loading
close
SON DAKİKALAR

Liderlik sergiledi

Melih Aşık
Tarih: 09.05.2019
Kaynak: Milliyet

Melih Aşık: Ekrem İmamoğlu “Her şey çok güzel olacak”, diyerek bütün ülkeye umut verdi... Seçim sürecinde olduğu gibi YSK’nın kararı sonrasında da usta bir liderlik sergiledi.

Ekrem İmamoğlu süreci güzel yönetti... Bütün sinirlerin gerildiği o akşam kameralar onu fakir bir ailenin iftar sofrasında yakalamıştı. Herkesin yüzü asıkken o gülüyordu. Hem de öyle zoraki, rol yapar gibi değil içten bir duyguyla... Daha sonra Beylikdüzü’nde yatıştırıcı, öfkeleri dindirici bir miting yaptı: “Her şey çok güzel olacak”, diyerek bütün ülkeye umut verdi... Seçim sürecinde olduğu gibi YSK’nın kararı sonrasında da usta bir liderlik sergiledi.

***

Olan YSK’ya oldu... Tarihe geçecek hücumlara hedef oldu... Öyle bir karar verdi ki... Kendi üyelerini bile ikna edemedi. 11 üyenin 4’ü geri kalan 7 üyenin kararını kabul etmedi. Şimdi merakla ret kararının gerekçeleri bekleniyor. Cevabı en çok merak edilen iki soru:

- Sorun “Bir kısım Sandık Kurulu Başkanı” ise, aynı sandıklarda nasıl ilçe ve meclis sonuçları geçerli kabul edildi? Kanunsuzluk neden tüm seçimi etkilemedi?

- Sandık Kurulu teşkiline itirazlar 2 Mart’ta kesin karara bağlandı. Kurulların kesin kararlarına karşı itiraz mümkün değildir. YSK da 2 hafta önce ‘oy birliği’ ile Mustafakemalpaşa kararında bu ilkeyi teyit etmişti. Bu kuraldan hangi gerekçeyle ayrıldı?

Prof. İbrahim Kaboğlu’nun uyarısı:

“YSK kararı usul ve içerik bakımından seçim hukukuna aykırı olduğu gibi, gerekçesiz olduğundan Anayasa’ya aykırıdır. YSK,  hangi kanıt ve öğelerin kendini iptale götürdüğünü kararına yansıtmalıydı; bu denli radikal kararın gerekçeleri sonradan üretilmez.”

AH ŞU SANDIK!

Sandık başkanı ve yardımcısının devlet memuru olması koşulu geçen yıl çıkarılan kanunla getirildi. Daha önceki yıllarda sandık başkanları ilçe seçim kurulu ve parti temsilcilerinin gösterdiği adaylar arasında kurayla belirleniyordu. Geçen yıl çıkarılan 7102 no.lu kanun parti temsilcilerini sandık başkanı tayininde devre dışı bıraktı... Kaymakamları ve ilçe seçim kurullarını yetkili kıldı.

İddiaya göre, Kaymakam isim öneriyor. İlçe Seçim Kurulu kurayla başkan belirliyor.

İlçe seçim kurullarındaki FETÖ’cü yargıçlar cemaatçileri sandık kurulu başkanı yapmış... Bu başkanlar sandıktaki parti temsilcilerini atlatarak sonuçları İmamoğlu lehine değiştirmiş!

UMUT

İstanbul başkanlık seçiminin iptali üzerine çoğu yurttaş demokrasinin yarını ve rejimin geleceği konusunda umutsuzlandı. İşte onlara bizim Eczacı Şirin Hanım’ın nasihatini aktaralım. Diyor ki:

- Unutmayalım... Atatürk Samsun’a çıkarken ülkede şartlar çok ağırdı. Ama o en ufak umutsuzluğa kapılmadan Samsun’a adımını attı ve mücadeleyi başlattı...

Şirin Hanım ekliyor:

- Üstelik Atatürk’ün örnek alacağı kendisinden önce yaşamış bir Atatürk de yoktu...

BM

Yerel seçimde Kadıköy Belediye Başkanlığı’na adaylığını da koyan değerli tiyatro sanatçısı Emre Kınay bir öneride bulunuyor:

- Seçim için Birleşmiş Milletler gözetimini isteyelim. Çünkü seçim kurullarına, seçim sistemine, Yüksek Seçim Kurulu’na güven sarsılmıştır.

Bir de şu soru var cevap bekleyen:

- Seçim gecesi sonuçları kim duyuracak, yine Anadolu Ajansı mı?

KAFİYE

Yine bir Osmanlı esprisi...

Bir grup şair Beyazıt’ta Çınaraltı’nda oturmuş sohbet ediyor...

Bu arada şairlerden biri pırrttt diye yellenmiş...

Mahcup olmuş...

O sesin kendisinden çıkmadığını anlatmak için yanındaki iskemleyi gıcırdatmaya başlamış...

Gruptaki şairlerden biri yanındakine yavaşça sormuş:

- Bizim üstat ne yapmaya çalışıyor?

Arkadaşı cevap vermiş:

- Kafiye arıyor...

Özetle, öyle kabahatler vardır ki ne kafiye bulabilirsiniz ne gerekçe...

DEYİM

Bazılarımız için önemli ve anlamlı, bazılarımız için önemsiz ve anlamsız kimi deyimler:

- Çoluğun çocuğun yüzüne nasıl bakacaksın?

- Sokağa nasıl çıkacaksın?

- Öbür dünyada nasıl hesap vereceksin?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları