loading
close
SON DAKİKALAR

PKK tetikledi!

Melih Aşık
Tarih: 08.04.2014

Melih Aşık; Yerel seçim sürecinde AKP’ye destek amacıyla terörist faaliyeti durduran PKK 1 Nisan’dan itibaren tetiğe yeniden bastı...

Yerel seçim sürecinde AKP’ye destek amacıyla terörist faaliyeti durduran PKK 1 Nisan’dan itibaren tetiğe yeniden bastı... Şemdinli’de önceki gün askerlere taciz ateşi açan teröristler akşam da Şırnak’ta 3 kişiyi kaçırdı.
Dün sabah Diyarbakır - Bingöl Karayolu’nda, Abalı Jandarma Karakolu ile Tapan Tepe Üs Bölgesi arasında iki kamyon ateşe verildi.
Mardin ili Kısmetli köyünde sivil bir petrol arama şirketini basan 5 PKK’li orada görevli 5 bekçi ile 25 işçinin cep telefonlarını topladılar, etkisiz hale getirdiler ve bir sabit yakıt tankı ile bir kamyon ve üç kamyoneti yaktılar.
Genelkurmay’ın ilgili açıklamasında şu satır dikkatimizi çekti:
“Bölücü terör örgütü mensupları, araç yakma eylemini müteakip, yaya olarak bölgeden uzaklaşmıştır.”
KCK Yürütme Konseyi’nin hafta sonu yaptığı açıklamada AKP tedit ediliyor:
“AKP, ya önderliğimizle yasallığa dayalı bir müzakere sürecine girecektir ya da hiç kimsenin arzulamadığı yeni bir süreç başlayacaktır” deniyordu.
Kürt tarafı elinde silahla pazarlık yapmayı sürdürüyor. Terörü tırmandırarak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yeni tavizler koparmaya çalışacaklar.
AKP de zaten her türlü tavize hazır. İmralı’ya teslim olmuş durumda... Ya CHP?
CHP liderliğinin PKK’dan mı yoksa TC’den mi yana olduğunu belirten bir açıklamasına uzun süredir raslamadık. Her iki parti, PKK ile onun KCK, BDP gibi uzantılarının Güneydoğu’da demokratik özerkliği inşasına destekçi durumdalar. Bunun adı da malum; barış süreci...

Hileli demokrasi...

Ağrı’da AKP’nin itirazları üzerine oylar 15 kez sayıldı... AKP seçimi kazanamadı. Bunun üzerine oy torbalarından birinin yırtık olması gerekçe gösterilerek seçimin tekrarlanmasına karar verildi... Ankara’da ise 6 bin 240 tutanakta hatalı işlem tespit edildi. Yüzlerce tutanak mühürsüz. Buna rağmen Yüksek Seçim Kurulu şikayetlere kulak tıkadı. Başkanlık mazbatasını Melih Gökçek’e verdi...
Bu sütunda hep söyledik... Yargı bağımsızlığı olmadıkça adil seçim olmaz.
***
2007 seçimlerinden bu yana özellikle 2009 ve 2011’de sandık hileleri arttı...
Ancak partiler işin peşine düşmedi, hileleri yapanlar cezalandırılmadı.
Bu seçimde ise hileler görülmemiş boyutlara ulaştı.
Seçim öncesinde çıkarılan anti demokratik HSYK ve internet yasalarına YouTube ve Twitter yasakları eklendi.
Partiler bu gerçekleri bilerek ve düzeltilmesini şart koşmadan seçimlere katıldılar.
Şimdi ise sonuçlara şaşırmamaları gerekirken şaşırıyorlar.
Siyasi partilerin öncelikli mücadelesi demokrasi kurallarının yerleştirilmesi olmalı.
Sağlıklı bir seçim ancak temel özgürlükler ile hukuk ve demokrasinin sağlandığı bir ortamda mümkündür.

RTÜK

Seda Sayan’ın sunuculuğunu yaptığı “Kaynana - Gelin, Seda’ya gelin” adlı program için Kanal D’ye ikinci kez, 419 bin lira para cezası verildi. Bir ay içindeki toplam ceza tutarı 838 bin lira oldu.
Cezaya konu olan programa katılan “Leyla” adlı kaynana, gelinini şikayet etmiş ve “Çok yalan söylüyor” demiş... RTÜK raporunda “Programda ailede özel sayılan durumlar açıklanıp, gerginliğe neden olunmuştur” denilmiş ve ‘Ailenin korunması ilkesini ihlal’ gerekçesiyle 419 bin lira ceza verilmiş. Cezaların aslında neyin cezası olduğu belli.. Doğan grubu son zamanlarda muhalefet çıtasını yükseltmişti. Ceza onun cezası... RTÜK’ün insafı mı? İşte onu aramayın...

KURDSİAD -Kürdistan Sanayici ve İşadamları Derneği kurulmuş.
AKP açılımı sayesinde MÜSİAD-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği gibi isim dolandırmaya gerek görmemişler...
Akif Kökçe

SU

Okurumuz yazıyor:
“Türkiye’nin en kaliteli su kaynaklarına sahip illerinden birisi olan Bolu’da orta halli bir markete girdim. Gözüm pet şişelerdeki sulara ilişti. 1.5 litrelik pet şişelerde satılan yerli malı suların fiyatı 40 ila 120 kuruş arasında değişiyordu. Rafta Avrupa’dan ithal edilmiş sular da gözüme ilişti. 1.5 litrelik suyun 4.5 TL’den satıldığını fark ettim.
Talep olmasa bu su buralara kadar gelmezdi...
Türkiye’ye 2500 km uzaktaki bir AB ülkesi su sıkıntısı çekmeyen bir ilimizin raflarına suyunu koyabiliyorsa, bunu satın alan insanlarımız varsa, işimiz zor demektir...”

* Twitter’da, ekmek almaya giderken vurulan Berkin Elvan için “nasıl kıydınız?” diye soran Akşam gazetesi yazarının işine son verildi.
Katilleri övse şimdi çalışıyor olacaktı...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları