loading
close
SON DAKİKALAR

İç savaşla tehdit..!

Melih Aşık
Tarih: 04.06.2013

Melih Aşık, 'Kendisine yönelik tepkileri sakinleştirmek yerine azdırmak yoluna gitmez. Politikacı budur'...

Hem Türk halkı, hem dış dünya sanırız Tayyip Erdoğan’ı büyük bir hayretle izliyor... Bir Başbakan yeterince demokrat olmayabilir... Lügatinde empati duygusu bulunmayabilir. Kendisini her konuda haklı görebilir. Ama hiç değilse biraz esnek ve politik olur... Sürekli hakaret ve kışkırtmayla karşısındaki cepheyi büyütmez. Kendisine yönelik tepkileri sakinleştirmek yerine azdırmak yoluna gitmez. Politikacı budur...

Aslında Bülent Arınç yolu gösterdi.. Hazır mahkeme yürütmeyi durdurmuşken yargı kararı kesinleşinceye kadar bu konuya el atmayalım olsun bitsin, dedi. Gençlerin üzerine polisi saldırtacağımıza onları iknanetmeye bakalım dedi. 

Ama dinletemedi. Başbakan aldı başını gidiyor... Dün zirveyi yakaladı:

- Bana oy veren yüzde 50’yi zor tutuyorum, diyerek ülkeyi iç savaşla tehdit etti. Demokratik hakkını kullanan insanlara “çapulcu” diye hakaret etti.

Cumhurbaşkanı geç de olsa devreye girdi. “Memnun olmayan bana oyunu vermesin” sloganına sarılan Başbakan’a:
- Demokrasi demek sadece seçim demek değildir, gerçeğini hatırlattı.

İstanbul Belediye Başkanı’ndan Cumhurbaşkanı’na ve bakanlara kadar pek çok kişi kente sahip çıkan gençlerin haklı olduğunu, Başbakan’ın hata üzerine hata yaptığını görüyor. Bir tek Başbakan göremiyor.

Bakalım ne zamana kadar görmeyecek...

Fransa’da direniş

Fransa’da radyo ve televizyonların Gezi Parkı olaylarını birinci haber yapıtğını bildiren Şehmuz Güzel dostumuz şöyle devam ediyor:

“Bu meselede temel nokta hakiki ‘demokrat’ olmayan yöneticilerin bir kez seçimi kazandıktan sonra ‘Her istediğimi yaparım’ anlayışı. Oysa seçimi kazanan her istediğini yapamaz.

Örnek Fransa’dan. Bir yıldır Nantes yakınında yapılması planlanan uluslararası havaalanına karşı direniş sürüyor.
 
Aeroport Notre Dame des Landes’a yönelik mücadeleyi Google üzerinden http://lutteaeroportnddl.com gibi adreslerden izleyebilirsiniz.

Eylemciler ile güvenlik güçleri arasındaki sıkı ve uzun çatışmalardan sonra hükümet tasarısını geri çekmek zorunda kaldı. Sorunu görüşmeler, pazarlıklar aracılığıyla çözmenin yollarını bulmak için Başbakan’ın önerisiyle Uzlaşma Komisyonu kuruldu.

Eylemciler bölgenin çevresel dengelerini altüst edecek bu tasarıyı önlemekte kararlı, teyakkuz halindeler ve ormanı terk etmiyorlar.

Sonuç itibariyle, seçimle gelenin vatandaşın yaşam alanını işgal ederken ona danışması onun iznini alması gerekiyor. Danışmayı ihmal ederse duvara toslamasının kaçınılmazlığı Paris’te anlaşıldı ama sanırım Ankara’da henüz değil.”

Genç

Gezi Parkı direnişinde 20 yaş civarı gençler en ön saflarda... Demokratik haklarını kullandılar, direnişleriyle, dayanışmalarıyla sadece Türkiye’ye değil, dünyaya da örnek oldular. Onları kutluyor, her türlü şiddet ve taşkınlıktan uzak durmalarını öğütleyerek twitter’da gözümüze ilişen şu mesajı aktarıyoruz:

“Şimdi anladı mı herkes, Atatürk’ün Cumhuriyeti niye polise, orduya, siyasetçiye değil de gençlere emanet ettiğini...”

Tweet

- T.C’yi kaldırmaya çalışıyorlardı, kaldırdılar; ama ayağa!

- Başkan Obama çok kızmış... “Yahu biz Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Çerkez, Laz, Ulusalcı falan diye bölüyoruz sen birleştiriyorsun” demiş...

Düğün

Avukat Hüseyin Ersöz’ü önceki akşam mütevazı bir düğünle evlendirdik... Eşi Yeşim (Kam) Ersöz’le birlikte mutlu bir yaşam diliyoruz Hüseyin kardeşimize...

Kimdir Hüseyin Ersöz... Son dört yılını Silivri ve Hadımköy yollarında geçirmiş bir fedakar avukat. Sapına kadar Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir görev adamı... Eşi Yeşim ise genç bir televizyoncu. Mutluluğu sonuna kadar hak etmiş bir çift...

Düğünde Balyoz ve Ergenekon tutuklularının yakınlarıyla sohbet ettik. Dursun Çiçek’in avukat kızı İrem Çiçek, Hıfzı Çubuklu’nun Avukat kızı Nazlı Çubuklu oradaydı... İrem Çiçek yarı şaka yarı ciddi kızları avukat olan 4 Ergenekon tutuklusu hakkında çıkarılan dedikoduyu aktardı gülerek:

- Suç işleyeceklerini biliyorlarmış ki kızlarını avukat yetiştirmişler...

Dedikodunun bu kadarına ihtimal verir miydiniz?

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları