loading
close
SON DAKİKALAR

Sülker’i Tanımak

Melih Aşık
Tarih: 22.03.2012

Hükümetin Spor Bakanı, Altındağ Belediyesi’ndeki bir yakınına yetki vermiş. Ev aldırmış...

Hükümetin Spor Bakanı, Altındağ Belediyesi’ndeki bir yakınına yetki vermiş. Ev aldırmış. 25 bin liraya alınan ev iki yılda 300 bin liraya yükselmiş. Belli ki bölgeye yeni plan yapılacağı ve evin değerleneceği eski mal sahibine söylenmemiş. Eğer haberi olsa evi o fiyata satar mıydı?

Kemal Sülker’i tanır mısınız? Eskiler tanır...

Kemal Bey DİSK’in genel sekreteriydi. Yıllarca DİSK’de yetkili noktalarda bulundu.

Kemal Bey Kadıköy’de otururdu... Sonraları Bostancı tarafına taşındı.. Sonra da Pendik taraflarına... Maddi durumu iyi değildi. Kiracıydı. Ev kiraları pahalandıkça Kemal Bey daha ucuz semtlere taşınıyordu...

Kendisini ölümüne yakın Kadıköy’de kızının evinde ziyaret ettik. Hasta yatağındaydı. Sohbet sırasında DİSK’in yıllar içinde sık sık yapı kooperatifi kurduğunu anımsattık, neden bu kooperatiflerden birine girip ev sahibi olmadığını sorduk. Kemal Bey güldü:

- Yönetici mevkiindeydim. Eğer kooperatife üye olursam diğer üyeler kendime torpil yaptığımdan kuşkulanabilirdi. Akıllarına bir şey gelmesin diye o kooperatiflere girmedim. Akçalı işlerden hep uzak durdum...
Bir Kemal Bey’deki sorumluluk duygusuna bakın.. Bir de bugün bizlere din, iman, ahlak dersi vermeye kalkışanların marifetlerine.

Dört Dörtlük yasa!

Kemal Kılıçdaroğlu da açıkladı...4+4+4 adlı yeni eğitim sistemiyle öngörülen yatırım miktarı 18 ile 20 milyar dolar arasında olacak. Ve, bu yatırımlarla ilgili ihaleler 2030 yılına kadar İhale Yasası kapsamı dışında tutulacak. Mal ve hizmet alımını hükümet istediği kaynaktan yapacak... Kimseye hesap vermeyecek... Açıkça yolsuzluk ve vurgun hazırlığı yapılıyor desek nazik olmayacak.. Ne diyelim?

Soru: Nisan ayının yaklaştığını takvime bakmadan nasıl anlarız?
Yanıt: ABD Senatosu’na “Ermeni soykırımı” tasarısı sunulduğunu duyduğumuzda...
Haldun Ertem

Genç buluş!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Alman yargısının “Asrın soygunu” dediği Deniz Feneri yolsuzluğuna dikkat çekmek için bir süredir Meclis’e elinde “Fener” ile geliyor, Genel Kurula bu fenerle giriyordu. AKP İçtüzük’te istediği değişikliği yapabilirse milletvekilleri artık Genel Kurula ellerinde deniz feneri vs. gibi birtakım aksesuarla giremeyecek, kürsüye bu şekilde çıkamayacak. Kamer Genç, dün böyle bir içtüzük değişikliğinin istenen sonucu elde etmeye yeterli olmayacağını somut bir örnekle gösterdi. Nasıl mı? Üzerine deniz feneri resmi işlenmiş, onun altında “Deniz Feneri” yazan özel yapım kırmızı kravat giyerek. Kravatın öyküsünü şöyle anlatıyor:
“İstanbul’da bu işle uğraşan bir arkadaşıma yaptırdım. Önümüzdeki günlerde beni buna benzer başka motifli, örneğin üzerinde ‘gemicik’ resmi olan kravatlarla da görebilirsiniz. AKP, İçtüzüğü değiştirip benim Genel Kurula elimde deniz feneriyle girmemi yasaklayarak Deniz Feneri rezaletini unutturacağını zannediyorsa yanılıyor.”

Toprak bankalara

Fuat Topal, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin Ayazköy’ünde çiftçilik yapan bir yurttaşımız. Meclis’te CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’e anlattıkları dikkat çekiciydi:
“25 dönümlük, çok verimli toprağım var. 2006 yılında 15 dönümünü ipotek yaptırarak bir kamu bankasından 15 bin lira kredi aldım. Ürünümüz para etmediği için birkaç taksitten sonra ödeme güçlüğü içine girdim. Banka toprağımı elimden aldı. Buna rağmen borcum şu anda 50 bin lirayı geçiyor.
O arada bir özel bankadan da 5 bin lira kredi almıştım. Bir taksitten sonrasını yine ürünümüz para etmediği için ödemeyez duruma düştüm. 5 bin liralık borcum, bir taksidini ödememe rağmen toplam borcum bir yıl içinde 14 bin liraya çıktı.
2006’da bir kamu bankasından 36 bin liralık traktör kredisi aldım. 2 taksitten sonrasını ödeyemedim. Banka traktörü geri aldı ama buna rağmen benim borç giderek kabarıyor.
Sadece bizim köyümüzde benim gibi toprakları, traktörleri elinden alınan pek çok aile var. Tarlalarımız, traktörlerimizden sonra sıra evlerimize geldi. Yavaş yavaş evlerimiz de bankaların eline geçiyor...”

Askerlerin nöbette uyumasını engelleyen
“çip” geliştirilmiş.
Ayakta uyuyan milleti uyandıracak çip yok mu?
Fahrettin Fidan

Konya Üniversitesi’ne Erbakan’ın adı verilecekmiş.
Üniversitedeki anfilere de “Mercümek”, “Darçın” “Cihat”, “Trilyon” gibi adlar verilsin...
Elif Eral

Şehitler Günü...

Ankara Valiliği’nin basın bültenini okuyoruz. Şöyle başlıyor:
“Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti...”
Yapılan uzun açıklamada Çanakkale Zaferi’nden tek kelime söz yok...
Çanakkale Deniz Zaferi ile Şehitler Günü aynı günde yani 18 Mart’ta kutlanırken Çanakkale Zaferi’nin unutturulduğunu yazmıştık. Anlaşılan bilinçli bir çaba var bu alanda.
Hedef sezinleniyor... Çanakkale zaferini matem gününe dönüştürecekler...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları