loading
close
SON DAKİKALAR

Caan ile Caanan...

Melih Aşık
Tarih: 22.02.2012

Servet Yesari Bey'in şarkısındaki gibi 'Bir hâdise var can ile cânân arasında' ve anlaşılan o ki hadise bütün teskin edici demeçlere, yazılara, çağrılara rağmen sürecek..

Servet Yesari Bey’in şarkısındaki gibi “Bir hâdise var can ile cânân arasında” ve anlaşılan o ki hadise bütün teskin edici demeçlere, yazılara, çağrılara rağmen sürecek.. Çünkü kapışma hesaplaşmaya dönüşme istidadı gösteriyor...

Cemaat sözcülerinden sayılan eski emniyet mensubu Emre Uslu’nun son yazısı gerginliğin boyutlarını gösteriyor:

“... son bir yıldır Ankara’da cemaatçi bürokrat avı var ve bu av artık sürek avına dönüşmüş durumda...”

“MİT cemaat aleyhinde bilgiler toplamış bu artık operasyon aşamasına gelmiş.”

“ MİT cemaat üyelerinin peşini bırakmıyor...”

“... Hukuksuz fişlemeleri yapanların ‘Başbakanlık emri’ kılıfı altında kurtarılmaya çalışıldığı iddia ediliyor.”

Emre Uslu’nun 18 Şubat’ta Taraf’ta öne sürdüğü bu iddiaları bir gün sonra Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan, Star’da yanıtladı:

“Cemaat mensuplarının kamu kurumlarından tasfiye edilmeye çalışıldığı yönünde safsatalar üretilmektedir. Başbakan’ın böyle bir tasfiye talimatı verdiği.. çirkin bir iftiradır...”

* * *

Ekrem Dumanlı Zaman’da “Cemaati” anlatıyor:

- Bu hareket bir gönüllüler hareketidir.
- Bu hareket siyasetle ilgilenmez ama ilkeleri vardır.
- Bu hareket kendini hizmete adamıştır.
Ahmet Hakan ertesi gün sütununda soruyor:
- Kendini hizmete adamış bir camia neden hizmetin kapsama alanında bulunmayan istihbarat alanıyla bu denli ilgiliymiş gibi bir intiba veriyor?
- Neden iyiliği kuşanmış, nefsini terk etmiş bu camia için “dokunan yanar” diye bir algı oluşmuş durumda?
Önümüzdeki dönemin gündemini bu tartışmaların oluşturacağı görünüyor...

Belediyenin kasları!

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği 34 yıldır kas hastalığı olan insanlara tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuyor... 1978 yılında kurulan dernek, 20 yıldır İstanbul Belediyesi’nin verdiği binada çalışıyor. Kâr amacı yok. Engelli hakları için de ayrıca mücadele veriyor. Çeşitli projeler yürütüyor.

İstanbul Beyediye Başkanı Kadir Topbaş bir süre önce bu derneği çalıştığı binadan çıkarmaya çalışmıştı. Kamuoyu baskısı sonucu işlem durdu ancak şimdi yeniden düğmeye basıldı. Derneğin hafta sonuna kadar binayı boşaltması isteniyor. Neden? Bunu geçen defa kulaklara fısıldamışlardı.

“Sizin başkanınız bizden değil. Ondan vazgeçin, size yardımcı olalım...”

Evet Başkan Prof. Coşkun Özdemir’in bir hatası var! AKP’li değil... Bu siyasi düşmanlığın faturasını dernekte tedavi gören insanlara ödetecekler... Böylesine acımasız bir siyaset...

Devlet korkutur...

Devlet Denetleme Kurulu’nun Dink cinayetine ilişkin raporu açıklandı.

Hem cinayetin işlenmesinde hem aydınlatılmamasında devletin ağır ihmali açıkça itiraf ediliyor.

Öte yandan Silivri’de devam eden Kafes ve benzeri davalarda sanıklar “azınlıkları korkutacak, yıldıracak” eylemler planlamakla suçlanıyorlar. Planlar gerçekleşmemiş.

Ama azınlıkları korkutan ve yıldıran bir devlet marifeti orta yerde duruyor... Devlet Hrant Dink cinayetini önleyebilecekken önlememiş, failleri aramamış, bulamamış.

Azınlıkları korkuya düşürmek için başka şey yapmaya gerek var mı?

Patrik

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu cemaatlerin anayasa ile ilgili görüşlerini dinliyor. Vatandaşlığı nasıl tanımladığı sorulan Fener Rum Patriği Bartholomeos şöyle diyor:

“Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes, din, mezhep, dil ve etnik köken gözetilmeksizin Türktür. Türklük bütün Türk vatandaşlarının beraberce varlığının ve dayanışmasının ifadesidir.”

Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman da şöyle diyor:

“Her şeyden önce Türküz. Türk olarak tanımlanmak isteriz. Kimliğimiz Türk vatandaşıdır ve Türküz.”
Kendilerine vatandaşlık adı bulamayan Türkiyelilere de bu kadar ders yeter...

Medya, paparazzi ekibi gibi CHP’nin peşinde... İlk esen rüzgârda neresi görünecek diye merakla bekleşiyorlar!
Engin Balım


Kravat
Devlet ricali pazar günleri spor giyiniyor buna alıştık... İyi de günlerden pazartesi... Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan’ı Huber köşkünde kabul ediyor. Bunun haftalık olağan görüşme olduğu bildiriliyor. Başbakan kravatsız. Cumhurbaşkanı kravatsız. Google’a girip Alman, Fransız, İtalyan, Rus aklınıza hangi ülke gelirse cumhurbaşkanının adını yazıp “görseller”e basınız. Hiçbir cumhurbaşkanı’nın tek bir kravatsız fotoğrafını göremezsiniz. Cumhurbaşkanını kravatsız ziyaret eden bir Başbakan fotoğrafı da...

Hollandalı bilim adamlarının ürettiği “sentetik et”ten hamburger yapılacakmış.
At ve eşek eti sıkıntısı böyle buluşlara yol açıyor işte...
Fahrettin Fidan

Tatil

ABD’de 20 Şubat Pazartesi tatil günüydü... Ülkenin babası olarak adlandırılan George Washington’un doğum günü kutlandı. Halk tatil yaptı. Washington 22 Şubat’ta doğmuştur. Ancak kutlama her yıl şubat ayının üçüncü pazartesi günü yapılır. Kimi başka tatil günleri de pazartesiye alınmıştır. Örneğin Kolomb Günü
ekimin ikinci pazartesi, Gaziler Günü ekimin dördüncü pazartesi, Emek Günü eylülün ilk pazartesi kutlanır. Böylece bir günlük tatil hafta sonu tatiline eklenerek anlamlı bir dinlenme veya seyahat süresi oluşturulur... İyi bir yöntem...

Darbeler tarih oldu, teşebbüs pişmaniye
Vefa boza markası, adalet battaniye.
Mim Karaveli

Melih Aşık

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları