loading
close
SON DAKİKALAR

Çözülme süreci

Melih Aşık
Tarih: 16.01.2014

Melih Aşık; CHP’nin tavrı mı? Üç şempanzeyi oynuyor. Süreci susarak, eleştiride bulunmayarak destekliyor.

İmralı süreci’nin birinci yılındayız. Tayyip Erdoğan grup toplantısında övünüyor:
“Kardeşlerim, bir yılı aşkın süredir Türkiye acıları yaşamıyor. Tam bir yıl önce 15 Ocak tarihli grup toplantımızda çözüm sürecinin başladığını ve umutla geleceğe doğru yürüdüğünü ilan etmiştik hatırlayın. 2013 yılının ilkbaharını büyük bir coşkuyla, heyecanla, umutla idrak etmiş ve baharın kalıcı olması dileğinde bulunmuştuk. Allah’a hamdolsun tüm provokasyonlara, tüm sabotaj girişimlerine rağmen bir yıl boyunca süreci hem muhafaza ettik hem de ilerlettik....”
Süreç nasıl olup da ilerliyor? PKK silahlarını mağaralara bırakıp ülkeden çekip gidecekti... Gitti mi?
Yoksa birkaç manga militanı göstermelik olarak sınır dışına çıkarıp geri kalanları dağdan indirerek bölgeyi işgal mi etti? Öyle oldu. AKP’yi oyuna getirdiler, çekilir gibi yaparken bölgeye yerleştiler. TSK artık kışladan çıkamıyor. Genelkurmay geçenlerde kendini korumak için PKK’ye ateş açtıktan sonra “Meşru müdafaa hakkımızı kullandık” diye özür diledi.

Ayrıca Barzani de oyuna dahil edildi. Diyarbakır’da “KDP’nin Türkiye kolu” olduğu bildirilen “Türkiye Kürdistan Demokratik Partisi TDKP” kuruldu.

Başbakan PKK işgaline karşı halkı “Şehit cenazeleri gelmiyor ya, ona bakın” diye uyutuyor.

Barzani’ye yönelik tavizler “Kerkük’ten petrol gelecek” masalının arkasına gizleniyor.

CHP’nin tavrı mı? Üç şempanzeyi oynuyor. Süreci susarak, eleştiride bulunmayarak destekliyor. Herhangi bir uyarısına rastlanmıyor.



İnce ince dokun...


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, devlet içinde çete var deyip gereğini yapmayan Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Açıklarken de ince ince dokundurmalar yaptı.
İşte o sözlerinden bazıları;

* * *

“AKP kontenjanından HSYK’ye üye olacakların hâkim olmasına gerek yok. Partinin tüzüğüne, programına hakim olsunlar yeter.”

* * *

“(Tayyip Erdoğan’a) Diktatör dediğin İsmet Paşa tek partiden demokrasiye geçti. Sen demokrasiden diktatörlüğe geçiyorsun.”

* * *

“Bülent Arınç, “Bu kadar saf olabileceğimizi nereden bilebilirdik” diyor. Eğer siz bu kadar safsanız, eğer Cemaat sizin bu saflığınızdan yararlanıp sizi bu kadar kandırabilmiş, devlete bu kadar sızabilmişse Putin, Obama kimbilir neler yapmıştır.”

* * *

“‘Birkaç Mehmetçik için Meclis toplanmaz’ diyenler birkaç mahdum için Türkiye’yi ayağa kaldırdılar.”

* * *

“17 Aralık’a darbe diyen iki kişi var; biri Tayyip Erdoğan diğeri Öcalan.”

* * *

“Polisleri, savcıları görevlerinden almalarının nedeni 1 numaraya ulaşılmasını engellemektir. Bir numara kim mi? Çetenin başı, çetenin reisi. Çetenin başı, reisi kim mi? Başbakan Tayyip Erdoğan.”



Bodrum

Bir dönem Turgut Özal’ın çevre danışmanlığını da yapan gazeteci arkadaşımız Can Pulak, mektubunda, Bodrum’un o yeldeğirmenleriyle süslü muhteşem tepesinin önüne kocaman bir otel kondurulmakta olduğunu haber veriyor. Diyor ki:
“Tepenin Bodrum’a bakan yönüne, otel olduğu söylenen dev bir bina konduruluyor. İnşaat eğer tamamlanırsa, Bodrum’a yapılacak bu en büyük kötülüğün arkasından oturup gözyaşı dökmekten başka çaremiz kalmıyor.
O tepeye çıktığınızda göreceğiniz manzara, dünyanın hiçbir ressamının düşünemeyeceği zenginlikte ve görsel güzelliktedir..

Buradan Bodrum’un şaheser bir görüntüsü vardır... Sol tarafa baktığınızda şehrin merkezini, Karaada’yı, Gökova çıkışını, karşıda Datça dağlarını görürsünüz. Sağa baktığınızda ise Bitez’den başlar, Halikarnas’ın tüm güneyini seyredersiniz....”

Bodrum’u sevenler bu vahşete el koymalı... Bodrum’u gözü dönmüş rantçılara bırakmamalı...



İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin
“2 korumayla” gezmesi tartışma konusu olmuş.
İnsaf yahu!
AKP’lilerin koruma polisleri bile
2 koruma olmadan sokağa çıkamıyor...
Akif Kökçe



Yayla

“Ayakkabı kutusunda para bulunup bulunmadığı şüpheli ama bazı insanlar sırf buna dayanarak ortada suç olduğuna karar vermiş. Ya polis taşımak veya bir algı yaratmak için paraları evdeki ayakkabı kutularına koyduysa?”
Prof. Dr. Atilla Yayla



RÜDAW

Barzani yönetimine yakınlığı ile tanınan Rüdaw TV’de yayınlanan “hava durumu” nda, Güneydoğu yanında, Doğu Anadolu da Kürdistan toprağı olarak gösteriliyor... Erzurum, Sivas, Ağrı, Van, Malatya, Hatay, Mersin bu haritada ‘Kürdistan’ sınırları içinde yer alıyor. Onurlu bir ülkenin bu işgal niyetleri karşısında söyleyeceği birkaç söz vardır. Anlaşılıyor ki bugün Türkiye’yi yönetenlerin bir sözü ve ulusal duyarlığı yoktur...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları