loading
close
SON DAKİKALAR

Mekke projesi

Melih Aşık
Tarih: 06.02.2014

Melih Aşık; Nedir bu abuk subuk konuşma? Sabah - atv grubunu satın almakla görevlendirilen işadamlarının telefon muhabbeti...

“Vallahi ben abi dedim, yani ney dedim, yani ney şey ederse böyle bir kırk yılda böyle bir görev verilir güya sizlere de yani bunu yapmanız lazım diyor, bunun şeyi yok diyor, kaçar tarafı yok diyo, ben de dedim ne emir verirseniz biz de elimizden geleni yaparız dedim, ne deyim abi ben bunu söyledim başka ne deyim abi?”

Nedir bu abuk subuk konuşma? Sabah - atv grubunu satın almakla görevlendirilen işadamlarının telefon muhabbeti... 
Muhteremler telefonların dinlendiğini biliyor... Parolalı konuşuyorlar. Türkçeleri de biraz kıt olunca ortaya böyle zarif bir Türkçe çıkıyor...

Kemal Kılıçdaroğlu CHP grubunda “Mekke Projesi” diye anılan gazete pazarlığını tapelerden okudu...

Hemen her büyük ihaleyi alan 8 işadamı Sabah - atv grubunu satın almak üzere para toplamaya zorlanıyorlar, 630 milyon dolar topluyorlar. Organizasyonu AKP İzmir belediye başkan adayı Binali Yıldırım veya Kemal Bey’in deyimiyle “Milyonali” yapıyor...

Bu 8 müteahhide öylesine para akıtılmış ki... Kâr etmeyen bir kuruluş için mendile para atar gibi havuza 100’er milyar dolar (220 milyon TL) atabiliyorlar...

Sabah - Atv’yi Ahmet Çalık 2008 yılında Vakıfbank ve Halkbank’ın yüklü kredi desteğiyle 1.1 milyon dolara satın almıştı.
Borcunu ödeyemediği uzun zamandır söyleniyor. İhaleci işadamları zorlu biri işin altın giriyorlar anlayacağınız.

Ancak zarar ederlerse de ziyanı yok... İşin arkasında Başbakan var çünkü.. Başbakan’ın emrinde devlet hazinesi... 

Devlet hazinesinin arkasında gariban Türk halkı...

Öde Mehmet, öde...

Hava ne halde?

Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Eldem, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanı iken Balyoz’dan tutuklandı, halen Mamak Cezaevi’nde yatıyor. Tuğgeneral Eldem, TSK’ye kurulan kumpasın Hava Kuvvetleri’ni nasıl felç ettiğini gazeteci Müyesser Yıldız’a rakamlarla anlatıyor...

Hava Kuvvetleri’nin ana muharip birliği olan filo komutanlıkları yaklaşık 20 uçak ve 30 - 40 pilottan oluşuyormuş. Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki toplam muharip, yani savaşçı filo sayısı 17 imiş. TSK’ye kumpasla birlikte geleceklerini tehlikede hissederek ordudan ayrılan pilot sayısı bilindiği üzere 200’ü geçti. Bu da basit bir matematik hesapla 7 muharip filonun görevini yapamaz hale gelmesi, 3 hava üssünün fiilen kapanması anlamına geliyor.

Pilot açığı yeni pilotlar yetiştirerek telafi edilir mi? Bu da çok zormuş... Çünkü Hava Kuvvetleri’nin yıllık pilot yetiştirme kapasitesi 90 -100 pilotmuş. Bir başka önemli husus, istifayla ayrılan pilotlar en az 10 yıllık pilotlarmış ve bu pilotlar gerek tecrübeleri gerekse bilgileriyle Hava Kuvvetleri muharip gücünün bel kemiğiymiş.

Son bir rakam. Bir pilotun devlete maliyeti yaklaşık 15 milyon dolarmış.

Sonuç: Kumpas kurup sahte kanıt ve tanıklarla askerleri hapse attıranlar, dışarda kalanları da askerlikten caydırarak akıl almaz darbeler vurdular. Hiçbir düşman ülke bir savaşta Türk ordusuna bu zararı veremezdi.

ALO

Devlet Bahçeli, Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı 4 Haziran 2013’te yaptığı bir açıklamayla, Cumhurbaşkanı Gül’ü göreve davet ediyor. Habertürk alt yazı geçiyor. Başbakan Erdoğan Fas gezisinde... Oradan Haber Türk’te Fatih Saraç’a telefon açıyor:

RTE: Fatih bak şu anda ben yani...

F.S: Buyrun Başbakan’ım.

RTE: Fas’ta televizyon izliyorum burada...

F.S: Evet efendim.

RTE: Şimdi Bahçeli’nin bütün konuşmalarını alttan şimdi bant olarak da ayrıca geçiyor...

F.S: Anlaşılmıştır efendim şimdi... Tamamdır.

RTE: Yani Bahçeli hep öyle demiş devamlı şimdi bunu bant olarak geçiyor.

F.S: Tamam efendim anladım, şimdi hemen.

RTE: Ya anladım diyorsunuz da işte yani hayret ya hâlâ bunlar ya ne gerek var?

F.S: Ee tamam ee emriniz olur efendim anlaşılmıştır şu an.

RTE: Hemen... Şey yapmanız gerekiyor.

F.S: Şimdi yapıyorum, şimdi yapıyorum efendim.

Ne diyorduk... Ha, askeri vesayet iyi ki kalktı da sivil, özgür ve demokratik bir ülke olduk...


AKP’lilerin “Hayaldi gerçek oldu” dediği şey nedir? Sabırla yapılan aile boyu çalışma sonunda gelen milyar dolarlar...

***

Paralel devleti Gülen ya da ABD filan kurmuş olabilir ama
“arsası, kumu, çimentosu ve demiri” AKP’den...
Akif Kökçe


HALK?TV


Televizyon yayıncılığında medyanın yüz akı olan Halk TV geçen hafta sonu bir ödül gecesi düzenledi... Maalesef bir mazeret nedeniyle geceye katılamadık. Lütfetmişler, bu sütunun yazarına da Kırılmaz Kalem Ödülü vermişler. Aynı ödülü alan diğer arkadaşlar şöyle sıralanıyor:

Yalçın Bayer, Mehmet Tezkan, Tufan Türenç, Can Ataklı, Rahmi Turan, Orhan Bursalı, Mustafa Mutlu, Yalçın Doğan, Cüneyt Ülsever, Arslan Bulut, Medya Onur Ödülü’ne Soner Yalçın, Atilla Sertel, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay layık görüldü.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları