loading
close
SON DAKİKALAR

Kumpas İması

Melih Aşık
Tarih: 10.04.2021
Kaynak: Melih Aşık - Milliyet

Melih Aşık; İşin içinde bir ihbarcı amiral ile üzerinde oynamalar yapılmış bir metin var. Medyaya erken sızdırılmış, 22.50’de yayımlanmış. O da gece yarısı sayılmayacak bir saat. Bakalım savcı iddianamesinde neler yazacak?

Halk TV’de perşembe gecesi ilginç bir tartışma izliyoruz.

Amirallerin duyurusundan “darbe iması” çıkaranların başta gelen gerekçesi metnin “Büyük Türk Milletine” hitabıyla başlaması ve gece yarısı yayımlanmış olmasıydı.

Programa telefonla katılan emekli amiral Semih Çetin “Bildiri bana da geldi ancak bildiride ismi olan bazı kişilerin Balyoz sürecindeki vefasızlıkları nedeniyle imzalamadım” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Bana geldiğinde bildiri son halindeydi. Üzerinde ‘basın duyurusu’ yazıyordu. Sonunda da ‘kamuoyuna saygıyla arz ederiz’ ifadesi vardı. Yüce Türk Milletine diye bir başlık yoktu.  Bildirinin altındaki tarih 06.04.2021 olarak görünüyordu. Ancak bu bildiri çok ilginç bir şekilde 4 Nisan’da basına sızdırıldı.”

Programa telefonla katılan bir diğer konuk Ergenekon ve Balyoz davalarında askerleri darbecilikle suçlayan kitaplar yazan Zihni Çakır’dı. Duyuruyu erkenden yayımlayan AvazTürk internet sitesinin sahibi olan Çakır dedi ki:

“Duyuruyu bana, altında imzası olmayan bir emekli amiral gönderdi. Benimle birlikte adını açıklamayacağım bir bakana da ilettiğini söyledi. Bana gönderdiği metin ‘Büyük Türk Milletine’ başlığını taşıyan metindir.”

İşin içinde bir ihbarcı amiral ile üzerinde oynamalar yapılmış bir metin var. Medyaya erken sızdırılmış, 22.50’de yayımlanmış. O da gece yarısı sayılmayacak bir saat. Bakalım savcı iddianamesinde neler yazacak?

GÖZALTI

Gözaltındaki amirallerin avukatı Ömer Eminağaoğlu yaptığı ziyaretlerle ilgili konuşuyor:

- Gözaltına alınan 10 amiralin cep telefonları ve bilgisayarlarına el konulmuş. Ancak bunların hukuka uygun olarak imaj ve kopyaları alınmamış. Böylece hukuki kanıt nitelikleri ortadan kalkmış bulunuyor.

Eminağaoğlu devam ediyor:

- Amiraller ayrı hücrelerde kalıyor. Her biri FETÖ şüphelileriyle aynı odaya kapatılmış durumda.

Gözaltı süresi ikinci dört gün uzatıldı. Bir dört gün daha uzatılacağı söyleniyor.

Eminağaoğlu muhalefet partilerinin amirallere sahip çıkmayarak muamelenin ağırlaşmasına zemin hazırladıklarını söylüyor.

Konu savcılıkta. Süreci etkilememek için amirallere sahip çıkmayabilirsiniz. Ancak hepimiz hukuka, demokrasiye ve Anayasa’ya sahip çıkmak zorundayız.

İFADE

Anayasa hocası Murat Sevinç yazıyor:

“İfade özgürlüğü tartışması, herhangi bir düşünce değil, ‘diğeri’ni rahatsız eden, kızdıran, üzen, çileden çıkaran düşünceler söz konusu olduğunda gündeme gelir. Sıradan olanla değil, sıra dışı olup ‘can sıkan’la ilgilidir. Haliyle, ifade özgürlüğü tartışmasına konu olan söz ya da davranışlar, kaçınılmaz biçimde ve farklı tonlarda ‘eleştiri’ barındırır. Anayasada yer alan temel hak ve özgürlükler, yurttaşı devlete karşı korumayı hedefler ve koruma alanının başlıca konusu, yurttaşın ‘otorite’ye yönelik eleştirileridir.

Örneğin, çok sayıda emekli asker çıksa ve iktidarı kastederek ‘Sizlere hayranız’ dese, bu bir ifade özgürlüğü tartışmasına konu olmaz. Sorun ve tartışma, aynı askerlerin yönetime yönelttiği eleştiri ve görüş açıklamalarıyla başlar.”

Muhalefet bu “ifade özgürlüğü”nü savunamadı.

BALLICA

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, önde gelen devlet kuruluşlarının yönetim kurullarını incelemeyi sürdürüyor.

Son olarak TMSF Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin aylık maaşlarını tespit etmiş. TMSF Başkanı: 45.813 TL, yönetim kurulu üyeleri 43.522 TL aylık alıyormuş. Daha da ilginci... Görevi sona eren üyelere iki yıl boyunca bu maaşlar ödenmeye devam edecekmiş. Deniz Yavuzyılmaz, bu konudaki açıklamasına yönetim kurulu kararının fotokopilerini de eklemiş. Karar çok açık görülüyor.

Sayın milletvekili bir süre önce de PTT’ye bağlı Bilgi Teknolojileri A.Ş’deki durumu açıklamıştı.

Bu kuruluşta genel müdür ve yardımcıları sadece bir gün bile çalışıp görevden alınsalar, brüt maaşın 36 katı tazminat alıyorlar. Bu miktar 1 milyon liraya kadar uzanıyor.

Devlet kuruluşlarının yönetim kurullarına bir ücret standardı getirilmeli. Bu alandaki sınırsız yetki iyi sonuç vermiyor görüldüğü gibi.

BARAJ

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, barajlardaki su seviyesi 8 Ocak’ta yüzde 19.6’ya kadar inerken, aradan geçen sürede yoğun yağışlarla hızla arttı.

İSKİ’nin son açıklamasına göre, içme suyu kaynaklarının doluluk oranı yüzde 78.51’e ulaşarak son bir yıldaki en yüksek seviyeye geldi.

Önümüzdeki hafta yine yağışlar var. Daha iki ay önce kuraklığı konuşuyorduk. Anlaşılan, yakında da barajların taşma tehlikesini konuşacağız.

Soralım: Hiç mi gülmeyecek bu milletin yüzü?

GİRESUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Giresun’a 10 metre uzunluğunda dev bir bayrak göndermiş. Üzerinde “Giresunspor’a Süper Lig yolunda başarılar” yazıyor. Bayrak yüksek bir binaya asılmış. Bina sahibi şikâyetçi olmuş. AKP’li belediye devreye girmiş, bayrak indirilmiş falan. Anlaşılamayan noktalar...

1. Ligin bitmesine altı hafta var. Giresun’u üç puan geriden Samsun, dört puan geriden Altay, beş puan geriden A. Demirspor izliyor. Neden sadece Giresun’a iyi şans dileniyor?

2. İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun Giresunlu imiş. Sebep bu mu? Böyle sebep olur mu?

3. İmamoğlu bayrağın altına “Ekrem İmamoğlu” imzasını atmış. Bayrağın parası İmamoğlu’nun cebinden mi çıktı, belediye kasasından mı? Kutlama kimin parasıyla yapılıyor?

Yapılan işlerin mantığını, harcanan paraların kaynağını sormak zorundayız.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları