loading
close
SON DAKİKALAR

Sinsi bir yasa!

Melih Aşık
Tarih: 12.10.2012

Melih Aşık yazdı, ''ABD veya başkası bizi bir anda Rusya ile de kanlı bıçaklı yapabilir...''

AKP’nin büyükşehir sınırlarını, il sınırlarına kadar genişletmeyi hedefleyen yasa düzenlemesinin ne getirip ne götüreceği gereğince tartışılmadı. Muhalefet henüz tavır almadı. Yasayla ilgili en önemli ve sert eleştiriyi AKP yanlısı bir eski politikacı ve yazar, Hasan Celal Güzel yaptı... Türkiye’nin idari sistemini iyi bilen Hasan Celal, bakınız Sabah’taki yazısında ne dedi:

“... Bununla katılımcı demokrasinin uygulandığı yerel birimler kaldırılacak; halk kendisini yöneten muhtar, belde belediye başkanı gibi kişilerle muhatap olamayacaktır.

- Bu uygulama ihtiyaçların en yakın yönetim birimlerince karşılanması ilkesine de aykırıdır.

- Yüzyılların birikimi ile meydana gelen köy hükmi şahsiyeti ortadan kalkacaktır.

- Mülki idarenin zayıflatılması üniter devlet yapısını tahrip edecek ve merkezi idarenin nüfuzunu da tesirsiz hale 
getirecektir.

Bütün bu saydığımız mahzurlardan çok daha önemli olan husus, bu uygulama sonunda Diyarbakır merkezli, Van, 
Mardin, Şanlıurfa’nın dahil olduğu yeni bir etnik bölge ve terör örgütünün hâkimiyetinde ayrılıkçı yönetimler oluşturulmasıdır. Bu da federatif sisteme ve özerk bölgeye yol açacaktır... Böylesine tehlikeli bir kanunun çıkarılması, sadece teröre hizmet olacaktır.”

Acaba iktidar demokratik özerklik sisteminin alt yapısını mı hazırlıyor?


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
Suriye’ye düşmanlığın bedeli için
“Yalnızca ihracat kaybımız 2.5 milyar dolar” diyor.
Esat devrilirse halkın cebinden çıkan bu parayı birileri bize geri verecek mi?
Akif kökçe


Tam karamizah...

Daha iki yıl bile olmadı... 21 Aralık 2010 günü, Ankara’da Türk ve Suriye Dışişleri Bakanları tarafından imzalanan anlaşmanın tam adı;

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Terör ve Terör Örgütlerine Karşı Ortak İşbirliği Anlaşması.”

Anlaşmaya göre iki ülke terörizme karşı işbirliği yapacaklar... Gerektiğinde ortak operasyonlar düzenleyip tutukladıkları teröristleri vatandaşı olduğu ülkeye teslim edecekler.

Anlaşma halen yürürlükte. Buna rağmen olup bitenler mi? Bizimkiler Suriye’ye karşı El Kaide dahil hemen tüm terör örgütlerini destekliyor. Buna karşılık Suriye de muhtemelen PKK’yı...

Onur Öymen, garabetin bu kadarla sınırlı olmadığını söylüyor. Terör anlaşmasıyla yaklaşık aynı tarihlerde... CHP’nin muhalefetine rağmen AKP’nin Suriye’ye Dicle nehrinden yılda 1 milyar 250 milyon metreküp su vermeyi kabul eden anlaşmayı imzaladığını... Bu anlaşmanın da yürürlükte olduğunu anlatıyor.

Öymen’e Esenboğa’ya indirilen Suriye uçağını soruyoruz. Şunları söylüyor.

- Rusya, uçak kalkıştan önce denetlenmişti, temizdi, dolayısıyla uluslararası sivil havacılık kurallarına aykırı hiçbir 
malzeme taşımıyordu, diye açıklama yaptı. Bunun doğru olmadığını ispat şimdi bize düşer.

- Rusya’nın bu açıklamasına siz ne diyorsunuz?

- Suriye’ye askeri malzeme gönderecekse bunu niye sivil uçakla yapıp bütün dünyayı karşısına alsın? O işi askeri uçakla Türkiye hava sahasını kullanmadan... Örneğin Ermenistan - İran - Irak üzerinden yapabilir. Suriye’de Rusya’nın askeri üssü var. Deniz yolunu kullanabilir. Kısacası sivil uçakla askeri malzeme göndermesi pek mantıklı gelmiyor bana göre.


Soru: Ordumuz
3 saatte Şam’a girerse yapacağımız ilk iş ne olmalı?
Yanıt: Şam’ın adını derhal “Şamil”e çevirmek...
Haldun Ertem


Gaz

Gazetelerde okumuşsunuzdur...

“Türkiye’nin İran’dan doğalgaz alımının boru hattında meydana gelen patlama nedeni ile kesilmesi üzerine Rusya devreye girdi.

Botaş’ın talebine olumlu cevap veren Gazprom, Türkiye sevkiyatını yüzde 60 artırdı.”

İran’da boru hattında yaklaşık üç ay önce de patlama olmuştu. Bu o patlamanın devamı mı? Yeni patlama mı? 
Anlaşılıyor ki İran borusu sık sık patlayacak, oradan gelecek gazda hayır yok.

Tek umudumuz Rusya... Ancak son uçak olayı gösterdi ki, ABD veya başkası bizi bir anda Rusya ile de kanlı bıçaklı yapabilir. Rusya boru hatlarını birkaç gün tamire sokarsa ülke felç olur.

Ülke savaş iklimine girdi mi her an bir sabotaj patlayabilir.
Türkiye’yi yönetenler bunları hesap ediyor mu? Hiç öyle görünmüyorlar...


Teröristlere ağlama konusunda Başbakan’a ters düşen Bülent Arınç, “Bir konuştum, başım yandı” demiş.
Eee, Başbakan’a danışmadan konuşursan yanar tabii...
Fahrettin Fidan


Zam

Frankfurt’taki Ernst Reuter lisesinden bir grup öğrenci dün TBMM’deydi. Aralarında bu lisede okuyan Türk çocukların da bulunduğu öğrencilerle AKP adına Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç görüştü. Görüşmede bir öğrenci, “Ben hemen hemen her yıl Türkiye’ye geliyorum. Her gelişimde de benzin ve mazot fiyatının bir önceki yıla göre çok arttığını görüyorum. Bu kadar zam yapmanızın sebebi nedir?” deyince Akif Çağatay Kılıç önce ne diyeceğini bilemedi... 
Ardından soruyu salondaki herkesi güldüren şu espriyle yanıtladı.

- Biz o dediğiniz zamları insanlarımız fazla araba kullanmasınlar, bol bol yürüsünler diye yapıyoruz...

Nâzım

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ “Vakitsiz Yazılar” adını verdiği kitabında şair Nâzım Hikmet’ten “vatanın ve dinin düşmanı”, “ahlaki yapısı tartışmalı” ve “Komünistliğin sergerdesi” diye söz ediyormuş... Selçuk Özdağ’ı ne kimse tanır, ne kitabını alıp okuyacak okur bulunur. Anlaşılan bu şekilde bir promosyon tasarladı... Zemzem kuyusuna su dökmek çok eski bir propaganda yoludur. AKP’li vekil bu yolu deniyor olmalı...

Lig TV yorumcularının yabancı futbolcularla ilgili bilgi vermemesini eleştirmiştik... Almanya’dan yazan okurumuz: “Kuyt’un adını da yanlış söylüyorlar, Kayt değil Küyt okunur” diyor...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları