loading
close
SON DAKİKALAR

Dinsiz demesinlermiş!

Melih Aşık
Tarih: 03.05.2012

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bosna gezisi üzerinde tekrar durmakta yarar var...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bosna gezisi üzerinde tekrar durmakta yarar var. Cumhuriyet’te Utku Çakırözer bizi bilgilendiriyor:

“Kılıçdaroğlu’nu Bosna’ya gelişinde havaalanında Fethullah Gülen okullarında okuyan Türk çocukları karşıladı. Bosna içindeki lojistik hizmetleri de yine Gülen hareketine yakın bir turizm firması sağladı...”

Karşılama iyi.. Şimdi de ziyaret edilen bazı yerleri sıralayalım:

- Bosna Hersek Diyanet İşleri Başkanlığı

- Hüsrev Begova İmam Hatip lisesi

- Orduevinde şehitler için mevlit...

- “Genç Müslümanlar” isimli bir teşkilatı ziyaret ve onların davetiyle akşam yemeği...

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak programla ilgili şöyle diyor:

“Bizi din düşmanı göstermek isteyen AKP’ye karşı, böyle olmadığımızın en somut kanıtını Bosna’dan gösterdik. Türkiye’den olumlu tepki aldık...”

Demek AKP’nin sizi din düşmanı gösteren propagandasını kıramıyor, bunun yerine kendinizi dinci bir kişilik sergileyerek aklamaya çalışıyorsunuz... İyi de bunun sonu var mı?

Üniversitelerde türbanı serbest bıraktırdınız...

Kuran kurslarında yaş sınırının kalkmasına ses çıkarmadınız...

4+4+4 eğitim yasasının laiklik karşıtı niteliğine ses çıkarmadınız sadece ihale kanununa tabi olmadığı için eleştirdiniz...
Bütün anti laik gelişmelere sessiz kaldınız...

AKP’yi ikna edebildiniz mi? Hayır...

Merak ederiz... İktidarın, seçmeni avlamak için din istismarı yaptığını anlatmak yerine onun kasıtlı suçlamaları altında
eziliyorsanız... Halkın çıkarlarını nasıl savunacaksınız?

Laikliği savunamayan parti hak ve özgürlükleri, demokrasiyi savunabilir mi?

ABD merkezli Freedom House’un yayınladığı özgürlük raporunda Türk basını “kısmen özgür”
kategorisine konulmuş.
“Kısmen” kısmı “yandaş basın” olsa gerek...
Haldun Ertem

Tapu deliniyor!

Tapu ve Kadastro Kanunu’nda değişiklik yapan kanun tasarısı TBMM’de görüşülüyor. Bugün yarın yasalaşabilir. Başbakan o yönde emir vermiş. CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk uyarıyor:

- Bu tasarının temel amacı cari açığı kapatmaktır. Bunun için başta tarım arazileri olmak üzere her yerin ölçüsüz ve önkoşulsuz olarak... Karşılıklılık şartı dahi aranmadan sadece Bakanlar Kurulu kararıyla yabancılara satışını mümkün kılıyor.

- Sonucu ne olabilir?

- Örneğin tasarı yürürlüğe girdikten bir süre sonra kendi topraklarımızda yetişen ürünleri o toprakları sattığımız yabancılardan, onların belirleyeceği fiyatlardan almak zorunda kalacağız.

- AKP hemen büyük çaplı toprak satışına başlayacakmış gibi konuşuyorsunuz?

- 2003 yılına kadar 80 yıllık Cumhuriyet tarihimizde yabancılara toplam 12 milyon metrekare toprak satmışız. On yıllık AKP iktidarında bu rakam 11 kat büyüyerek 136.5 milyon metrekare olmuş. Toprak satışında sınırlamalar varken bunu yapan bir iktidar o sınırlar kalkınca ne yapmaz ki.

Taksim’deki Müslüman

Taksim’deki 1 Mayıs gösterisine namaz kılarak gelen anti kapitalist Müslüman gençlik çok ilgi topladı. Bu gençlerin ilham aldığı din adamlarından biri olan İhsan Eliaçık’ın görüşleri de ilgi çekiyor. Eliaçık, Yurt gazetesinde bazı soruları şöyle yanıtlıyor:

- Türkiye’nin bir ‘İslam Devleti’ olmasını isteyenlerden misiniz siz de?

- Bence adalet devleti olmalıdır. Benim düşündüğüm adalet devleti bir din devleti değildir. Evrensel insanlık değerlerini esas alan bir devlet modelidir.

- AKP ve Gülen cemaati arasındaki işbirliği ve zaman zaman da çatışma halini nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Türkiye’yi AKP ve Gülen cemaati yönetiyor. Birinin siyasal, diğerinin dinsel gücü var. İkisi de paylaşım kavgasına giriyor. Bunlar zulmedeceklerdir. Muhaliflerini tasfiye edip devleti ele geçireceklerdir. Sonrada diktatör olacaklardır. Peki, bu dünya kaç diktatör gördü? Bunların sonları tarih sayfalarında ortadadır. Bunlar yoldan çıktı. İktidar gücü bunları bozdu. 
Halka anlatacağız bunları. Ferman padişahınsa dağlar bizimdir. Tayyip Erdoğan diktatör olsun Arap Baharı benzeri Türkiye’de de yaşanır. Ama bu ülke diktatör çıkarmaz. Erdoğan diktatör olamaz. Anında gider. Fethullah Hoca ve Erdoğan gücü esas alır ve güçlü olana sokulur. Kendinden güçlü olana karşı köle, kendinden zayıf olana karşı anında firavun kesilebilirler. Fethullah Gülen ve Erdoğan yaptıklarının doğru olduğuna kendilerini inandırmış olabilirler. Amellerini şeytan onlara güzel gösteriyor olabilir.

- Zenginlere karşı mısınız?

Servet sahiplerine karşıyım. Servetin bir kişinin elinde bulunmasına karşıyım. İnsanlar para biriktirmesinler, dost biriktirsinler.

“Ahlak hormonu” bulunmuş.
Bizim ahlaksızlar onun da sahtesini üretirler şimdi!
Fahrettin Fidan

Fikrinizi söyleyin

CHP’nin internet sitesine , vatandaş için FİKRİNİZİ SÖYLEYİN bölümü konmuş.

İyi güzel de vatandaşın derdini anlatacağı bölüm nedense 160 karakterle sınırlandırılmış.

Gülhan Elmas bu sınırlamaya uyarak ancak şunları yazmış:

“İktidar tek parti diktasına ilerkliyor, stop. Anayasa desteğiniz bu diktaya hizmet edecek, stop. Bu suça ortak olmayın stop. Acele komisyondan çekilin stop. .”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları