loading
close
SON DAKİKALAR

Örnek Vali...

Melih Aşık
Tarih: 30.05.2012

Son yıllarda Türkiye’deki önemli davalarda yaşanan gözaltı ve tutuklama dalgaları hangi davada görülmedi? Dalgalara en müsait konumda olmasına rağmen Deniz Feneri davasında...

Yaklaşık 2,5 yıldır Rize’de görev yapan Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı. TEMA Vakfı Rize Şubesi Başkanı Nevzat Özer, Vali hakkında bir teşekkür mesajı yayımladı. Dedi ki:
“Rize ilimiz doğa koruma mücadelesinin en yoğun yaşandığı illerden biridir. Özellikle, HES projelerine karşı son derece gerilimli toplantılar, protestolar, yargı süreçleri yaşanmıştır. Ama Rize de hiç bir zaman Hopa, Tortum, Gerze gibi üzücü olaylar yaşanmamış, doğasına, toprağına, suyuna sahip çıkan insanlar üzerinde şiddet uygulanmamıştır. Aksine taraflar arasında uzlaşma sağlanmaya gayret edilmiştir.
Özellikle HES’lere karşı verilen mücadelelerde Rize İdare Mahkemesi tarafından alınan kararlar Rize Valiliğince tereddütsüz bir şekilde yerine getirilmiştir.
Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun başkanlığındaki İl Toprak Koruma Kurulu, Rize’den Türkiye’ye örnek kararlar çıkartmıştır. Alınan 30 kararın büyük bölümü Kurul’un kamu ağırlığına rağmen TEMA’nın doğal varlıkların korunması ile ilgili endişelerini giderecek niteliktedir...”
Rize valisinin diğer valilere (ve yerine gelecek olana) örnek olması dileğiyle....



Sigara yasağı...
Sigara yasağını delen kafe ve lokantaların sayısı artıyor... Acaba yazılan ceza adedi de artıyor mu?
Artıyormuş... CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın bu konudaki sorusuna yanıt veren Maliye Bakanlığı, 2010 yılında 508 bin lira, 2011 yılında 2 milyon 334 bin bu yıl ise 1 milyon 221 bin lira ceza yazıldığını bildirmiş... Ceza kötü bir şey.. Ancak sigara cezaları maalesef zorunlu... Duman haydutları daha da sıkı takibe alınmalı...



Çok gizli gezi!
Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam Mersin’e gidiyor. Arkadaşımız Abbas Güçlü’nün, yeni açılan Toros Üniversitesi’nde düzenleyeceği “Genç Bakış” programının konuğu olacak, öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.
Yadırganan konu mu? CHP Mersin milletvekillerinden birini dinliyoruz:
“Benim bu geziden, yerel medyada çalışan bir arkadaşımın uyarısıyla haberim oldu. Diğer milletvekillerimize sordum, onların da haberi yokmuş. Haydi, diyelim ki Genel Başkan, Meclis’te olmamızın daha doğru olacağını düşündü, o yüzden bize haber verilmedi. Peki, İl Başkanımız? İnanmayacaksınız ama ona da haber verilmemiş. O da bizim gibi başka kaynaklardan duymuş. Böyle bir gezi neden bu kadar gizli tutulur, milletvekillerini geçtim, İl Başkanı’ndan bile gizlenir, anlayan beri gelsin.”



Korsan yolcu!
TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşülmekte olan Torba Yasa tasarısının içinde yer alan düzenlemelerden biri de “Korsan Taksiciliğin Önlenmesi”. Tasarının korsan taksiciliği nasıl önlemeyi öngördüğünü Komisyon’un CHP üyesi Namık Havutça bakınız nasıl anlatıyor:
“Tasarıda korsan taksicilik yapanlara ilk seferinde 650 lira ceza öngörülüyor. Suçun tekrarı halinde bu ceza üç katına çıkıyor. Ancak tasarıyla sadece korsan taksicilik yapanlar cezalandırılmıyor. Bilerek ya da bilmeyerek korsan taksi kullanan yolcular da cezalandırılıyor. Onlar için öngörülen ceza, korsan taksiciye verilen cezanın üçte biri.”
Artık siz siz olun bineceğiniz taksiye dikkat edin. Yoksa yolculuk size Limuzin’le seyahat kadar pahalıya malolabilir.



Daha iyi olmaktan vaz geçen iyi olmaktan da
vazgeçer...
Çromwell



Şoför
Birkaç akşam önce... Eve girdik, bilgisayarın başına oturduk, Kutluhan Kerem Çakmak imzalı bir e posta:
- Melih Bey ben sizi Kadıköy’e getiren taksinin şoförüyüm. Cüzdanınızı takside unutmuşsunuz... Bana bir adres verirseniz oraya getiririm...
Şoför arkadaş telefon numarasını da vermişti. Aradık. Pendik civarındaymış. Adres verdik. Yarım saat sonra geldi. İçindeki parayı alıp cüzdanı bir köşeye fırlatsa o günkü yevmiyeyi doğrultur, çalışmasına gerek kalmazdı. Ama dürüst davranmıştı. Meğer üniversiteyi bitirmiş, işletme okumuş. Henüz iş bulamadığı için takşi şoförlüğü yapıyormuş. Eli yüzü düzgün, boylu poslu 25 yaşında bir genç. Böyle dürüst bir adamı çalıştırmak isteyen olursa bize başvurabilir... Şimdiden kefiliz kendisine...



Soru: Son yıllarda Türkiye’deki önemli davalarda yaşanan gözaltı ve tutuklama dalgaları hangi davada görülmedi?
Yanıt: Dalgalara en müsait konumda olmasına rağmen Deniz Feneri davasında...
Haldun Ertem



Güneş
Almanya geçen hafta güneş enerjisinde muazzam bir rekor kırdı... Geçen cuma ve cumartesi günleri ülkedeki güneş enerjisi sistemi, dünya rekoru kırarak 22 gigawatsaat enerji üretti. Bu üretim cuma günkü telebin üçte birini cumartesi günkü talebin ise yarısını karşıladı.
Almanya’da hükümet Fukuşima’dan sonra geçen yıl 8 nükleer enerji santralini hemen kapatmış ve diğer dokuz tanesini de 2022 yılına kadar kapatma kararı almıştı. Buradan oluşacak enerji açığının Güneş Enerjisi ve Biomas enerjisi ile karşılanması planlanmıştı.
Güneş ülkesi Türkiye ise doğal kaynakları unutmuş, hala nükleer santral peşinde koşuyor...



Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, “Milletvekillerinin tutukluluğu mazur gösterilemez” demiş.
Ya sizin “tavşana kaç, tazıya tut” politikanız!
Fahrettin Fidan



İstihbarat yetkileri “PKK’lılar Suriye’den geliyor” diyor.
İyi de bu yol bizim desteklediğimiz Suriyeli muhaliflerin kontrolünde değil mi?
Gülhan Elmas

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları