loading
close
SON DAKİKALAR

Onursuz olmasın

Melih Aşık
Tarih: 24.06.2012

Yeter ki onursuz olmasın aşk, böyle diyor şarkı ama yalnızca aşk mı...

Yeter ki onursuz olmasın aşk... Böyle diyor şarkı... Ama yalnızca aşk mı...
Onursuz olmasın insanlar da...
Onursuz olmasın ülkeler, onursuz olmasın devletler ...
Katil ülkelerle anlaşıp komşularına tuzak kurmasın...
Emperyalistlere taşeronluk yapayım derken kendi halkının hayatını tehlikeye atmasın...
Ne diyor Gazi Kemal:

“Milletlerin hayatı tehlikeyle karşı karşıya kalmadıkça, savaş bir cinayettir...”
Onursuz olmasın siyasetçiler de...
Koltuk uğruna ülkesinin çocuklarını ölüme göndermesin...

Ne diyor başka Gazi Kemal:
“Milletler üzüntü ve keder bilmemelidir..”
Dağlıca saldırısından kurtulan gencin babası komşulardan borç para alıp öyle gitmiş Ankara’ya... Cebinde yol parası yok...

Ankara suskun.. Uzun zaman ne uçağın düşürüldüğünü açıklayabildi ne kayıp pilotların adını...
Halk başkalarının çıkarı için savaşa itelenmenin kaygısı içinde...
Ne adına bu üzüntü ve kederler içindeyiz, söyler misiniz?



İçmece yok artık...

“Biz hiç kimsenin yaşam tarzına karışmayız...”
AKP’li siyasetçiler büyükten küçüğe bu sözü pek sık tekrarlıyor...
Ankara Gölbaşı’ndaki TEK lojmanlarında yaşayan okurumuz anlatıyor:

“20 küsur yıldır yaşadığımız sitede bin kadar lojman var. Geçenlerde ailece sitenin restoranına gittik. Rakı istedim, yok dedi garson. Sebebini sordum. Efendim, üç ay kadar önce TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nden emir gelmiş, o günden beri rakı dahil her türlü içki yasaklanmış.”



Tayyip Erdoğan, “Kandil için izin almayız” demiş.
Neden? Vermeyeceklerini bildiğimiz için mi?
F. Fidan



Çınar’ın dalları...

Kocaeli’ne bağlı Kartepe İlçesi’nde, karayolu kenarında bulunan AKP ilçe binasının önündeki çınar baharda yapraklanmış, büyümüş... AKP binasının amblemi olan “ampul” ile “AK Parti” yazısı bu yüzden görünmez olmuş... Geçen sabah bir de ne görülsün... Çınar yarıdan kesilmiş. Ampul ve AK Parti yazısı ortaya çıkarılmış... 

Belediye yetkilileri ağacın üzerinde böceklenme görüldüğünü o yüzden kesildiğini söylemişler. Bir de yalan eklemişler.
Kocaeli’nin yanıbaşında Yalova ilçesinde bir Yürüyen Köşk vardır. Günün birinde köşkün yanındaki çınar ağacının dalları uzayınca bakıcılar dalları kesmeye kalkışmış... 

Bunu gören Atatürk “Durun” demiş, binanın temeli açılmış, raylar döşenmiş ve Köşk 5 metre ileriye alınmıştır... Yürüyen Köşk bugün müzedir. Her gün gezebilirsiniz... Bu arada...
O aziz liderin ülkesinde bugün yaşayanların kültür, çevre ve sevgi düzeyine bakar mısınız?



En büyük cami...

Başbakan Erdoğan, mayıs ayı sonunda Çamlıca’ya dev bir cami yapılacağını açıklamıştı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, böyle bir projenin bulunmadığını bildirdi. Ancak Vatan’ın yazdığına göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durumdan vazife çıkarmış, 8 Haziran’da düğmeye basmış, 250 dönüm alanı kapsayan bir imar planı hazırlamış. Bölge doğal SİT alanı... Ancak son çıkarılan yasalarla Çevre Bakanlığı’na yetki sağlandı. Ucunda iktidarın çıkarı veya rant varsa SİT yasakları Çevre Bakanlığı’nca aşılıyor!

Çamlıca’ya dev bir cami ne şehircilik vizyonu, ne mimarlık sanatı, ne yapı kültürüyle uyuşuyor. Ancak emir büyük yerden geldi. O emir bütün demirleri kesiyor... Gelecek nesilleri hiçe sayıyor.

* * *

Prof. Bozkurt Güvenç Cumhuriyet’te enfes bir yazı yazdı geçenlerde. Dedi ki:

“Şimdi İstanbul’un en yüksek tepesine en büyük cami yapılacak! Kahramanmaraş’taki en büyük camiden daha büyük, minareleri Beyazıt Kulesi’nden daha yüksek olacak, her yerden görülecekmiş... Gezegenimiz düz(lem) olsaydı böyle yüksek bir yapı belki her yerden görülebilirdi; ama küresel olan ve iletişim teknolojisiyle küreselleşen ve küçülen, bir ‘dünya köyü’ne dönüşen dünyamızda bu mümkün değil.

... Büyük eserler, dünyanın her yerinden görülmezler, ama dünyanın her yanından gelen ziyaretçileriyle büyürler. İstanbul’daki Ayasofya, Hindistan’daki Tac Mahal, Sidney Operası gibi.

... Kıssadan hisse: ‘En büyük’e pek heves etmeyin, öyle bir eser bırakın ki duyanlar, dünyanın her yanından koşup onu görmeye gelsinler. Hiçbir eser dünyanın her yanından görülmez, ama gelip görenler onun büyüklüğünü dünyanın her yerine taşır, dururlar...”



PKK’yla savaşmamıza izin vermeyip Suriye’yle savaşmamız için gaz veren dostumuz, müttefikimiz, stratejik ortağımız, canımız, ciğerimiz, biricik ABD’miz Akdeniz’de uçağımızın düşürülmesinden gizli bir memnuniyet duymuş olabilir mi?
Haldun Ertem

Sevda Tepesi Suudi Arabistan Kralı için imara açılıyormuş.
Müjdeler olsun! “Arap baharı” Türkiye’ye
“Arap betonu” olarak geliyor...
Gülhan Elmas


Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları