loading
close
SON DAKİKALAR

Kazanmak iyi de!

Melih Aşık
Tarih: 07.03.2014

Melih Aşık; Kazançlar iyiyse mesele yoktur. Demokrasinin kurallarına göre hareket eden bir iktidardan ziyade kendilerine biat eden iktidar isterler.

Başbakan’ın Koç’un aldığı MİLGEM ihalesini iptal ve Aydın Doğan’ı mahkûm ettirmek için bizzat uğraştığı, açıkça demokrasi suçu işlediği ortaya çıktı. Türkiye’de bu yaşananlar değil Cumhuriyet tarihi, Afrika kabilelerinde bile az görülmüştür... Ama... Şimdi filmi biraz geri saralım...

Yıl 2005 - 2006 olabilir... O sıralar Milliyet, Hürriyet dahil hemen tüm gazeteler Başbakan Erdoğan’ı yağlayıp yıkıyor. Gazetelerde muhalif yazı hemen hemen yok... Biz cascavlak ortadayız. Bir işadamı dostumuz ile sohbet ediyoruz... 

Birden diyor ki:

- Yahu bu iktidar hiç iyi şey yapmıyor mu? Hep olumsuz şeyleri yazıyorsun...

Biz de diyoruz ki;

- Bütün gazeteler full kapasite yağlama yıkama yapıyor. İzin ver ben de avuç içi kadar köşemde olumsuzlukları yansıtayım!

Daha sonra bu iktidarın ülkeyi iyi bir yere götürmediğini, laiklik ve demokrasinin altını oyduğunu dilimizin döndüğünce anlattık... İşadamı oralı olmadı. Sözü:

- Ama ekonomi iyi gidiyor, diye bağladı...

Bizim iş dünyası, çocuklarını Batı’nın en iyi üniversitelerinde okutur, yanlarında en iyi uzmanları çalıştırır... Ama bir türlü siyasetin geleceğini kestiremez. O gün işler iyi gidiyorsa, hava o gün güzelse, işlerin hep öyle gideceğini düşünür. Vizyonları parasal kazancın ötesine geçmez... Kazançlar iyiyse mesele yoktur... Demokrasinin kurallarına göre hareket eden bir iktidardan ziyade kendilerine biat eden iktidar isterler. Ötesiyle ilgilenmezler. Ortaya çıkan sıkıntılar bu dar görüşün de sonucudur.

Zamlar n’oldi?

Hükümet, 2014’ün ilk altı ayı için memurlara 123, memur emeklilerine 140 lira, işçi emeklilerine yüzde 3.26 zam yaptı. Bu zamlardan sonra mart ayı başında durum nedir? Verilen sadakalar, pardon zamlar n’oldi derseniz, özetle anlatalım. 



TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre yılın ilk iki ayında tüketici fiyatlarındaki artış (TÜFE) ocakta yüzde 1.98, şubatta 0.43 olmak üzere toplam yüzde 2.41’i buldu. Bu ne mi demek? Efendim bu, yılbaşında işçi emeklilerine 6 ay için yapılan zammın (memurlar ve emeklileri için de durum pek farklı değil) dörtte üçünün iki ayda buhar olması, uçup gitmesi demek.

Sektörler bazında bakıldığında durum daha da vahim. Memurlar ile işçi ve memur emeklilerinin en ağırlıklı iki tüketim kalemi bilindiği üzere gıda ve ulaştırma...

Gıdadaki iki aylık toplam artış 5.29, ulaştırmadaki ise 4.79.

Yani her ikisinde de iki aylık artış altı ay için verilen zammı çoktan aşmış bulunuyor.

Gelecekteki dört ayda döviz ve faizlerdeki yükselmenin fiyatlara yansımasıyla çalışan kesimler iyice zor duruma 
düşecekler. Bugünleri bile arayacaklar.

Gazeteler, yazarlar geçmişte halkın cebini ilgilendiren konuları sıkca işlerdi. Bu konular neredeyse unutuldu.

KURAL

Başbakan Erdoğan, Atatürk Orman Çiftliği’nde yaptırdığı “Beyaz Saray” için mahkemenin verdiği inşaatın durdurulması kararıyla ilgili şunu söyledi: “Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar.
Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım.”
Ülkeyi yönetenler kanunları tanımaz sabah akşam Anayasa suçu işlerse ne olur?
Vatandaş da giderek kural tanımaz, yasalara uymaz...
Geçenlerde bir konuşmacı televizyonda trafikteki anarşiyi biraz da yöneticilerin son zamanlardaki kanun tanımaz haline bağlıyordu. Baba ile annenin sabah akşam kavga ettiği bir evde çocukların aile terbiyesi alması mümkün müdür?

Yankesiciler yaşadı!
Akepe mitinglerinde cüzdan çalsalar hiç kimse
“Hırsız vaaarrr!” diye bağıramaz.
Çünkü Başbakan’ın korumalarından dayak yer.
Facebook’tan

BAŞBUĞ

Anayasa Mahkemesi, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında:
“İtirazın yerel mahkemece etkili bir şekilde incelenmeden reddedilmesi ve mahkûmiyete ilişkin gerekçeli kararın açıklanmamasından” dolayı haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Başbuğ’un kısa sürede tahliyesi bekleniyor.
ADD Başkanı Tansel Çölaşan diyor ki:
“Kararın İlker Başbuğ ile aynı durumda olan diğer sanıklar için de bağlayıcı olması gerekir. Dolayısıyla, her birinin ayrıca başvurusuna gerek kalmadan mahkemece acil tahliye edilmeleri gerekmektedir.”
Bitsin artık bu hukuk cinayeti...

ZAR

Haramzadeler ve Başçalan adlı hesaplardan internete servis edilen kaset çözümlerinde onlarca kişiyi dinliyoruz... Müteahhitler, bakanlar, bürokratlar, bakanlar, işadamları vs... Hepsi Türk, biri İranlı... Aralarında Türkçesi en düzgün olan kim biliyor musunuz? O İranlı... Yani Reza Zarrab...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları