loading
close
SON DAKİKALAR

Balyoz sahnesinde

Melih Aşık
Tarih: 06.03.2012

Balyoz sahnesinde geçen hafta iki eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ ile Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu vardı

Balyoz sahnesinde geçen hafta iki eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ ile Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu vardı...

Her üç tanık, 5 - 7 Mart 2003 tarihinde İstanbul 1. Ordu’da yapılan plan seminerinde bir darbe hazırlığı veya benzeri olağanüstülük sezmediklerini anlattılar. Seminer kayıtlarını inceleyen hukukçular da olağan dışılık görmemişlerdi. Hafta içinde ayrıca Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri’nin seminere gönderdiği gözlemciler dinlendi... Onlar da olağan dışı bir izlenim almamıştı.

Kritik bir soruyu Yaşar Büyükanıt’a tutuklu sanıklardan E.Tuğg. Süha Tanyeri sordu:

- İddianamede darbe teşebbüsünün dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tarafından engellendiği iddia ediliyor. Şayet Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarımız 1’inci Ordu’da bir darbe planı olduğunu biliyorsa buna teşebbüs edenleri terfi ettirirler miydi?
Büyükanıt soruya net bir yanıt verdi:

- Terfi ettirmek değil haklarında yasal işlem yapılması gerekirdi...
Davanın kritik noktası da burası...
Bir darbe teşebbüsünden söz edilmesi için ya tankların sokağa çıkarılması ya da birilerinin darbeyi son anda engellemiş olması gerekir...
Tanklar sokağa çıkarılmadığına göre, eğer darbe teşebbüsü varsa bunu Aytaç Yalman veya Hilmi Özkök engellemiş olacak.. Peki gerçekten öyle mi oldu?
Bu sorunun kendilerine sorulması gerekir.. . Ne var ki, avukat ve sanıkların bu yöndeki ısrarlı taleplerine rağmen ne Yalman, ne Özkök ifadeye çağrılmadı bugüne kadar...
Neden? Tabii ki merak konusu...

Devlet sırrı!..

Muhalefetin görevi iktidarı denetlemektir.. Demokrasinin erdemi de buradadır. Muhalefet milli irade adına soracak, aldığı yanıtla halkı aydınlatacaktır... Gelin görün ki bu mekamizma bizim adından başka demokrasiyle benzerliği olmayan sistemde uygulanmıyor.. Son örnek... CHP Milletvekil Turgut Dibek Başbakan Erdoğan’a soruyor:
“Sayın Başbakan’ın beraberindeki heyetlerle yurtdışına yaptığı gezilerin tarihleri, süreleri ve  devlete maliyeti nedir?”
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şu yanıtı veriyor:
“Yurtdışı görev ve yolluklar konusunda kurallar, 6245 sayılı Harcırah Kanunu ile belirlenmiştir.
Sayın Başbakan’ın yurtdışı görev ve harcırahları ile ilgili bütün işlemler, 6245 sayılı Harcırah Kanunu çerçevesinde yapılmaktadır...”
Bu soru geçen eylülden bu yana iki kez soruluyor. İkisinde de alay eder gibi kaçamak yanıt veriliyor.
Demek ki gerçek rakamlar halkın öğrenince tepki göstereceği kadar abartılı... Devlet sırrı gibi saklanmasının başka izahı yok...
Peki milli iradeye saygı? O da yok anlaşılan...

Atatürk’e saldırı

BDP Milletvekili Altan Tan ve benzerleri Atatürk’e neden saldırıyor? Avukat Hüseyin Özbek’i dinleyelim:
“... Birkaç soruyla başlayalım işe: Mazlum bir ulusun kurtuluş zaferi, kuruluş mucizesi niçin ters yüz edilmektedir? Emperyalizme karşı zafer kazanmış bir milletin kolektif gurur simgeleri niçin aşağılanmaktadır. Amaçsız toplulukları millet yapan ortak ruh niçin yok edilmek istenmektedir? Aynı millete mensup olmanın dinginliğini hissedenler niçin ayrıştırılmaktadır? Anadolu coğrafyasında ruh çağırma seansları gibi niçin sanal etnisitelerin ebeliğine soyunulmaktadır? Ortak paydalar yok edilip niçin yeni inanç ve kültür gettoları inşa edilmektedir? Milli kimliğe dönüşmüş inanç iman sarmalı buharlaştırılırken niçin emperyal laboratuarların ürünü sentetik dinler, post modern cemaatler piyasaya sürülmektedir?

Yukarıda sıralanan, daha da çoğaltılabilecek soruların tek cevabı vardır: ABD’nin bölgeye yönelik tasarımında Türkiye’nin ulus devlet yapısı sorun yaratmaktadır...”

Şu sözler de Profesör Hakkı Keskin’e ait:

“Amaçları ayrı bir Kürt devleti kurmak olanların ana hedefi Atatürk’tür. Çünkü Kemalistler, etnik ayrım gözetmeksizin, ulusal birliği ve ülke bütünlüğünü ödünsüz olarak savunurlar. Atatürk ve Kemalizm laik Türkiye Cumhuriyeti’nin, ulusal birlik ve beraberliğin ve Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün simgesidir. Bu simge yıkılabilirse, ayrı bir Kürt devletini amaç edinenlerin önündeki en büyük engel kalkmış olacaktır...”
Son söz: Atatürk’e saldırı Türkiye’nin temellerine saldırıdır...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “TÜSİAD ile CHP aynı safta” demiş.
İnsanın buna inanması için gerçekten saf olması lazım!

F. Fidan

Soru: 28 Şubat olayının bu yıl diğer yıllardan
daha fazla gündemde tutulmasının sebebi
hikmeti ne olabilir?
Yanıt: Birtakım ordu ve basın mensuplarına yönelik yeni bir darbe planına zemin hazırlamak.
* * *
CHP dine bakışını değiştirecekmiş.

 Dini siyasete karıştırmamak ilkesinde nasıl bir değişiklik düşünülebilir ki... . 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları