loading
close
SON DAKİKALAR

İtiraflar eksik!

Melih Aşık
Tarih: 19.04.2012

Gittiğiniz her ülkede ilerici aydınlar Erdoğan’ı övüyordu...

Şair ve yazar Nihat Behram, Sol internet sitesindeki yazısında Ahmet Altan’ın 4 Mart tarihli yazısından bir bölüm almış... 

Özetleyerek aktaralım:

“... Daha bir buçuk yıl önce burası dünyanın hayranlıkla izlediği bir ülkeydi... 

Gittiğiniz her ülkede ilerici aydınlar Erdoğan’ı övüyordu.

Sonra, ne olduysa oldu, Erdoğan bu kadarının yeterli olduğuna, bunların hepsini kendisinin tek başına kazandığına ve bu başarılardan kendine yeni bir siyasi kariyer inşa etme hakkına ulaştığına karar verdi. Çankaya hayali, ‘muhteşem Türkiye’ hayalinin üstünü örttü. Putin’leşme sürecine girdik, demokrat Erdoğan gitti yerine ‘Putin Junior’ geldi, küçük boy bir Putin’imiz oldu. Felaket de başladı...”

Nihat Behram, Ahmet Altan’ı eleştirirken bir yerde şöyle diyor:

“... Bu gidişin nasıl bir gidiş olduğu ve nereye varacağı konusunda hem de yüksek sesle onca uyarı ve uyaran varken neden sağır davrandın? Bu görmezlik, duymazlık bilinçli mi bilinçsiz mi? Yetenek ve bilgi sahibi entelektüel birinin bilinçsizliğine inanmak durumunda kalmak da benim için kolay değil.”

* * *

Tayyip Erdoğan’ın iyice açığa çıkan otoriter tavrına ilişkin hayal kırıklığı beyan eden yalnızca Ahmet Altan değil. Liberal adı verilen bu kesimden pekçok ağızdan aynı itiraf geliyor. Uyandılar! Ne zaman? Yargı, medya, üniversite gibi kurumlar çöktüğünde.

Dikkat çekici olan... 

“Biz geleceği göremedik”, diyorlar ama, “geleceği görenleri yıllarca vesayetçi, statükocu laikçi, darbeci, askerci,ergenekoncu vs. diye suçlayarak susturduk” demiyorlar.

O zaman itiraf da eksik kalıyor!



AKP İstanbul İl Kongresi Türk?Telekom Arena Stadı’nda yapılacakmış.
Tayyip Erdoğan o statta alkışlanmaya özel önem veriyor demek...
F. Fidan

Aa Atatürk yok...

Kamu kuruluşlarından Atatürk’ün adını silme kampanyası sürüyor.

Anadolu Ajansı’nın web sitesinde amblemin hemen altında yer alan “Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 6 Nisan 1920” yazısı kaldırıldı.

Anadolu Ajansı’nın en büyük özelliği Kurtuluş Savaşı sırasında kurulmuş olmasıdır.

Anadolu Ajansı kurulmadan önce merkez ajans görevini “Türkiye - Havas Reuter” yapıyordu. Tabii haberler işgalcilerin ve işbirlikçilerin istediği biçimde düzenleniyordu. Meclis kurulmadan 17 gün önce Anadolu Ajansı kuruldu. Türkiye kurtuluş savaşını ve bağımsızlık mücadelesini Anadolu Ajansı’nın desteğiyle yürüttü.

Atatürk AA’nın kuruluşunu Sivas’a çektiği telgrafta şöyle duyurdu:

“... Müslüman kişilerin iç ve dış en doğru havadis ile aydınlanmalarının zorunlu bir gereksinme olduğu önemle göz önüne alınmış, bunun sonucu, burada en yetkili kişilerden oluşan bir özel kurul yönetiminde, (Anadolu Ajansı) adı altında bir kurum kurulmuştur.”

AA Genel Müdürü Kemal Öztürk acaba AA’yı kimin kurduğunu sanıyor? Kendisinin mi?



CHP’nin Köşk adayı!

Anayasa Mahkemesi cumhurbaşkanlığı seçiminin 2014 yılında yapılmasını öngören yasayı iptal ederse ne olacak?
 Cumhurbaşkanlığı seçimi bu yıl yapılacak? Seçime AKP adına Abdullah Gül veya Tayyip Erdoğan girecek. Peki seçim bu yıl yapılırsa (ki şunun şurasında birkaç ay kalmış durumda) CHP’nin adayı kim olacak? Bu konuda CHP içinde yapılan ve dışarı sızan bir çalışma görülmüyor. Okurları CHP eğilimli bir internet sitesi olan Gerçek Gündem şu günlerde bir anket yürütüyor:

“Sizin Çankaya adayınız kim?”...

Verilen oylar CHP’li seçmenin eğilimlerini de gösteriyor...

Ankete katılanların dün itibarıyla aldıkları oy oranı ve sayısı şöyle:

Yılmaz Büyükerşen (Yüzde 29 - 2952), Deniz Baykal (Yüzde 18, 1842), Emine Ülker Tarhan (Yüzde 15 - 1525), Tayyip Erdoğan (Yüzde 8 - 859) Hikmet Çetin (Yüzde 7 - 761), Hüsamettin Cindoruk (Yüzde 7 - 723).. vb...



Erdoğan diyor ki: “Ben cezaevine bir yerlerden gelen talimatla girdim.”
Bugün aynı şeyi Silivri, Hasdal ve Sincan cezaevinde yatan belli kişiler de söyleyebilir...

* * *

Ortada hayırlara vesile olacak bir durum var gibi... 

Başbakan Erdoğan aniden TBMM Başkanı Çiçek’i ziyaret ediyor, Çiçek de görüşmenin hemen ardından parti yöneticilerini tutuklu vekillerin durumunu görüşmek üzere toplantıya davet ediyor.”

“Tek adam”ın nasıl bir talimat verdiğini yakında öğreniriz...
Haldun Ertem



Bu kafayla...

Beşiktaş - Galatasaray maçında sahaya atlayan spor teröristlerinin futbolculara nasıl bir gözü dönmüşlükle saldırmak istediklerini milyonlarca insan ekranlardan canlı olarak izledi.

Bu yaratıklar savcılıkta, “Arkadan itilince sahaya düştük. Güvenlik kuvvetleri kovalayınca da reklam panolarına çarpmamak için sahaya girmek zorunda kaldık. Olay çıkartmak amacımız yoktu” şeklinde ifade verince serbest bırakılmışlar.

Spor teröristleri! Bilumum holiganlar! Gözünüz aydın! Artık sahalara rahatlıkla dalabilir... 

Görevlilere yakalanmazsanız hakemi ya da gözünüze kestirdiğiniz futbolcuyu istediğiniz gibi hacamat edebilirsiniz... 

Yok, yakalanırsanız... 

Örnek ifade yukarıda.

Haydi koçlar, haydi yiğitler! Kim tutar artık sizi!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları