loading
close
SON DAKİKALAR

Örgüt morallendi!

Melih Aşık
Tarih: 11.09.2013

Melih Aşık; PKK geri çekilmeyi durdurduğunu açıkladı.

PKK geri çekilmeyi durdurduğunu açıkladı... AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu daha önce PKK’nin çekilmediği gibi 2000 militanını dağa çıkardığını bildirmişti. Son durum üzerine dedi ki;

- PKK çekilmiyordu ki durdursun... Çekilmediği ortaya çıkınca “çekilmiyorum” demek zorunda kaldı. Baştan beri isteksizdi. Ancak Öcalan’ın talimatlarına uymamak gibi bir durumları olmadığı için kabul ettiler...

PKK çekilmeyi neden durdurduğunu şöyle anlatıyor:

“Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda hiçbir adım atılmamıştır. Demokratik siyasetin önünün açılması açısından tüm KCK tutuklularının serbest bırakılıp terörle mücadele yasasının ortadan kaldırılması bile gerçekleşmemiştir.”

Bu konuda verilmiş sözler mi vardı? Ne karşılığı verilmişti bu sözler? Kamuoyu bilmiyor.

PKK şimdiye dek 600 militanın yurtdışına çekildiğini açıkladı. Bu da toplam gücün yüzde 15-20’si eder. Zaten çekilmemişler...

Ama çekiliyoruz diye hükümeti ve halkı uyutmuşlar...

Bu süreçte KCK örgütlenmesini hızlandırdılar. Alan hâkimiyeti sağladılar. Dağdaki güçlerini takviye ettiler...

Gelinen noktada artık ne çekilmeye, ne silah bırakmaya niyetleri var...

Ne demiştik en baştan?

- Terör örgütü silah bırakmadan görüşme masasına oturulmaz. Oturursanız oyuncak olursunuz...

İktidarla oynamayı sürdüreceklerdir...

ODTÜ oyunları...

ODTÜ üzerinde oyunlar oynanıyor... ODTÜ’de olay çıkması için adeta özel çaba sarf ediliyor. Okurumuz yazıyor:
“Bu çok kızdığınız ODTÜ, İngiltere merkezli Times Higher Education kuruluşu tarafından 4 Mart 2013 tarihinde ilan edilen ‘World Reputation Rankings 2013’ listesinde dünyanın en ünlü 60 üniversitesi arasına girmiştir. Yine aynı kuruluş tarafından 10 Nisan 2013 tarihinde açıklanan ‘Asia University Rankings 2013’ listesinde Asya kıtasının en İyi 22. üniversitesi seçilmiştir. Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında her yıl ilk 200’e girmektedir.

‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde de mevcut 170 üniversite arasından 86 puanla birinci olmuştur.

ODTÜ ülkemizin yüz akıdır. Buna saldırmak, onu bitirmek yerine ona gözümüz gibi bakmamız gerekir.

Siz hiç Cambridge’le, Oxford’la, Stanford’la, Yale ile kavga eden, onlardan hesap soracağını söyleyip tehdit eden İngiliz veya ABD yöneticisi duydunuz mu?”

Kamera

Ankara’da 28 Şubat duruşmalarını izleyen Müyesser Yıldız yazıyor:

“28 Şubat davası da diğer önemli yargılamalar gibi kamerayla kayıt altına alınıyor. Ancak kameralardan birisinin mahkeme heyetine dönük olması izleyicilerden CHP milletvekili Mahmut Tanal’ı rahatsız etti. Bir ara 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal’ın yanına giderek, dedi ki:

- Heyetin her hareketi, kendi aralarındaki her konuşma, önlerindeki her dosya, kağıt, not kayıt altında. Bu, heyete mobbing uygulanmasıdır. Adalet Bakanlığı kameralar vasıtasıyla görüntü alarak, yargıçlar üzerinde baskı yaratıyor. Bu da yargılananların hak ve özgürlüklerinin tehdit altında olduğu anlamına gelir.”

Bağımsız yargıda son durum böyle...

AKP “19 Mayıs’ı bayram olmaktan çıkarma” ısrarında haklıymış!
Memlekette “gençlik” denince akla artık “spor ve bayram” değil, “vurulan gençler ve matem” geliyor...
Akif Kökçe

Bayrak

30 Ağustos törenlerinde İzmir Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel’in bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmaması tepki çekmişti. Aynı tablo Edremit’te de yaşanmış. Başsavcı Vekili Cuma Çoban da Türk bayrağı ve tugay sancağı geçerken ayağa kalkmamış.

Belli ki kimi yargı mensupları bu şekilde bir mesaj veriyor... O mesaj neyse!

Başbakan Rusya’da G20 toplantısında yer belli etmek için konulan Türk bayrağını yerden alıp özenle iç cebine yerleştirmişti... Jest güzel! Ne var ki bayrağa saygısızlık eden savcıya karşı iktidardan ses çıkmadı... Anlaşılan olağan görüyorlar bu saygısızlığı...

“İnsanlar birbirlerini aldatmasalar uzun süre birarada yaşayamazlardı...”
La Rochefoucault

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları