması sanığın değil sistemin mimarı olan iktidarın suçudur. Ne var ki bu suçun faturası sanığa ödetiliyor. Bu arada sanık sinirleniyor tabii... Savunmasında sert sözcüklere başvuruyor. Sen misin mahkemeye hakaret eden. Okkalı bir hapis de oradan giydiriliyor. Doğu Perinçek’in savunmaları yüzünden aldığı hapis cezası 20 yılı geçti.
Mahkemede geçenlerde bir sanık şu talepte bulundu: Bir tek şey istiyoruz, Adalet...

Kenan Evren,
“Ben kurucu
iradeyim, demiş...
O kurucu irade,
Tayyip Erdoğan milli irade, durumu idare edip gidiyoruz işte...
Fahrettin Fidan

Gül

AKP henüz iktidar değilken...10 Ekim 2001 tarihinde TBMM’de Afganistan’a asker gönderilmesini öngören tasarı görüşülürken Abdullah Gül bakınız ne demiş:
“Değerli arkadaşlar, biz, tabii ki halkı yönlendireceğiz, halka liderlik yapacağız; ama, başka bir görevimiz de, halkın düşüncelerini de yansıtmamız gerekir. Bu konuda yapılan kamuoyu anketlerine baktığınızda, iki bağımsız kuruluştan biri olan KONDA’nın anketinde, Türk Halkının yüzde 71’i böyle bir olayı şu anda tasvip etmiyor. Yine bağımsız bir kuruluş olan ANAR’ın anketinde de Türk Halkının yüzde 86’sı böyle bir olayı yanlış buluyor. Bizler de bu sorumluluğu taşıyoruz ve bu kadar geniş, kapsamı belli olmayan, sınırı belli olmayan, süresi belli olmayan bir yurtdışına Türk Silahlı Kuvvetlerinin gönderilmesini uygun bulmuyoruz...”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları