loading
close
SON DAKİKALAR

Haşim Kılıç Bey

Melih Aşık
Tarih: 22.05.2013

Melih Aşık, 'CHP’liler Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’ndan istifasını istiyor. Kimbilir kaçıncı kez isteniyor bu istifa...'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın “Laiklik adı altında bazı maskaralıklar ortaya çıktı” sözleri tepkilere yol açtı. CHP’liler Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’ndan istifasını istiyor.

Kimbilir kaçıncı kez isteniyor bu istifa...

Örneğin Amerikan Büyükelçisi’ni evinde ziyaret edip bilgilendirdiği, 2010 yılında Wikileaks belgelerinde yer aldığında hazret çok eleştirildi.

Bu bilgilendirme sırasında CHP’den şikâyetçi olmuş, AKP’yi övmüş, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının yolunun açılmasını istemişti... Haşim Kılıç, kendini savunurken, ABD’ye bilgi vermediğini ziyaretin sadece “iade” amaçlı olduğunu açıkladı. Ne var ki aynı günlerde ikinci bir ziyareti daha ortaya çıktı. Bu defa sustu.

Haşim Kılıç’ın laiklikle ilgili sınavına gelince...

Milliyet’te 1 Aralık 1990’da bakınız ne yazmışız:

“Turgut Özal bir tarikat üyesi olduğu söylenen Haşim Kılıç’ı Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçti. Haşim Kılıç seçildiğinin ertesi günü bir gazetecinin:

- Siz laik misiniz? sorusuna:

‘Laikim’ diyemedi, ‘polemiğe girmeyelim’ gibi laflarla soruyu geçiştirdi...”

O günkü yazımız şöyle bitiyor:

“Haşim Kılıç’ın hukukla en ufak ilgisinin olmadığını, kendisinin yüksek ticaret mezunu olduğunu da ekleyelim.”

Bu sakıncalı atama 23 yıldır gündemde...

Seferin bilançosu

Erdoğan’ın ABD seferi sağ salim sona erdi... Bu ziyaretten neler bekleniyordu? CHP’li Onur Öymen onları özetliyor:

- Suriye’ye karşı Amerika’nın daha katı ve sonuç alıcı bir tavır sergilemesi, Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilanı, Birleşmiş Milletler’in Suriye ve mültecilere destek konularında daha etkili olması.

- Başbakan’ın Gazze ziyaretine destek olunması...

- ABD’nin Irak Hükümeti’ne karşı güçlü tepki göstermesi, Kuzey Irak’ta Türkiye’nin petrol çıkarlarına destek olması.

- Kürecik füze kalkanı radarlarının muhtemel bir İsrail-İran savaşında kullanılmayacağının ilanı.

- KKTC’ye karşı uygulanan ambargoların kaldırılması. Kıbrıs Rum Yönetimi’nin uluslararası hukuka aykırı olarak yürüttüğü Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz araştırmalarına karşı çıkılması.

Bu beklentilere karşı neler elde edildi?

Kamuoyunu tatmin etmeye yönelik bazı protokol jestleri bir yana elle tutulur bir sonuç yok...

En hazin sonucu ise Onur Öymen şöyle özetliyor:

“Hazin olan, Türkiye’nin izlemek istediği politikaları Amerika’nın desteği olmadan gerçekleştiremeyeceğinin ortaya çıkmasıdır...”

Bir miktar karşı düşünme ve karşı koyma insanlığın en büyük yardımcısıdır. Uçurtmalar rüzgârla değil, rüzgâra karşı yükselirler.
John Neal


Senfoni

Galatasaray bu yıl Avrupa’da ilk 8’e girdi, ligi şampiyon bitirdi. Başkan Ünal Aysal’dan başlayarak bu başarılarda emeği geçen tüm sporcu ve yöneticileri kutlarız. Tabii Başkan Aysal’a ayrı bir yer açmak gerekiyor. Hem icraatı, hem tavrı ve duruşuyla önemli bir fark yarattı spor dünyasında.

Diyeceğimize gelince... Galatasaray’ın bir senfonisi vardır. Kulübün 100. kuruluş yıldönümü münasebetiyle, ABD’de yaşayan ünlü besteci, koyu Galatasaray taraftarı Kâmran İnce’ye hazırlatılmış ve ilk kez İstanbul’da 9 Aralık 2005’te icra edilmişti. ABD’de CD’si yayınlandı. Ne var ki bu anlamlı senfoni hiç kulağımıza çalınmıyor. Muhtemelen unutuldu. 

Hatırlatmanın, GS taraftarını ve müzikseverleri bu senfoniyle buluşturmanın tam zamanı değil mi? Galatasaray TV böyle anlamlı bir görevi üstlenmez mi?

Korkaklar, kendinden daha güçsüz olanlara güç gösterisinde bulunanlardır.
Voltaire


Polis

Tutuklu em. Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, baldızı Nilşen Ar ve televizyon programcısı Nurzen Amuran, 19 Mayıs mitingi için geldikleri Sıhhıye’de polis arama noktasında durdular. Kontrolü yapacak polis önce, “Hoş geldiniz güzel bayanlar” dedi ardından ekledi:

- Lütfen çantalarınızı açar gibi yapar mısınız...

Polis, üç bayanın şaşkınlığı üzerine durumu izah etti:

- Lütfen kusura bakmayın... Bizi de izleyenler var da!

“Üç güzel bayan” çantalarını açar gibi yaptılar... Polis çantalara bakar gibi yaptı... Bayanlar kontrolden geçtiler. Anılarda bu zarafet de kaldı.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları