loading
close
SON DAKİKALAR

Sıcak Temmuz

Melih Aşık
Tarih: 02.07.2022
Kaynak: Melih Aşık - Milliyet

Melih Aşık; Azgın topluluk otele saldırırken Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Halkla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmeyiniz” uyarısı yaparken Başbakan Tansu Çiller, olay sonrası: “Çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” demişti.

Sivas Katliamı, polis kayıtlarına göre, 15 bin kişinin bir otele kıstırdığı sanatçı ve aydınları şeriat çığlıkları atarak ateşe vermesi sonucu meydana geldi. Bu katliamda 33 aydın ve iki otel görevlisi can verdi. İki kişi de Madımak Otelini yakarken öldü. Olaya güvenlik güçleri müdahale etmedi, Ankara, iktidarı ve muhalefetiyle 8 saat boyunca saldırıyı uzaktan izledi.

Azgın topluluk otele saldırırken Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “Halkla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmeyiniz” uyarısı yaparken Başbakan Tansu Çiller, olay sonrası: “Çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” demişti.

İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, “Aziz Nesin’in halkın inançlarına karşı tahrikleriyle halk galeyana gelerek tepki göstermiştir” şeklinde konuşurken, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, “Abartmaya gerek yok. Bu kadar kişi bir futbol maçında da ölebilirdi” diyebilmişti.

O gün Sivas Belediye başkanı olan bugünkü Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu dâhil ilde görevli yetkililer hakkında soruşturma açılmazken Ankara’nın 8 saat boyunca hareketsiz kalması “ihmal” olarak nitelendi. 8 saat süren bir ihmal olur mu? Yoksa gizli bir el Ankara’nın da elini kolu bağlayıp Sivas’taki görevin! tamamlanmasını mı bekledi?

Olay (bugün olmazsa yarın) araştırılıp soruşturulmalı. İhmali olan isimlerin adları da Madımak Oteli’nin girişine kurbanların yanına asılmalı.

VENEZIA

İstanbul Limanı’nda son zamanlarda dev bir gemi sık sık görülmeye başladı. ‘Costa Venezia’ adlı bu gemi 363 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde, 22 katlı bir apartman adeta. Dünyanın en büyüklerinden biri. İstanbul’dan kalkıyor, İzmir ve Bodrum’a, oradan Yunanistan’da Mikonos Adası ve Pire’ye uğrayarak İstanbul’a dönüyor. Bu kısa tur bir hafta sürüyor. Gündüz şehir turu atılıyor, gece gemide eğlence ve oyun var. En ucuz kamaranın bir hafta her şey dâhil 10 bin lira olduğunu öğrendik. Yabancı turistler İstanbul’a uçakla getiriliyor, gemiyle tura çıkarılıyormuş. Türk vatandaşının ise Şengen vizesi zorunluğu var. Eski zaman yazarlarından Refik Halid Karay 1940’lardaki yazılarında bir Marmara turu önerirdi. Gemi İstanbul’dan kalkacak, Şarköy, Gelibolu, Bandırma, Mudanya, Yalova gibi limanlara uğrayarak birkaç günlük tur yapacaktı. Venezia buna benzer ama biraz daha geniş bir tur gerçekleştiriyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları