loading
close
SON DAKİKALAR

Sır dolu paket!

Melih Aşık
Tarih: 14.09.2013

Melih Aşık, PKK şımarıyor, kontroldan çıkıyor... Yolun ucunda barış görünmüyor.

PKK’nın tehditleri üzerine hazırlanışı hızlandırılan demokrasi paketinin içinde ne var? Doğrusu bilmiyoruz... CHP Sözcüsü Akif Hamzaçebi diyor ki:

“Adı demokratikleşme ama paketi toplum bilmiyor. Ana muhalefet partisi bilmiyor... Eğer bütün toplum talebini karşılayan bir paket hazırlıyorsanız bu paketin içeriğini önceden toplumla, siyasi partilerle, herkesle paylaşmanız gerekir....”

Paketin içeriğini halk bilmiyor ama sanılır ki Abdullah Öcalan biliyor...

Sonradan yalanlanmasına rağmen basında paketin İmralı’ya götürülerek görüş alındığı yolunda haberler çıktı.
Hazırlık toplantılarına MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da katılması, paketin önemli ölçüde PKK’nın talepleriyle ilgili olduğunu gösteriyor...

Kürtlerin haklarıyla ilgili bir demokrasi paketi hazırlanabilir. Ancak böyle bir paketi PKK ve Öcalan’ın isteği üzerine, onların zorlama ve yönlendirmesiyle yapıyor görüntüsü verince... Terörle pazarlık ediyor ve onlara boyun eğiyor durumuna düşüyorsunuz... Bu şekilde hem halkın güvenini ve moralini kırıyor... Hem de karşı tarafa cesaret veriyor, şımartıyorsunuz...

Sözcü’de okuduk... Diyarbakır’daki son mitingde kırmızı maskeli gençler megafonla bağırıyor:

- Alo alo polis çekil oradan yoksa müdahale ederiz...

PKK şımarıyor, kontroldan çıkıyor... Yolun ucunda barış görünmüyor.

Linç ediliyordu ki!

Göreme’de iki Japon turist saldırıya uğruyor.

Polis saldırının faili olarak M.F.D. adlı gençten şüpheleniyor. Genci yakalayıp teşhis için hastanede yatmakta olan yaralı Japon turist Hoshie Teramatsu’nun karşısına çıkarıyor. Teramatsu başını sallayınca polisimiz bunu “Evet, bize saldıran bu kişidir” diye anlayıp adliyenin yolunu tutuyor. Savcı, şüpheli M.F.D.’nin, “Ben masumum, Teramatsu, bize saldıran bu kişi değil anlamında başını salladı” sözlerini kaale almıyor, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk ediyor. 

Nöbetçi mahkeme savcının talebini yerinde bulup M.F.D.’nin tutuklanmasına karar veriyor. Başkaları söz konusu olduğunda polisine ve yargısına son derece güvenen halkımız devreye giriyor. Adliye çıkışında M.F.D.’yi linç etmek istiyor ancak güvenlik güçlerini aşamayınca amacına ulaşamıyor.

Peki, bundan sonra ne mi oluyor? Polis, yeni bilgi ve belgelere ulaşmış olacak ki olayın faili olarak F.U.’dan şüpheleniyor. Onu gözaltına alıyor. F.U. suçu kabul ediyor. O cezaevine girerken Japon mağdurenin baş sallamasının yanlış tercümesi sonucu “az daha linç edilecek olan” M.F.D. serbest bırakılıyor.

Ne demiş şair:?“Bedava yaşıyoruz bedava”...

BİBER

Uluslararası Af Örgütü, bütün ülkelerin Türkiye’ye biber gazı, zırhlı araç ve diğer çevik kuvvet cephane teçhizatı sevkiyatını durdurması gerektiğini ilan etti.
Ne zamana kadar?
Türkiye yetkilileri halkın barışçıl bir şekilde toplanma ve ifade özgürlüğü hakkını güvence altına alana kadar.
Daha önce de yazmıştık...
Demokrasiye inançlı ülkeler Türkiye’ye biber gazı ve zırhlı ihracına ambargo koymalıdır.
Çünkü bu araçlar demokrasinin yıkımında kullanılıyor.

SPOR

“Yüce hükümetimiz, olimpiyatlar için 20 milyar doları gözden çıkarmıştı. Madem olimpiyatları alamadık, daha hayırlı bir iş yapsınlar, Anadolu’ya ücretsiz yüzme havuzları, futbol sahaları, basketbol sahaları, spor okulları kursunlar...”
Mehmet Canbeyli

AYET

İslam’a getirdiği özgün yorumlarla tanınan Eren Erdem’in yeni kitabı “Devrim Ayetleri” piyasaya çıktı. Başlığın altında “Egemenlerin İslam’ı değil Ezilenlerin İslam’ı” kaydı göze çarpıyor. Kur’an daha çok bu gözle yorumlanıyor.
Kırmızıkedi Yayınlarından çıkan kitapta ilginç bilgiler göze çarpıyor. Kitaptaki bazı görüşler belki tartışılacak ancak Hz. Muhammet’in şu sözü herhalde pek tartışılmayacaktır:
“Bir adamın namazı niyazı sizi aldatmasın. O adamın dirhem ve dinarla (yani para ile) ilişkisine bakın...”

DİL

Türk Dili Kurultayı’nın 81. yıldönümü 26 Eylül 2013 perşembe günü Dil Derneği ile Çankaya Belediyesi’nin birlikte hazırladığı törenle kutlanacak.
Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü bu yıl Berat Alanyalı’nın “Ömrün Yazı” adlı öykü kitabına veriliyor.
Kerim Afşar Ödülü ise Mustafa Balbay’ın “Yargıtatör” adlı oyununa... Kutluyoruz...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları