loading
close
SON DAKİKALAR

Putin şakası

Melih Aşık
Tarih: 31.08.2023
Kaynak: Melih Aşık - Milliyet

Melih Aşık; Seçimde 314 milletvekilinin vekilliği sona ermişti. Erozan’dan başka BBP Lideri Mustafa Destici, DP Lideri Gültekin Uysal ve Balıkesir Milletvekili Adil Çelik de parayı iade edeceklerini açıkladılar.

ABD ve ortakları Putin’i sadece silahla değil fıkrayla da vuruyor.

İşte son imalat Putin fıkrası...

Rusya Başbakanı Mihail MişustinPutin’le haftalık görüşmesinde ülkenin doğusundan batısına farklı yerlerde farklı saatler uygulanıyor ve bu durum karışıklık yaratıyor, diyerek saat dilimlerinin kaldırılmasını talep etmiş… Örnekler vermiş:

- Başka bir şehre uçuyorum, evi arıyorum, herkes uyuyor. Geçen gün 04:00’te sizi aradım, uyandırmışım. Ama ben akşam 4 olduğunu sanıyordum. Doğum gününü kutlamak için Alman Başbakanı Olof Scholz’u aradım, meğerse doğum günü dün imiş. Çin Devlet Başkanı’na mutlu bir yeni yıl diledim. Meğerse yılbaşı yarınmış.”

Putin, Başbakan’ın sözünü kesmiş:

- Bunlar küçük şeyler. Sen benim başıma geleni biliyor musun? İçinde Prigojin varken uçağın düştüğü gün vardı ya? Başsağlığı dilemek için ailesini aradım, meğer uçak henüz havalanmamış!

***

Prigojin olayının Putin’i nasıl sarstığını Rusya uzmanı Mühdan Sağlam anlattı...

Eğer Prigojin’in uçağı arıza sonucu düşmedi de Rus ordusunun attığı füzeyle düşürüldüyse... Bu olay Putin’in ve Rusya’nın imajını sarsar. Eğer uçak Putin’in bilgisi haricinde düşürüldüyse bu, ordunun devlet içinde devlet haline geldiğini gösterir. Eğer uçak Rus ordusu dışında bir güç tarafından düşürüldüyse bu, ordunun hava sahası dahil ülkenin güvenliğine hâkim olamadığını gösterir. Nereden baksanız ortaya Putin’i sarsan bir sonuç çıkıyor.

CEPLEME

Mağazada alışveriş ettiniz. Çıkınca fark ettiniz ki kasiyer size fazla para vermiş. Ne yaparsınız? Döner parayı iade edersiniz değil mi? Milletvekili iseniz fazla parayı ödemeyip cebe atma hakkınız olabilir mi?

14 Mayıs’taki seçim öncesi milletvekillerine üç aylık maaşları peşin ödenmişti. Seçimi kaybedenler iki aylık maaşı fazladan almışlardı. İyi Parti Milletvekili  eski diplomat Ahmet Erozan bunu vicdan meselesi yaparak Meclis’e başvurdu ve fazladan ödenen paranın 150 bin lira olduğunu öğrenince Meclis muhasebesine iade etti.

Seçimde 314 milletvekilinin vekilliği sona ermişti. Erozan’dan başka BBP Lideri Mustafa Destici, DP Lideri Gültekin Uysal ve Balıkesir Milletvekili Adil Çelik de parayı iade edeceklerini açıkladılar.

Geri kalan 310 eski milletvekilinden ses yok...

Seçim nutuklarında bol bol Allah korkusundan, haramdan, helalden, kul hakkından vs. söz eden bireyler bunlar...

GÖZLÜK

Gözlüğümü yenilemem gerekti... Hollanda sermayesi tarafından devralınan yerli bir firmanın şubesine gittim. Vasat bir çerçeve seçtim, fiyatı 900 lira... Camın fiyatı ise 3800 lira... Camın boyamasıyla birlikte fiyat 5 bin lirayı geçiyor... Sordum:

- SGK masrafa katılıyor mu?

- Katılıyor... Çerçeve için 100 lira, cam için 30 lira ödüyor...

- Yok canım... Peki mesela milletvekillerine ne destek sağlanıyor?

Gözlükçü arkadaş bir küçük defter çıkarıp açtı:

- Milletvekiline cam için 293, çerçeve için 510 lira destek sağlanıyor...

- Demek SGK’lıya 130 lira, vekile 800 lira destek var...

- Aynen öyle...

Bu arada gözlük için benim ölçülerimi alan arkadaşın pek de işin ustası olmadığını gördüm. Bu firma eskiden usta elemanlar çalıştırıyordu. Demek onlar da işin ucunu bırakmış. Oysa gözlükçülük hassas bir olay. Doğrudan göz sağlığıyla ilgili bir konu... Domates değil bu, sağlık satıyorsunuz...

SINIR

Yabancı sığınmacılardan önce bizim emekliler sınır dışı edildi. Açlık sınırının ötesine itelendiler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları