loading
close
SON DAKİKALAR

Kim silkeleyecek?

Melih Aşık
Tarih: 11.06.2013

Yeniden genel başkanlığa aday olmadığını açıklaması ve yeni bir lidere yolu açması...

Bülent Arınç birilerinin bizi silkelemesi lazım, diyor...
Evet hem bu kâbustan uyanmak hem tutulan yolun ülkeyi iç çatışmaya hatta iç savaşa doğru sürüklediğini anlatmak için birilerinin silkelemesi lazım... Hoş, bunun faydasının olacağı da kuşkulu...
İktidarlar oy kaybedebilir... Liderler sıkıştıkları noktadan bir çıkış yolu arayabilir... Ancak böyle bir sıkıntıyı aşmak için halkın bir yarısını öbür yarısına karşı kışkırtmanın çare olduğu hiç görülmüş ve duyulmuş mudur?
PKK zaman zaman ülkeyi bölecek taleplerde bulundu. Bütün ulusun canını acıtan saldırılar düzenledi. Asla böyle mitinglere gidilmedi. Bu defa bu kadar öfke nedir?
Son olarak pazar günü dile getirilen şu taleplerde anti demokratik veya kabulü imkansız ne var:
- Gezi Parkı’nın tek bir ağacına dokunulmadan park olarak kalması ve işlevi ne olursa olsun hiçbir yapılaşma planlanmaması. Taksim’de yeni bir dalış tüneli yapılmaması.
- Hukuk çiğneyen inşaat şirketi ve hukuk dışı davranan polisler hakkında soruşturma açılması.
Önümüzdeki cumartesi-pazar günleri üniversite sınavları var... Aynı günlerde AKP mitingleri.. Muhtemelen aynı saatlerde Ankara ve İstanbul’da Gezi Parkı mitingleri...
Sınırsız öfke yerini sağduyuya bırakmazsa ülkenin işi çok zor...

CHP ve muhalefet
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, açık açık dedi ki geçen hafta:
- Eğer Meclis’teki muhalefet partileri Beşiktaş’ın Çarşı Grubu kadar muhalefet yapabilseydi AKP on yıldır iktidarda olamazdı...
Bugün Türkiye’nin sıkıntılarının başında iktidarı devralacak güçte bir muhalefetin bulunmaması geliyor. AKP’nin en büyük güvencesi de budur...
Kemal Kılıçdaroğlu liderliği ele alalı üç yıl oluyor... Partinin ne bir iktidar programı var, ne kaza ile iktidarı ele alırsa ülkeyi yönetecek kadroları...
Tabloya bakalım... Gezi Parkı’nda direnen gençliğin hiçbir partiye yakın olmaması, CHP’nin gençliği temsil etmemesi, parti adına üzülecek bir durum değil mi? Ayrıca nedir bu sessizlik... Türkiye olaylarla sarsılırken CHP her gün çiğnenen hukuk ve demokrasi adına söyleyecek söz bulamıyor mu?
CHP köklü bir partidir... Eğer ararsa yeni bir lider bulabilir... Deniz Baykal ununu eledi eleği astı... Son bir görev düşüyor kendisine...
Yeniden genel başkanlığa aday olmadığını açıklaması ve yeni bir lidere yolu açması...
Bunu yapmadıkça Kemal Kılıçdaroğlu’nun en güçlü destekçisi konumunda kalacaktır.

İmralı
BDP, Gezi Parkı direnişine (Sırrı Süreyya’nın şahsi çabaları hariç) ilk günlerde soğuk bakıyordu... Derken bir heyet İmralı’ya gidip döndü. Tavır değişti. Kamuoyuna Öcalan’ın şu mesajı açıklandı:
“Direnişi selamlıyorum... Ancak hiç kimse ulusalcı, milliyetçi, darbeci çevrelere kendini kullandırmamalı...”
Öcalan böylece İmralı’dan taraftarlarına ulusalcılarla itişme sinyali veriyordu. Şimdilerde Gezi Parkı’nda PKK’lilerin zaman zaman pankart açtıkları, tartışma çıktığı ancak eylemin başarısızlığa uğramaması için tartışmaların büyütülmediği bildiriliyor. CHP Mv. Dilek A. Yılmaz diyor ki:
- Türk Halkı’nın haklı mücadelesini tek başına bastıramayacağını anlayan AKP’nin imdadına yine terörist Öcalan, PKK ve BDP koşmuştur.

Erdoğan çok sinirliymiş!
Nasıl sinirlenmesin?
Koskoca orduyu birkaç savcıyla dize getirmişken, 3-5 çapulcu genci binlerce polisle dize getiremiyor...
***
Taksim Gezi... Diktatörlükten önce son çıkış!
Akif Kökçe

AKM

CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ali Cemal Kimverdi yazılı önerge hazırlamış... Soruyor... Atatürk Kültür Merkezi AKM’nin önündeki tabelada onarım ve güçlendirme inşaatının 69.478.000.00 TL + KDV bedelle sürdüğü belirtiliyor. İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu 5 Nisan 2013 günü yani 2 ay önce AKM’deki güçlendirme çalışmalarını yerinde incelemiş, İstanbul Valiliği sitesine konulan “AKM’DEN İYİ HABER” başlıklı haberde çalışmaların çok iyi gittiği belirtilmiştir.
AKM depreme karşı güçlendirilirken, milyonlar harcanmışken, depreme dayanmayacak yerine yeni bir opera yapalım diyerek yıkılması hangi gerekçeye dayanıyor? Kimse bilmiyor.

Yeni doğacak bebeklere isim önerileri:
Erkek: Tomali... Kız: Biberin
Laçin Ceylan

Milliyet/Melih Aşık

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları