loading
close
SON DAKİKALAR

Çıngar zamanı

Melih Aşık
Tarih: 28.05.2013

Melih Aşık, 'Ahmet Türk sert bir mücadelenin sinyallerini veriyor.'

Amerika’da temaslar yapan Ahmet Türk Amerika’nın Sesi radyosuna diyor ki:
“Hükümetin Kürtlerin hakları için projeleri hayata geçirmesini istiyoruz. Çekilmenin tamamlanması ile hükümetin bu süreç kapsamında yapacaklarını görmek istiyoruz. Halkların kardeşliği için adımlar atılırsa sorun çıkmaz. Ama, bir daha Kürt halkını kandırırlarsa ki hep kandırmışlar, onlar zarar görür...”

Ahmet Türk sert bir mücadelenin sinyallerini veriyor.

Mücadelede hangi araç ve yöntemleri kullanacaklarına gelince...

Sokağa çıkacaklar... Bir süredir bunun provaları yapılıyor. Pazar günü Sözcü gazetesinde son provanın resimleri vardı...

Hakkari’de sınır karakolu inşasını protesto eden gençler “Apo’ya özgürlük” gibi sloganlar da atarak yürümüşler. Askerler manzarayı uzaktan seyretmiş.

PKK’nin çekilmesinden sonra Kürtler bu tür kitle hareketleriyle politika yapacaklar. Kendilerinin Kürdistan dediği topraklarda hakimiyet tamamen onların olacak. Yukardaki haberden anlaşıldığı gibi... TSK karakol inşa edecekse onların iznine başvuracak...

İlk büyük çıngar ne zaman mı kopacak? Sonbaharda...

- Hadi bakalım biz çekildik, siz de şu demokratik adımları atın, dedikleri zaman...

Ankara’dan demokratik özerklik, anadilde eğitim, Apo’ya özgürlük gibi tavizleri teker teker masaya koyması beklenecek...

Aksi takdirde...

Ah şu 58. madde...

Getirdikleri alkol yasaklarıyla ne mi yapıyorlarmış? Anayasa’nın 58. maddesinin gereğini yerine getiriyorlarmış. Bakalım ne diyor 58. madde:

“Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.”

Alkol tamam, diyelim. Peki, çıkarılan yasada gençleri uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve cehaletten korumayı öngören herhangi özel düzenleme var mı? Yok. Neden yok? Alkol kadar getirisi olmadığı için mi yok?

Soruyu geçelim ve 58. maddeye geri dönelim. Madde iki fıkradan oluşuyor. Yukarıda aktardığımız ikinci fıkrasıydı... Birinci fıkra mı? Aynen şöyle:

“Devlet, istiklal ve Cumhuriyet’imizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirler alır.”

Devlet bu fıkradaki önlemleri alıyor mu? Hayır... Tersini yapıyor...

İçki yasağının nedeni gençleri korumakmış. Biber gazıyla gençlerin akciğerini katleden iktidar, içki yasağıyla karaciğerini koruyacak demek.
Gülhan Elmas

28 Mayıs

Çetin Altan 28 Mayıs 1960’ta, ihtilalinin ilk günü Milliyet’te bakın Demokrat Parti hakkında ne yazıyor:

“Anayasa’yı çiğnediler, hürriyetleri kestiler, hukuk dışı komisyonlar kurdular... Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’si ve Nutuk’u tefrika halinde yayınlamak dahi suç olmuştur... Atatürk’ten bahsedilmesini istemiyorlardı. Onun kurduğu inkılap Türkiye’sinin Cumhuriyet’ine bir beyefendiler saltanatı halinde çöreklenmek ve memleketi basınsız, üniversitesiz, hatta Meclis’siz idare etmek niyetine kapılmışlardı.”

O günün Demokrat Parti’si bugün bize hiç yabancı gelmiyor, öyle değil mi?

Tweet

Ankara’da öpüşme eylemi yapanların saldırıya uğraması hakkında tweet: l Hem öpüşme, hem koklaşma, hem üç çocuk... Bunlar giriş, gelişme olmadan sonuç bekliyorlar...
(Gulisso)

İktidar, “PKK ile barış yapmak zorundaydık” diyor. Koskoca orduyu çökertip komutanları içeri tıkanlar PKK’ya karşı neden aciz kaldı acaba?

***

27 Mayıs ve 12 Eylül aynı zihniyetin ürünü olsaydı, Kenan Evren emekçilerin örgütlenmesini sağlayan 27 Mayıs’ı bayram olmaktan çıkarır mıydı?
Akif Kökçe

İlaç

Alkol yasağının ardından, istenmeyen gebelikleri önlemek için kullanılan ve “ertesi gün hapı” olarak bilinen ilacın satışı da “reçete”ye bağlandı.

Reçete kimlere yazılacak, kimlere yazılmayacak...

Tahminimiz...

Evli hanımlara yazılacak, bekarlara yazılmayacak..!

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları