loading
close
SON DAKİKALAR

Tuhaf casuslar

Melih Aşık
Tarih: 14.03.2013

Melih Aşık, ''Askeri Casusluk Davası diye bilinen davada 85’i tutuklu toplam 253 TSK mensubu 9 aydır yargılanmayı bekliyor''.

İzmir merkezli Askeri Casusluk Davası diye bilinen davada 85’i tutuklu toplam 253 TSK mensubu 9 aydır yargılanmayı bekliyor. CHP’nin “Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu” üyeleri Veli Ağbaba, Nurettin Demir ve Özgür Özel dün düzenledikleri basın toplantısında kamuoyuna çok ilginç bazı bilgiler aktardılar. Bakın neler:
- Sanıkların evlerinde yapılan aramalarda bulunan hard disklerin tamamı aynı marka ve modelde. Üstelik bunların tümü siyah poşetler içinde ve buzdolaplarının üstünde ele geçirilmiş. Aranan poşetler bulunur bulunmaz, daha başka delil olabilir mi diye merak edilmemiş, aramalar sonlandırılmış.
- Hard diskler bulunurken ev sahiplerinin hiçbiri evde değil. Ne kendilerinin ne de avukatlarının gelmesi beklenmemiş.
- Sanıkların, “hard disklerin üzerinde parmak izi aransın ve DNA kontrolü yapılsın” şeklindeki talepleri istisnasız reddedilmiş. Teknik yetersizlik gerekçe gösterilerek hiçbirinin imajı sanıklara ya da avukatlarına verilmemiş.
- İddianameye göre casuslukla suçlanan sanıklar gizli bilgileri eskort kızlar aracılığıyla vali yardımcılarına, kaymakamlara, daire başkanlarına, uzmanlara vb. vermişler. Ancak bu bürokratların hiçbiri bu davada ne şüpheli ne de sanık. Dahası, ifadelerine dahi başvurulmamış.
Dava başlamadan bitmiş görünüyor!..

Uyutucu tablet...

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter açıklama yapıyor:
“Fatih Projesi’nin Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında tutulan mal ve hizmet alımları sonucu; 47.000 tablet bozuk çıkmıştır.
Yüzyılın projesi olarak sunulan Fatih Projesi, 2 yıl geçmeden iflasın eşiğine gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı 47.000 bozuk tablet için hangi firmaya kaç TL bedel ödediğini ve bozuk tabletler konusunda nasıl bir yaptırım uygulanacağını kamuoyuna açıklamalıdır.”
Tablet dediğiniz şey balık konservesi gibi bir şey değil... Durduğu yerde bozulmaz...
Üretilirken sürekli kontrolden geçiyor.
Alınan tabletler bozuk çıktı yerine, birtakım şirketler bozuk tabletleri devlete kakaladılar dersek daha doğru olur. Teslim alanlar da gözlerini kapatmış, vazifelerini yapmışlar!

* * *

Milli Eğitim Bakanlığı’nın stratejik planına göre bu yılın sonuna kadar bütün okullara tabletlerin dağıtılması gerekiyordu. Şu ana kadar dağıtılacak rakamın ancak binde 3’ü (70 bin) okullara sevk edildi. Bundan sonrası da herhalde öncesinden farklı olmayacaktır...
Özeti: Günler hatta aylarca propagandası yapılan tablet konusu bir göz boyama operasyonundan öte gidemedi... Geçmiş olsun...

Mardin Valisi, kadınlara “İçkici manyaklarla evlenmeyin” demiş.
Muhafazakar vitrindekiler nasıl tipler ki, kadınlar içkici manyaklara koşuyor?
Akif Kökçe

Üsküp

Balkan kökenli MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan geçtiğimiz hafta baba toprağı Makedonya’nın başkenti Üsküp’teydi. Türklerle sohbet ederken adının Cengiz Murteza olduğunu söyleyen bir soydaşımız sordu:
- Sayın milletvekilim, dedi; duyduğuma göre anavatanımız Türkiye’de Anayasa’dan Türk lafının çıkarılması istenirmiş, doğru mu?
- Maalesef doğrudur Cengiz Bey. AKP ve BDP Anayasamızdan Türk lafının çıkarılmasını istiyorlar.
Soydaş, kısa bir suskunluk yaşadıktan sonra devam etti:
- Atam - dedem 600 yıl önce bu topraklara gelmiş. Biz o zamanlardan beri burada yaşarız. Bizi burada herkes Türk olarak bilir. Hangi millettensin diye soran olursa da göğsümüzü gere gere Türküz, deriz. Şimdi bu Türk lafı Anayasa’dan çıkarılırsa biz kendimize ne diyeceğiz? Adımız ne olacak?
600 yıllık Türk Cengiz Bey, kendisine “Türkiyeli” de diyemeyeceği için isim konusunda anavatandan yanıt bekliyor.

Abdullah Gül, “AB’ye üyelikte gayet kararlıyız” demiş.
Ama AB bizi üye yapmamakta daha kararlı!
Fahrettin Fidan

Günümüzde

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları (cami bombalamak, Yunanistan’ı
işgal etmek gibi) işlemedikleri suçlardan yargılanırken...
Teröristler
(katliam yapmak, insan kaçırmak gibi)işledikleri suçlardan dolayı kahraman oluyorlar...
Gülhan Elmas

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları