loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir koşusu

Melih Aşık
Tarih: 09.03.2014

Melih Aşık; Tören sonrası Aziz Bey’e seçim beklentisini sorduk. - Biz yüzde 60’ın üzerinde alırız, AKP’nin adayı yüzde 30’un altında kalır...

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dün Adnan Saygun Salonu’nda görkemli bir törenle yeni döneme ilişkin projelerini anlattı, ardından ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı...

İlçe başkan adaylarının çoğunu tanımıyor olsak da düzgün, genç, sempatik kişilerdi...

Tören sonrası Aziz Bey’e seçim beklentisini sorduk...

Geçen seçimde yüzde 57 dolayında oy almıştı Aziz Bey... Seçim öncesinde bu oranı doğru tahmin etmişti. Bu defaki tahminini söyledi:

- Biz yüzde 60’ın üzerinde alırız, AKP’nin adayı yüzde 30’un altında kalır...

Aziz Bey 30 ilçe belediyesinin de tümünü alacakları inancındaydı...

Konuştuğumuz gazeteci arkadaşlar da AKP’nin şansını hayli zayıf görüyordu...

Binali Yıldırım’ın vaatleri kentte espri konusu olmuş...

Örneğin Yıldırım her evin önünden metro geçireceğiz vaadinde bulunmuş, Aziz Kocaoğlu’na ne diyeceği sorulduğunda Başkan:

- Eğer balkonların önünden geçirirse ben de oyumu veririm, demiş...

Kocaoğlu’nun İzmir Valisi’yle ilgili ciddi şikâyeti vardı... Vali’nin trafik kontrollerini kaldırdığını, kentte ciddi trafik sıkışıklığı başladığını, bu zatın halkı belediye aleyhine şartlamak için bu yola başvurduğunu söylüyordu...

Seçim vaatlerine gelince... Buraya sığamayacak kadar çok... Körfezi her yerinden denize girilebilecek şekilde temizleyeceğini, 96 kilometrelik raylı sistemi 302 kilometreye çıkaracağını, 15 yeni yolcu vapuruyla 3 yeni araba vapurunu hizmete sokacağını, İzmir’i bisiklet kenti yapacağını, bir şehir tiyatrosu ve senfoni orkestrasının kuruluşu için düğmeye bastıklarını anlattı Aziz Bey...

Yaşam biçimini değiştirmeden yaşam kalitesini arttırmak...

Sloganlardan biri buydu...

Bu slogan kuşkusuz İzmirliyi ‘eski köye yeni adetler’ getirecek bir başkan adayına karşı uyarmayı amaçlıyordu...

Efelerin efesi...

Erzincan’ın İliç ilçesi savcısıyken Bayram Bozkurt’u pek az kimse tanırdı. Tanıyanlar da “karışık kuruşuk” işleriyle tanır, hakkında pek iyi laflar etmezdi. Efe kod adıyla Ergenekon’un gizli tanığı olup dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasını sağlayıp... Ardından Ergenekon terör (!) örgütünün toplantısı için ocak ayında Erzincan’a geldiğini iddia ettiği Deniz Albay Dursun Çiçek’e önce yeşil... Ardından beyaz üniforma giydirip yalancılığını tescil ettirdiğinde... Bütün bunların üstüne bir de “Ergenekoncular otomobilime kene koydu” suçlamasını eklediğinde Türkiye çapında şöhreti yakalamıştı. Kısa sürede kimliği ve foyası ortaya çıkınca, daha çok ve büyük hizmetler verebileceği genç yaşında emekliye ayrılmak zorunda kaldı. O güne kadar verdiği hizmetler “Vatana hizmet tertibinden” sayılmış olacak ki “Tanık koruma programına” alınarak ödüllendirildi. Karakter söz konusu olamayacağı için yüzüne estetik yapıldı, kendisinin ve eşinin kimliği değiştirildi. 4 Haziran 2013’te eşiyle birlikte ABD’ye gitti.
“Efe”miz tam unutulmaya başlamıştı ki, yeniden gündeme geldi: ABD’den dönmüş, döner dönmez yeniden savcı olarak atanmıştı. O şimdi asker... Pardon, o şimdi İç Anadolu’nun küçük ilçelerinden birinde farklı bir yüz ve kimlikle... Ama büyük ihtimal aynı “karakter” yapısıyla yeniden savcı.
Efe’mize yeni görevinde ve verilirse yeni hizmetlerinde şimdiden başarılar diler, bu atamayı yapanları kutlarız!

MEMNUN

Bir tarihte arkadaşımız Musa Ağacık’ı yerel seçim gezisine göndermiştik. Musa, Kastamonu’da bir gurup vatandaşa sormuştu:
- Belediye başkanından memnun musunuz?
- Memnunuz, demişti vatandaşlar.
- Nesinden memnunsunuz?
Cevap:
- Bize bir zararı dokunmuyor, ondan memnunuz...

“5 yıl tutukluluk süresi” yüzünden AKP karşıtı aydınlar suçsuz yere 5 yıl içeride kalırken AKP yandaşı katiller suçlu oldukları halde 5 yılda serbest kalıyor...

***

Erdoğan, İlker Başbuğ’a “Geçmiş olsun” demiş.
“Savcısıyım” dediği dava nedeniyle yıllarca haksız yere hapis yatanlara
“Geçmiş olsun” değil, “Özür dilerim” demeli...
Akif Kökçe

SİVAS

Sivas’ta 8 Mart etkinliği yıllardır kadın dernekleri öncülüğünde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün de katılımıyla gerçekleşir. Törende en çok kadınlar konuşur. Sivas CHP belediye başkan adayı Prof. Gülümser Heper dün sabah Atatürk anıtına böyle bir tören izlemek umuduyla gidiyor. Gerisini şöyle anlatıyor:
- Toplantının başında Aile Bakanlığı İl Müdür Vekili Sefer Buğru konuştu. Ardından kadınların konuşacağını beklerken Sefer Bey törenin bittiğini başka kimseye söz hakkı verilmeyeceğini söyledi. Ben protesto ettim ama bir işe yaramadı. Sefer Bey’in konuşmasını bitirmesiyle tören de noktalandı. Sivas’ta 8 Mart böylece kadına saygısızlık günü olarak kutlandı!

65

Biz Resmi Gazete yayınını atlamışız. 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz seyahati ile ilgili yönetmelik 4 Mart 2014 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş. Okurumuz diyor ki:
“İstanbul Belediyesi bunu bir vaat gibi sunuyor. Oysa kanunla bu hak tanındı. Bu bir belediye icraatı değildir...
Her ilde aynen uygulanması gerekir...”

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları