loading
close
SON DAKİKALAR

Pandomim

Melih Aşık
Tarih: 15.04.2021
Kaynak: Melih Aşık - Milliyet

Melih Aşık; Son genelgede, “Mutasyona uğrayan Kovid-19 virüsünün dünya genelinde hastalığın yayılımını artırdığı, Türkiye’de de özellikle İngiltere varyantı sebebiyle hızlı bir artış yaşandığı” ifade edildi.

Kovid salgınında nüfusa göre vaka sayısında dünya birincisi olduk. Rakam 60 binlere dayandı.

Son genelgede, “Mutasyona uğrayan Kovid-19 virüsünün dünya genelinde hastalığın yayılımını artırdığı, Türkiye’de de özellikle İngiltere varyantı sebebiyle hızlı bir artış yaşandığı” ifade edildi.

Bizdeki büyük artışın sebebi İngiltere varyantı imiş.

Peki, İngiltere’de durum nedir?

Önceki günkü rakamlara göre...

Türkiye’de vaka sayısı 59 bin 187.

İngiltere’de vaka sayısı 2 bin 472.

Ölüm: Türkiye’de 273. İngiltere’de 23.

Ayrıca İngiltere bu mutant öyküsünü hiç üzerine almıyor. BBC uzun uzun Türkiye’nin bu alandaki birinciliğini ve kalabalık kongreler ile cenaze törenlerini gösterdi önceki akşam.

Alınan tedbirlere gelince...

Bir yılı aşkın süredir en ağır kısıtlamalar 65 yaş üstüne konulmuştu. Bu kesim hemen tamamen aşılandı. Bu defa 65 yaş üstüne kısıtlamanın gevşetilmesi beklenirdi. Oysa tam tersine, son genelgeyle 65 yaş üstü daha fazla hapse mahkûm edildi. Hafta arası günde dört saat sokak izni. Hafta sonları cumartesi ve pazar günleri ise tam gün ev hapsi. Hafta sonları market ve fırın için dahi evden çıkmak yok!

Merak ederiz... O bilim kurulundaki hekimlerden biri kalkıp da 65 yaş üstünün hareketsiz hale getirilmesi sonucu hızla ölüme gönderildiğini söyleyemiyor mu? Tepki ortaya koyamıyor mu?

Alınan diğer tedbirlerin de etkili olacağına inanan kimse göremiyoruz.

Yine boşa eziyet çekeceğiz.

DAVET

Kusursuz ve şeytani bir kaçış senaryosu bu...

Almanya’da bir organizasyon, Malatya’da bir derneğe geçen eylül ayında 45 kişilik bir davet gönderiyor. Gidenlere çevre eğitimi verilecektir. Yeşilyurt Belediyesi’nin iki başkan yardımcısı başkanlığında 43 kişilik bir grup oluşuyor. Valilik onayıyla bunlara hizmet pasaportu çıkarılıyor ve Almanya’ya yollanıyor. 45 kişiden iki başkan yardımcısı bir hafta sonra geri dönüyor, geri kalan 43 kişi dönmüyor. Yedi aydır olay adeta gizleniyor.

Nihayet geçenlerde CHP’li meclis üyeleri AKP’li Belediye Başkanı’na bu kişilerin akıbetini soruyor. Cevap alamıyor. Kim bunlar? İsimler açıklanmıyor.

Malatya Valiliği gelen sorular üzerinde “soruşturmanın sürdüğünü” bildiriyor.

Tahminler... Bir şebekenin “yurt dışında çalışmak isteyen veya yurt içinde aranmakta olan” 43 kişiyi para karşılığında Almanya’ya kaçırdığı yönünde. Belediye

ve valiliğin bu senaryodaki rolü mü? Onu da İçişleri Bakanlığı araştırmalı.

LONDRA

Londra’da büyük bir şirkette çalışan arkadaşımız bir oturma planı göndermiş.

- Nedir bu?

- Şirkette hepimizin ayrı ayrı oturacak yeri vardı. Evden çalışma sistemine geçildi. Artık kimsenin özel masası yok. Boş masalar koymuşlar.

- Ee?

- Şirkete gidip çalışmak

isteyen bir gün önceden uçakta

ya da yolcu otobüsünde yer işaretler gibi çalışma masası işaretleyecek. Hangi saatler arasında çalışmak istediğini yazacak. Ve gidip o saatlerde çalışacak.

- Personelin kaçta kaçına masa imkânı sunuluyor?

- Yüzde 20’sine.

- Peki, talep daha fazla olursa ne olacak?

- Yer olmadığı için arkadaşımız şirkete gidip çalışamayacak. Evden çalışacak.

- Büroda çalışmak isteyenler çok mu?

- Çok... Çünkü evli ve çocuk sahibi de olsalar insanlar evde bunalmaya başladı.

Yeni hayatın yeni çalışma düzeni böyle işte.

İFTAR

Giresunspor-Keçiören maçının 10. dakikasında, tam iftar vaktinde, bir oyuncu sakatlanıyor. Onun tedavisi sürerken saha kenarına çömelen Keçiörenli futbolcular, su hurma ve muz yiyerek oruç açıyor. Bu işe FIFA ne der, tepki mi gösterir yoksa televizyon molası gibi maçlara bir de oruç molası mı koyar, bilemeyiz. Biz şunu merak ettik: Bu maç sırasında diğer bütün maçlarda gördüğümüz gibi hakemi aldatmaya yönelik hareketler yok muydu? Sakatlanmadığı halde sakatlanmış numarası yapanlar olmadı mı? Kasıtlı olarak rakibine tekme atan, küfreden yok muydu?

Böylesi sahtekârlıklara bu futbolcular tepki gösterdi mi?

İnançlı futbolculardan beklenen bunlar olurdu da...

ORDUEVİ

Sekiz gün gözaltında tutulan emekli amiraller hakkında henüz bir yargı kararı yok. Ancak lojman hakları ellerinden alındı. Korumaları varsa geri çekildi. Yetmedi, orduevlerine girişleri yasaklandı. Serbest kalınca eşinin kaldığı Ankara Merkez Orduevi’ne giden emekli Tümamiral Mustafa Özbey kapıdan geri çevrildi. Eşine de eşyalarını toplayarak orduevini derhal terk etmesi bildirildi.

Tarikat evine makam arabasıyla giden cübbeli amiral mi? Hakkındaki soruşturma hâlâ devam ediyor. Lojmanda kalmayı sürdürüyor, emrinde makam aracı var ve istediği orduevinde konaklayabilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları