loading
close
SON DAKİKALAR

Gürültaya Doğru

Melih Aşık
Tarih: 23.02.2012

CHP’nin çifte kurultayına sadece üç gün kaldı.. Genel Merkez'in kurultayı pazar günü 10 bin kişilik Arena’da yapılacak.

CHP’nin çifte kurultayına sadece üç gün kaldı... Genel Merkez’in kurultayı pazar günü 10 bin kişilik Arena’da yapılacak. Muhaliflerin kurultayı ise pazartesi günü mütevazı Ahmet Taner Kışlalı salonunda... Genel Merkez olağanüstü kurultayları düzenlerken böyle bir adalet ortaya koydu! Kılıçdaroğlu ekibi, pazar günü tatil, bizim kurultay dolup taşar, pazartesi günü delegelerin çoğu memleketlerine döner ikinci kurultay boş kalır, diye düşünüyor olmalı...
Ama tersi olacak...

Önder Sav yanlıları ilk gün kurultaya katılmayacaklar.
Deniz Baykal ve taraftarları da katılmayacak...
Böylece ilk gün 300 - 500 kişi arasında fire olacağı tahmin ediliyor...
Bu kurultay Kemal Kılıçdaroğlu’nu fire vermeden genel başkanlığa seçen kurultay...
Katılmayacak olan delegelerin sayısı o yüzden önem kazanıyor...
Peki sonuç ne olur?
- Eğer fire çok yüksek olursa seçimli kurultaya kadar gidilir, diyor muhalif kanattan bir isim...
- Peki muhalefetin bir genel başkan adayı var mı?
- Seçim yapılırsa mutlaka bulunur...
Genel Merkez ilk günkü kurultayı, tribünleri partililerle doldurarak görkemli bir havaya sokmayı planlıyor. Böylece katılımdaki eksiklik de perdelenecek.
Çifte kurultay aslında CHP’nin yaşamındaki dönüm noktalarından biri olacak... Çünkü Baykal döneminden kalan delegeler bu kurultayda son kez oy kullanacak. Bundan sonraki kurultaylar artık Kılıçdaroğlu ekibinin delegeleriyle yapılacak. Doğal olarak parti yoluna Kılıçdaroğlu’nun adlandırmasıyla “Yeni CHP” olarak devam edecek.
CHP’nin tarihten gelen felsefe ve ilkeleri büyük ölçüde terk edilecek... Ve gündeme muhtemelen yeni bir parti gelecek...

Asırlar öncesinden Başbakan’a gönderme:
GİDERDİM GÖNÜLDEN KİNİ
KİN TUTANIN YOKTUR DİNİ
Yunus Emre


AKP - Cemaat koalisyonu bozulmuş.
Bu durumda cemaat artık kendi partisini kurabilir.
Elif Eral


Anıtkabir sorusu

Çin’in gelecekteki lideri diye bakılan Devlet Başkanı Yardımcısı Şi Cinping, Anıtkabir’i ziyaretinde özel deftere:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, sonsuza kadar yaşa” diye yazmış...

Sayın Cinping muhtemelen ülkemizdeki tartışmaları biliyor... O’nu tarihten silmek isteyenlerin güttüğü taktikler çok muhtemeldir ki, Ankara’daki Çin Büyükelçiliği tarafından kendisine iletilmiştir. Sayın Şi’nin satırları onlara yanıttır.
Konu açılmışken.. Genelkurmay Başkanlığı’ndan hâlâ bir yanıt alamadığımızı kaydedelim. Anıtkabir ziyaretçileri tek tek saptanır ve sayıları her ay açıklanırken Genelkurmay internet sitesinden bu bölüm kaldırıldı.

Anıtkabir’e koşan milyonların iktidar çevrelerini rahatsız ettiğini biliyoruz... Ama askerler bundan rahatsızlık değil gurur duyarlar. O yüzden Genelkurmay’a ziyaretçi sayısını açıklamayı neden durdurduğunu sormuştuk. Yanıt hâlâ yok... Acaba öne sürecek mazeret bulmakta mı zorlanıyorlar?

Raportör seçimi

Anayasa Mahkemesi raportör sınavındaki karanlık noktaları aktarmıştık...
Yazılı sınavda ilk 6 sırayı alan adaylar mülakatı geçememişti...
90 puanın üzerinde alan 38 kişiden sadece 4 kişi mülakatı aşabilirken dipteki 84 - 85 puan bandından 10 kişi başarılı sayılmıştı.

Yazılı sınavda ne sorulmuş? Yüzde 70 hukuk, yüzde 30 insan hakları...
Bunları en iyi bilenler mülakatta çakıyor...

Kadroya 45 kişinin alınacağı bildirilirken sadece 26 kişi alınıyor... Neden?

- Çünkü, diyor bir aday, mülakata yazılı sınavı kazananların 4 katı aday çağırılıyor. Anayasa mahkemesi eğer 26 kişilik kadro açıklasaydı o zaman sözlüye ilk 104 kişiyi çağırabilecek ve yazılıda düşük puan alanlar giremeyecekti. Düşük puan alanların bu şekilde yüksek puan alanların önüne geçmesi sağlandı.

Bu arada yeni bir sınav açılacağı da söyleniyor. Yeni sınava daha başarılı olabilecek adayların girmesi ihtimali var mı? Neden olsun... Daha başarısızlar girecek ve yeni elemanlar daha başarısızlar, muhtemelen yandaşlar arasından seçilerek alınacak... Dümen üstüne dümen.

Savunma suçları!

Üç yıldan fazla süredir hapiste olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, duruşmalarda yaptığı konuşmalarda suç işlediği gerekçesiyle özel mahkemeden olağan mahkemeye şikâyet edilmiş, bu yüzden toplam 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Perinçek önceki gün de konuşmaları hakaret içerdiği gerekçesiyle 16 duruşmaya girmekten men edildi. Neden 16? Baro Başkanı Ümit Kocasakal bu rakamı merak ediyormuş.

Bu arada Silivri Mahkemesi Perinçek’in avukatı Hasan Basri Özbey ile aynı davanın avukatlarından Vural Ergül’e de savunmalarından dolayı davanın son bölümüne kadar duruşmalardan men cezası verdi. Avukat Ergül’ün bir suçu da “salon kapısını hızlıca çarparak” dışarı çıkması... Ergül, “Hâkim heyetinin 300 metre mesafeden kapıyı çarptığımı nasıl gördü merak ettim” diyor...

Kemal Kılıçdaroğlu, “MİT kanunu bu kadar çabuk nasıl onaylanır?” diye sormuş.
Cumhurbaşkanı noterlerle yarışa çıkarsa
oluyor demek...
Fahrettin Fidan

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları