loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir’de seçim...

Melih Aşık
Tarih: 07.09.2013

Melih Aşık, ''Kocaoğlu’nun hâlâ başkanlığa adaylığını ilan etmemiş olması “yoksa” gibi sorulara yol açıyor''...

İzmir Belediyesi’nin düzenlediği “Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması”nın jürisinde bulunmak için İzmir’deyiz. Her yıl olduğu gibi toplantı öncesi Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yemekte buluşuyoruz. Konu elbet seçimler...
Kocaoğlu’nun hâlâ başkanlığa adaylığını ilan etmemiş olması “yoksa” gibi sorulara yol açıyor... O ise sadece zamanın erken olduğunu ifade ediyor. Bu arada partidaş rakipleri birer birer ringe çıkıyor. Şimdiden Hakan Tartan, Birgül Ayman Güler, Canan Arıtman, Tunç Soyer gibi isimler aday adayı olarak sahnede yerlerini aldılar. Kocaoğlu hepsine başarı diliyor. Kendisi tekrar aday gösterileceği ve seçileceği konusunda kuşkulu görünmüyor. Sorumuz üzerine düzenli olarak anket yaptırdığını ifade ediyor. Bu anketlerin sonucunu açıklamayı ise etik bulmuyor. Ancak şunu söylüyor:
- AKP adayı ile aramda en az yüzde 25 fark bulunacağına ilişkin herkesle iddiaya girmeye hazırım...
Geçen yerel seçimde Kocaoğlu yüzde 56,7, AKP adayı yüzde 30,5 oy almıştı. Fark yüzde 26 dolayındaydı.
Partiler aday tespitini nasıl yapmalı? Aziz Kocaoğlu “ön seçim” yapılmasından yana...
“Partiler belediyeler için aday üretmiyor”, diye yakınıyor bir ara...
Gerçekten de... Her yerel seçim öncesi eller ayaklar dolaşıyor... Adaylar son dakikada belirleniyor.
Oysa bu iş çok önceden yapılmalı...

Sarıgül’ün cevabı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül dün bu sütunda yer alan görüş ve iddialara karşı bir açıklama yaptı. Özetle diyor ki:

“Somut belgelere dayandığını ifade etiğiniz suçlamalar, somut belgelere değil, özel görevlendirilmiş ve hiçbiri konunun uzmanı olmayan üç milletvekilinin savlarından ibaretti.
O dosya dolayısıyla disiplin kuruluna verildiğim doğrudur ama. O dosya suçlaması ile ilgili olarak toplanan disiplin kurulu hatırlarsanız ihraç kararı vermemiş, daha doğrusu verememiştir.
Ayrıca o dosyayı ihbar olarak kabul eden İçişleri Bakanlığı, yaptırdığı incelemeler sonucunda dava konusu bir bulguya rastlanmadığı açıkça belgelenmişti.
Peki neden ihraç edildiğim sorusunu herhalde soracaksınız?
Bütün bu olaylardan sonra alelacele ve telaşla toplantıya çağrılan kurultay ve bu kurultayda düşürülmek istendiğim durumu da herhalde unutmuş olamazsınız.
İşte bugün üzerinde tartışılan ihraç kararı, o kurultayda çıkan olayların üzerimize yıkılması nedeniyle verilmiş ihraç kararıdır. Ve bu ihraç kararı itiraz ettiğimiz yerel mahkemede defalarca bozulmuştur.”


ODTÜ

ODTÜ’de başörtülü ve başörtüsüz öğrenciler tartışmışlar. Kimin haklı kimin haksız olduğu bir yana... Cumhurbaşkanı Gül, türbanlı hanımlar adına adeta posta atmış:
- Bu tip davranışlar hem yakışmaz hem de kimsenin gücü yetmez...
Cumhurbaşkanı neden olaya müdahil olma gereği duyuyor. Amaç kızları korumaksa... Neden Taksim’de palalı tarafından saldırıya uğrayan ya da polis tarafından sürüklenen hatta sakat bırakılan genç kızlar için ağzını açıp tek laf etmedi... Bu ayrımcılık yakışıyor mu?


YÜK

YÖK Genel Kurulu İlahiyat müfredatı ile ilgili yeni bir karar aldı... Bir öğretim üyesi yorumlayarak aktarıyor:
- YÖK Genel Kurulu 15.08.2013 tarihinde aldığı kararla ilahiyat fakültelerinin müfredatını değiştirdi. Bu kararla daha önce okutulmakta olan Felsefeye Giriş, Felsefe Tarihi, Sosyolojiye Giriş, Psikolojiye Giriş, Eğitim ve Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri derslerini kaldırdı. Bu değişikliğin vahim sonuçlara yol açacağını düşünmekteyim.
Yeni program açıkça; sığ, kalitesiz, ezberci, dünyaya kapalı, estetik zevkten yoksun, anlamadan inanan, sadece itaat kültürünü önemsemiş, dogmatik ve fanatik tipler yetiştirmeyi amaçlamaktadır...


OKUL
Veli yazıyor:
“Ben İzmit merkezde yaşayan, bu yıl birinci sınıfa başlayacak olan bir öğrencinin velisiyim... Çocuğumuzu Nuh Cimento İlkokulu’na yazdırdık. Ancak kayıt için gittiğimizde öğrendik ki, okulumuz imam hatip ortaokulu ile birleştirilmiş. Şimdi 5 - 11 yaş arası ilkokul öğrencileri, imam hatiplilerle iç içe eğitim almak durumunda kalacaklar. Çocuğu başka bir okula verme şansımız da yok. Ben kendi kızımı imam hatibe göndermek istesem gönderirim. Şu anda fiilen imam hatip ortaokuluna göndermiş gibi oluyorum. Hem de ilkokul çağındayken.”

Milliyet/Melih Aşık

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları