loading
close
SON DAKİKALAR

Demokrasi çökerse...

Melih Aşık
Tarih: 23.04.2019
Kaynak: Melih Aşık-Milliyet

Melih Aşık: Saldırı her yönüyle bir an önce aydınlatılmalıdır. Şimdi beklenti ve umut budur...

Bugün 23 Nisan... Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü... “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla demokrasi yürüyüşünün başlatıldığı, çocuk bayramıyla renklendirilen bir mutlu gündeyiz... Ne var ki bayram sevincini, önceki gün tanık olduğumuz vahim saldırı gölgeliyor.

Ankara’daki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ürkütücü bir saldırının hedefi oldu.

Bu olay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın:

“Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden siyaset yelpazesindeki herkesle Türkiye ortak paydasında buluşmanın mücadelesini vereceğiz. 82 milyon hep birlikte Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz. Kızgın demiri soğutmalıyız”sözlerinin yarattığı umut ikliminde meydana geldi.

Saldırı her yönüyle bir an önce aydınlatılmalıdır. Şimdi beklenti ve umut budur...

“Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır” sözü sıradan bir laf değildir. Siyasi partiler demokrasinin temel direkleridir. Muhalefet liderine yapılan saldırı demokrasiye yapılmıştır. Demokrasi çökerse hep birlikte çökeriz. Demokrasinin gerektirdiği dille konuşmaya ve davranmaya o yüzden mecburuz...

Spor günleri...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Gençleri spora teşvik edeceğiz” açıklamasından cesaret alarak bir öneride bulunalım...

İstanbul’da üç büyük kulüp dâhil... Birçok kulübün antrenman sahaları o kulübe bağlı takımların antrenmanları dışında kalan zamanlarda boş duruyor. Bu alanlar o kulüplerin dışındaki gençlere açılacağı gibi, cumartesi pazar günleri yürüyüş bezeri hafif sporlar yapacak vatandaşlara da açılabilir.  Bu alanlar kulüplere devlet tarafından bedelsiz verilmektedir.

Ayrıca... Bu alanlarda kulüpler yaz okulları açıyor. Bu okullara ancak paralı aile çocukları gidebiliyor. Oysa... Yaz okullarından maddi imkânı olmayan gençler de yararlanmalı... Kulübün masrafları belediye bütçesinden ödenmeli...

FÜZE

ABD S-400 alımına karşı sert ve kararlı tutumunu sürdürüyor.

Ankara aynı kararlılıkla S-400’leri teslim almaya hazırlanıyor.

Ortam gerildikçe geriliyor.

Bizim merakımız şu... Rusya ile S-400 görüşmeleri iki yıl önce başladı. ABD itirazını neden başlarda değil de anlaşma imzalandıktan sonra yoğunlaştırdı. İkincisi... 2015 yılında Çin ile füze anlaşması yapmış ancak yine ABD ve NATO’nun tepkisi üzerine bozmuştuk. Rusya ile yapılacak bir füze antlaşmasının aynı sonucu uğrayacağını hesap etmedik mi?

Yoksa başka bir stratejik hesabımız mı var? Yakında öğreneceğiz...

REYTİNG

Ekranların bazı demirbaşları var ki... Her gece bir kanalda tartışmaya katılıyor. Bir kanalda görmeyince telaş etmiyorsunuz, nasıl olsa o sırada bir başka kanalda konuşmacı olarak yerini almış oluyor. Siyaset, ekonomi, sosyal olaylar, eğitim, hukuk hangi konuda tartışma olsa bu muhteremler ekranda... Her konuda engin bilgileri var. Ya da yok ama varmış gibi yapıyorlar.

Peki, bu TV kanallarının derdi nedir?

Halkı aydınlatmak mı? Yoksa tartışma ve kavga çıkarması muhtemel kişileri bir araya getirip kafa ve reyting şişirmek mi? Bu ikincisi izleyiciye saygısızlık değil mi?

OYY

Devlet Bahçeli’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı konusunda “O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen?”, “Yüzde 9.83 oy aldığın bölgede işin ne?” soruları tartışılırken CHP’liler anımsatıyor:

“Sayın Bahçeli’nin hem evinin hem Genel Merkezi’nin bulunduğu Çankaya’da son genel seçimde aldığı oy oranı 6.9’dur.”

ATAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu (MTK) üyelerinden Serdar İğdeler’in Genel Sekreterliğe, Cumhur Çilesiz’in Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanmaları için gerekli işlemleri başlattı...

İki kilit göreve iki hukuk adamının gelecek olması mutluluk yarattı...

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları