loading
close
SON DAKİKALAR

Seçime bir koşu!

Melih Aşık
Tarih: 14.03.2019
Kaynak: Milliyet

Melih Aşık: Seçime maalesef, erdem, zarafet, adalet, hakkaniyet gibi kavramları geride bırakarak koşuyoruz... Bizim seçimimiz bu değil...

Bir partinin il başkanı:

“Millet İttifakı’nı destekleyenlerin bu sokaklarda, mahallelerde gezme şansı olmayacak” diyor. Bir ilçenin belediye başkan adayı kendilerinden olmayan seçmenler hakkında:

- Millet düşmanlarının Allah’ın izniyle analarını belleyeceğiz, diye konuşuyor...

Yerel hizmet yarışı proje düzeyinden aşağılara kaydı...

İtham, iftira, tehdit, şantaj düzeyine indi...

Ortam gerilirse, saldıranlar kararsızların oyunu alabilirmiş. Hesap bu...

Peki, ya vatandaş belden aşağı vuruşların panik sonucu olduğuna kanaat getirir ve mağdurdan yana tavır alırsa?

Umarız onu da hesap ediyorlardır...

Seçime maalesef, erdem, zarafet, adalet, hakkaniyet gibi kavramları geride bırakarak koşuyoruz... Bizim seçimimiz bu değil...

S-400

ABD Rusya’dan S-400 alım anlaşmasını iptal etmemiz için bastırıyor. Rus basınına göre, böyle bir iptal durumunda en az 100 milyon dolarlık kaporamız yanacak.

Üstelik, ülkenin itibar ve güvenilirliği de büyük yara alacak. O yüzden Ankara’nın anlaşmayı iptal etmesine pek ihtimal verilmiyor.

Peki, Yunanistan’ın Girit Adası’nda S-300 depolamasına izin veren ABD, Türkiye’ye karşı neden bu kadar baskıcı? Bir diplomat dostumuzun yorumu:

- Atina ABD’nin kontrolü altındadır ancak ABD dış politikada Türkiye’yi kontrol edemeyeceği kanısındadır, o yüzden bastıracak...

S-400 aynı zamanda bir çıkmaz sokağın da adı oldu.

14

Yurdumuzda ilk tıp okulu olan Tıphane’nin kuruluşunu (14 Mart 1827) Tıp Bayramı olarak kutluyoruz. Tıp Bayramı ilk kez 1919’da işgal altındaki İstanbul’da Tıbbiye öğrencilerinin okula dev bir Türk bayrağı asmalarıyla kutlanmıştı.

Bu anlamlı günde tüm hekim, hemşire ve sağlık çalışanlarını kutluyoruz...

Onların bilgi ve emekleri olmasa ülkemizde bu kadar çok insan yaşamazdı, bu kadar çok insan sağlık ve mutluluk içinde hayatın tadını çıkarıyor olamazdı.

İyi ki varsınız...

ÇELİŞKİ

Cumhur sözcüleri sık sık 31 Mart seçimlerinin bir “beka” sorunu olduğunu dile getiriyor. Seçim Cumhur İttifakı aleyhine sonuçlanırsa, ülkenin geleceğinin tehlikeye düşeceği öne sürülüyor.

Strateji uzmanı emekli General Nejat Eslen soruyor:

“Türkiye’nin beka sorunundan söz edilirken, sağlam ve güçlü bir orduya olan ihtiyaç giderek artarken, TSK’nın giderek küçültülmesi, askerlik sisteminin değiştirilmesi, bedelli askerliğin kalıcı hale getirilmesi bir çelişki oluşturmuyor mu?

SATRANÇ

İyi haber kıtlığında buyurun size bir iyi haber...

“Satrançta Balıkesir İlkokullar İl Birinciliği 8 kategoride 640 sporcunun katılımıyla başladı. Satranç İl Temsilcisi Erdem Özgören, ‘Bu katılım bir rekordur’ dedi...”

Bir ilde 640 iddialı minik satranççı varsa... Bu mutluluk verici bir haberdir...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları