loading
close
SON DAKİKALAR

Çetenin peşinde!

Melih Aşık
Tarih: 15.01.2014

Melih Aşık; Siyah maskeli adamlar, kirli planlar, hain komplolar, ihanetler... Her yer çete... Her yer örgüt...

Yaklaşık bir aydır “yargıya ve polise sızmış çete” söylemiyle yatıp kalkıyoruz. Rüyalarımıza bile giriyor çete hayalleri... Siyah maskeli adamlar, kirli planlar, hain komplolar, ihanetler... Her yer çete... Her yer örgüt...
Okurumuz Ercan Düzel meraklanmış soruyor;

“Çete kurmak, çete mensubu olmak suç... Hele hele devlet içinde bu boyutta örgütlenmek daha büyük suç olduğuna göre... Bir aydır çete, çete diye feryat figan eden iktidar mensupları acaba neden bir tek mensubu hakkında bile suç duyurusunda bulunmamışlardır? Bir tekinin bile yargının önüne çıkarılması yönünde hareket etmemişlerdir. İktidara göre ülkemiz ve devletimiz belki de insanlık tarihinin gördüğü en tehlikeli çete ile karşı karşıyadır. Ama aynı iktidar bu çete hakkında suç duyurusunda bulunmak bir yana bir tek çete mensubunun adını bile açıklamıyor... Ya da açıklayamıyor. Bu ne iştir?”

***
Başbakan grupta örgütü şikâyet ediyor:

“Yolsuzluk kisvesi altında, yolsuzluk süsü verilerek, bir anda Türkiye’de büyük bir belirsizlik, kaos ortamı oluşturmak için ne gerekiyorsa, hangi araca ihtiyaç varsa hepsi harekete geçirilmiş... Bir kirli plan seçimlere 3.5 ay kala devreye sokulmuştur...”

Demek yolsuzluk sadece işin süslemesi... O zaman hakkında yolsuzluk iddası olan 4 Bakan neden görevden alındı da günaha girildi! Üstelik Zafer Çağlayan da hâlâ 700 bin liralık saat rüşvetini yalanlamış değil... Nedir bu itiraflar?

Halet Çambel

Cumhuriyet mirası bir anıt insanı... Halet Çambel’i dün sonsuzluğa uğurladık... Arkeolog olarak yıllarını Karatepe kazılarına vermişti. Sadece yeri kazmadı, çevresini de aydınlattı. Eşkıya olup dağa çıkanları geri döndürmeye çalıştığı bile anlatılır. Vali İsa Küçük, 2003 yılında Osmaniye Valiliği sırasında Halet Çambel’i tanımış, hayat hikayesine hayran kalmıştı. Uzun bir çalışmayla “Halet Abla Destanı”nı yazdı. Destan tiyatro oyununa dönüştürülerek pek çok yerde sahnelendi... Halet Abla, yaşarken destanlaştı.

Arif Keskiner “Binbir Renk, Binbir Çiçek” adlı son kitabında Halet Çambel’e önemli yer ayırdı. Kitapta Yaşar Kemal, bu çok eski dostunu şöyle anlatıyor:

“Arkeolojide hep toprak altına bakıyorlar. Genellikle arkeologlar toprağın üstünü görmüyorlar. Halet toprağın üstünü bir insan gücü yettiği kadar, öğrendi, sevdi. Dünyayı anlamak sevmek nasıl olmalıdır, öğrenmek isteyene onu da öğretti.”
Dünkü veda töreninde konuşan Alman Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Felix Pirson dedi ki:

“Sadece büyük bir bilim insanını değil, aynı zamanda Türk biliminin yurtdışında etkili olan elçilerinden birini de kaybetmiş bulunuyoruz. Kendisi Alman arkeolojisine her zaman yakındı. 1936 yılında, doğduğu şehir olan Berlin’de düzelenen olimpiyatlara katılan Halet Çambel, Hitler ile tanışmayı reddetmiştir. O zamanlar daha 20 yaşında olan birisinin cesareti beni çok etkilemiştir. Bu noktada Almanlar bir Türk kadından çok şey öğrenebilirlerdi.”
Nur içinde yatsın...

BAŞI

Cemaat - iktidar kavgası ne zaman alev almış? İktidar yanlısı gazetecilerden Abdülkadir Selvi, Yeni Şafak’ta anlatıyor:
“Bu kavga MİT Müsteşarlığı’na Hakan Fidan’ın atanması ile başladı. Polis istihbaratta MİT için iki isim hazırlanmıştı.
İlkini söylemeyeyim ama ikincisi çok önemli bir isimdi. Zaten önce bir ismi ileri sürecek bir süre sonra onu geri çekip Ramazan Akyürek’i getireceklerdi.

İlk sorun orada başladı. Ama asıl yol ayrımı GES Komutanlığı’nın MİT’e devredilmesi üzerine yaşandı.
GES demek, bölgesel dinleme demekti.
Paralel yapının ilk kalkışması 7 Şubat MİT olayı (Hakan Fidan’ın yargılanma teşebbüsü) ile geldi...”

17 Aralık sürecinde öğrendik ki; “vatan borcuna” elverişsiz olan siyasilerin mahdumları
“vatan soygunu” işine elverişliymiş...

***

Polis, “milletin protesto yapan çocuğunu öldürdüğünde” ikramiye alırken,
“siyasilerin hırsızlık yapan çocuğunu yakaladığında” görevden alınıyor...
Akif Kökçe

SAAT

Başbakan Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek dün birlikte 214 tane yatırımın açılışını yaptı... Nedir bu yatırımlar...

Mesela 33 adedi “meydan saati”ydi. Bazı meydanlarda fıskiyeler vardı, büyükşehir belediyesi o fıskiyeleri kaldırmış yerine saat koymuş.

Tesis böyle önemli olunca haliyle Başbakan da bu kadar işinin arasında vakit ayırıp açılışını yapıyor.
Gelelim diğer proje ve yatırımlara. Bunların 100 adedi de taksi durağı yani duraktaki taksi şoförlerinin beklemesi için kulübeler.... 15 de bina kaplaması var. Böylece 214 yatırımın en önemli 148’ini öğrenmiş oldunuz. Gerisini anlamışsınızdır...

İktidar
“Rüşvet operasyonu hep ihale verdiğimiz şirketlere yapılıyor” diye yakınıyor.
İhale verilmeyen şirketten rüşvet alınmayacağına göre...
Gülhan Elmas

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları