loading
close
SON DAKİKALAR

CHP de takipte

Melih Aşık
Tarih: 06.03.2013

Melih Aşık, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmralı açılımı konusunda tutuk''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmralı açılımı konusunda tutuk; “Öcalan konuştu sıra Erdoğan’da bakalım o ne diyecek” diyor, bunun ötesinde bir şey söylemiyor. Oysa 4 koşul öne sürmüştü İmralı süreci hakkında:
Bir; samimi ve dürüst olacaksınız. İki; gizli, kişisel bir ajandanız olmayacak. Üç; millete izah edemeyeceğiniz yük altına girmeyeceksiniz. Dört; millete bilgi vereceksiniz.... İktidar bu dört koşulun hiçbirini yerine getirmiyor... Ama CHP kredisi sürüyor!

Parti bu konuda rahatsız... Pazartesi günü Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı Parti Meclisi toplantısında partinin izlediği “Öcalan’lı açılım” ve “Yeni anayasa” politikalarına eleştiriler geldi. Parti Meclisi’nin 16, 17 Mart günlerinde olağanüstü toplanması kararlaştırıldı.

Oğuz Oyan’ın toplantıya sunduğu deklarasyonda “Şartlı olarak açılan kredi yanlış. Bu kredi kamuoyunda CHP açılıma destek veriyor şeklinde algılanıyor” denildi...

CHP’liler ayrıca Öcalan’ın Kandil,Ankara ve Brüksel’e gönderdiği mektupların ve gelecek cevapların açıklanmasını istiyor. Bir PM üyesi: “Brüksel’e giden mektup oradan AB ve ABD çevrelerine ulaşıyor. Mektup sadece Türk kamuoyundan saklanıyor” dedi dün. Haklıydı.

Men dakka dukka...

İmralı tutanaklarını sızdıran köstebek kim... Günün en meraklı sorusu bu... Sorular ve kuşkular birbirini izlerken... 

Bizim aklımıza farklı sorular takılıyor...

Son birkaç yıl içinde Genelkurmay’ın gizli toplantılarının ses bantları... Generallerin özel konuşmaları... Muhalif siyasetçilerin yatak odası görüntüleri internete ve medyaya düştü.

Kimse oralı olmadı...

Ergenekon, Balyoz ve benzeri davalarda sahihliği kanıtlanmamış belgeler daha iddianameler hazırlanmadan yandaş medyaya sızdırıldı.

Yargısız infazlar yapıldı. Çıt çıkmadı.

İmralı zabıtları üzerinde bir gizlilik kararı ve yasak yoktu.

Oysa büyük davalarda kanıt ve iddiaları, iddianameler yayınlanmadan sızdırmak suçtu. Bu suç bol bol işlendi. Kimseye ceza verilmedi.

Savcılık ve emniyetten yalan yanlış iddialar sızdırılmasının adli yargılama ve soruşturmanın gizliliği esaslarına aykırılığı 
konusunda iktidardan medyaya hiçbir uyarı gelmedi.

Kişilerin hayatını karartan, onları kamuoyunda yargılamadan mahkum eden sızdırmalar iktidarı ve yandaşlarını hiç rahatsız etmedi...

Tam tersine sızdırmalar onların kanalıyla yapıldı... Ucu başka yere dokununca bu yakınma niye?

BJK

Beşiktaş’ı Fener karşısındaki galibiyetten dolayı kutluyoruz... Ancak bir üzüntümüzü eklemek istiyoruz... İnönü Stadı yeniden yapılınca adı artık İnönü olmayacakmış. BJK Yönetimi bu yönde karar almış. Kararda iktidara hoş görünme çabası seziliyor ki... Beşiktaş’a böylesi yakışmaz. Her şeye karşı olan Çarşı, herhalde anılarda yeri olan “İnönü” adının silinmesine de karşı olacaktır. Stadın ilk adı “İnönü”dür. Bir ara Mithatpaşa oldu. Sonra yine İnönü’ye döndü. BJK adı çok sonradan eklendi. Stadın ana adını değiştirmek Beşiktaş Yönetimi’ne düşmez...

Balbay hapiste 5’inci yılına giriyor.
Erdoğan 3 ay yatıp “kahraman” olduğuna göre, Balbay’ın artık “süpermen” olması gerekiyor...
Akif Kökçe

ATA

Genelkurmay Başkanlığı, Atatürk’le ilgili açtığı web sitesinde Ata’nın son 2 yılında çekilen fotoğrafları yayınlamış.

Fotoğrafların tümünde Atatürk ve yanındakiler görülüyor ama hiçbirinde yaveri dışında koruma görülmüyor.

Günümüzde ise liderlerin yanında korumadan başkası görünmüyor...

Tehdit derseniz... Günümüz liderlerine Atatürk’e düzenlenen suikastler kadar ciddi suikast düzenlendiğini de anımsamıyoruz...

Anket

Diyanet İşleri Başkanlığı TÜİK’e anket sipariş etmiş...

“Hangi dine mensupsunuz? Ne zaman dua edersiniz? Hangi namazlara hangi sıklıkla gidersiniz?” derken bir soru daha: “Faizsiz kredi çeker misiniz?”

Diyanet’e rica... Faizsiz kredi veren kuruluş var mı? Hangisi? Söyleyin biz de alalım!


Şubat ayının zam şampiyonu sivri bibermiş.
Eee, adı üstünde; illa bir sivrilik yapacak!
Fahrettin Fidan

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları