loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık

Melih Aşık
Tarih: 22.04.2021
Kaynak: Melih Aşık-Milliyet

Melih Aşık: Sağlık Bakanlığı neden halka gerekli uyarıları yapmaz? Neden bu maskeler piyasaya çıkmadan kontrolden geçmez.

Bu sütunda geçen yıl 17 Ekim’de TÜBİTAK’ın geliştirdiği ve Sağlık Bakanlığı’nca kullanılan ÜTS (Ürün Takip Sistemi) isimli bir uygulama olduğunu, bunu cep telefonuna indirdiğimiz takdirde piyasada satılan maskelerin kutuları üzerindeki barkodu okutarak o maskelerin Sağlık Bakanlığı kayıtlarında olup olmadığının görüldüğünü yazmıştık. 

Aynı yazıda devletin nedense bu sistemi halka duyurmadığını da kaydetmiştik 

Yazımız fayda etmedi. Sistem vatandaşa yine duyurulmadı. 

Her türlü kontrolden uzak üretilen kalitesiz maskeler piyasayı doldurdu. 

Ticaret Bakanlığı geçen hafta 33 farklı marka maskenin güvensiz olduğunu, markalarını bildirerek açıkladı. Halkın çoğunluğu bu güvensiz maskeleri kullanmaya devam ediyor... 

Titiz okurumuz Metin Bey diyor ki: 

Hala piyasada satılan maskelerin üzerindeki barkodlarını, cep telefonumdaki ÜTS uygulaması ile kontrol ettiğimde, bunların büyük kısmının kayıt dışı ürünler olduğunu üzülerek görüyorum.” 

Sağlık Bakanlığı neden halka gerekli uyarıları yapmaz? Neden bu maskeler piyasaya çıkmadan kontrolden geçmez. Neden üzerlerine kalite damgası basılmaz? Her gün Soma faciasından fazla kayıp verdiğimiz bir salgın karşısında bu kadar lakayt olmamalıyız. 

DOZ

Aşılama kampanyasından son haberler: 

“Babam iki doz aşı oldu... Ona toplu taşıma yasak, ben aşı olmadım, bana serbest...” 

“Aşılananlar evde oturuyor aşılanmayanlara sokak serbest.” 

DERNEK 

Milli Savunma Bakanlığı, “Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) İle Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin Millî Savunma Bakanlığı’na ‘destek ziyareti’ gerçekleştirdiğini ve 104 amiralin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını” bildirmişti. TESUD sonradan bir açıklama yaparak ziyaretin çağrı üzerine yapıldığını ve bildiriyi kınamadıklarını bildirdi. 

Bu olay üzerine İçişleri Bakanlığı bir inceleme başlatarak TESUD yönetimini görevden aldı.

Anlaşılıyor ki TESUD’un bildiriyi “kınamaması” destek sayılmış.

AMİRAL 

Türkiye’nin Ege, Akdeniz, Kıbrıs gibi sorunlarını en ayrıntılı izleyen ve kayda alan isim kimdir diye sorulursa cevabı hazırdır: E. Tümamiral Cem Gürdeniz... Cem Gürdeniz, Balyoz davasında 3.5 yıl hapis yattı. Şimdi de 104 imzalı Amiral bildirisi yüzünden başı dertte. Sekiz gün gözaltında kaldı. Adli kontrol ile serbest bırakıldı. Ayağına kelepçe takıldı. 

Amiral Gürdeniz, Mavi Vatan’ın isim babasıdır. Türkiye’nin deniz yetki alanlarını ve hukuki haklarını saptamış, Ege’de haklarımızı tam ortadan geçen bir çizgiyle belirlemiş, bu yüzden Yunanistan ve destekçilerinin hedefi olmuştur. Gürdeniz, Mavi Vatan ve deniz jeopolitiği üzerine 7 kitap, 500 makale yazdı, 400’e yakın konferans ve söyleşi verdi. Yunan kamuoyunun en yakından takip ettiği isimdir. Her demeci Yunan diline çevrilir gazete ve internet sitelerinde yayımlanır. Türkiye’nin değeridir Cem Gürdeniz. Bu değerler kolay yetişmiyor. 

NUTUK 

Mersin’e bağlı Çamlıyayla ilçesi Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Kayabaşı ilçedeki okullara Atatürk’ün Nutuk kitabını dağıtmak için Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurdu. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, dilekçeye 15 gün gecikmeyle olumsuz yanıt verdi. Kitabın kurulca incelendiğini bildiren Mustafa Bakkal izin verilmemesinin sebeplerinden biri olarak şunu gösterdi: 

“Kitabın 25. sayfasında, Osmanlı Padişahı Vahdettin’e yönelik, ‘soysuzlaşmış, alçak’ ve dönemin Osmanlı hükümetine yönelik, ‘Aciz, haysiyetsiz ve korkak’ ifadeleri kullanılması...” 

Sözü geçen milli eğitim müdürünün kısa süre önce başarı belgesi aldığını da buraya ekleyelim. Milli Eğitim Bakanlığı, yürütülen soruşturma kapsamında, ilçe milli eğitim müdürünün yöneticilik görevinden alındığını bildirdi. 

UÇUŞ 

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin içinde bulunduğu uçağın tek motoru arızalanıyor. Görüntüleri izledik. Pakdemirli ve heyetinin arıza anında fazla heyecanlanmadığı dikkati çekiyor. Çünkü Bekir Pakdemirli’nin pilot brövesi var. Uçaktan anlıyor. Nitekim uçak tek motorla sağ salim alana iniyor. 
Aklımıza onun gibi amatör pilot olan babası Ekrem Pakdemirli’nin bir olayı geliyor.

Ekrem Bey, bakanlığı zamanında, bizzat kullandığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi DHMİ’ye ait uçakla bazı konuklarını İzmir’den Ankara’ya götürmüştü. Ancak İzmir’den havalanınca evinin penceresini açık unuttuğunu havadan görmüş, Ankara’da konuklarını bıraktıktan sonra İzmir’e dönmüş, eve gidip pencereyi kapatmış, tekrar Ankara’ya yollanmıştı. 

Kendisiyle Meclis’te karşılaşınca bu konu açılmış, gülerek haberimizin doğru olduğunu söylemişti. 

SÖZ 

“Bir toplum gerçeklerden ne kadar uzaklaşırsa; gerçeği söyleyenlerden o kadar nefret eder.” 

George Orwell  

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları