loading
close
SON DAKİKALAR

TÜRGEV çalışıyor!

Melih Aşık
Tarih: 01.02.2014

Melih Aşık; Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve yakınlarının yönettiği TÜRGEV’e İstanbul Tuzla’da Maliye’ye ait 120 dönüm arazinin 57 dönümü tahsis edilmiş.

Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve yakınlarının yönettiği TÜRGEV’e İstanbul Tuzla’da Maliye’ye ait 120 dönüm arazinin 57 dönümü tahsis edilmiş. Konuyu CHP Milletvekili Kadır Gökmen Öğüt Meclis’e getirdi. Hafta içinde de Ümraniye Belediyesi’ne ait Yeşil Vadi Konakları’nda yer alan sosyal tesislerin TÜRGEV’e verildiği haberini okuduk. Tesisler kreş olarak kullanılıyor, buraya devam eden çocuklardan yıllık 14.580 TL ücret alınıyormuş...
Yaygın uygulamaya göre... Belediyeler TÜRGEV’e bina tahsis ediyor... TÜRGEV bu binaları ücretli okul ve yurt olarak kullanıyor. Önemli gelir elde ediyor.
Büyük iddiayı ise her fırsatta Kemal Kılıçdaroğlu seslendiriyor... Buna göre TÜRGEV’in Vakıflar Bankası’ndaki hesabına geçen yıl 26 Nisan’da 99 milyon 999 bin 990 dolar para yatırılmıştır. Bu para rüşvet midir? Bağış mıdır? Bağış ise bu bağışı yapan hayırsever kimdir? Sorular yanıt bulamıyor... Kılıçdaroğlu devletten ihale alan işadamlarının vakfa teberruda bulunduğunu iddia ediyor. Bu iddialar da yanıtsız kalıyor.
Geçenlerde Sözcü gazetesi Başbakan’ın oğlu Burak Erdoğan’ın 6’ncı gemiyi aldığını yazmıştı. Burak Erdoğan derhal bir tekziple sadece 2 gemisinin olduğunu bildirdi. Daha önce Sümeyye Erdoğan’ın Başbakanlık’tan 25 bin euro danışmanlık ücreti aldığı yazılmış, bu iddia da yalanlanmıştı.
Demek ki gerçek dışı haberler söz konusu olduğunda aile açıklama yapma yoluna gidebiliyor. TÜRGEV konusundaki iddialar ise tamamen yanıtsız kalıyor...Bunun sebebi olmalı...



Çocuklara tecavüz...
Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar” kapsamında 2002 yılında Türkiye çapında toplam dosya sayısı 8 bin 146 imiş. 2011’e gelindiğinde sayı dört kat artarak 32 bin 998’e yükselmiş.
Bu arada çocuklara yönelik cinsel suçlardaki artış özellikle dikkati çekiyor...
2011’de işlenen toplam 24 bin cinsel saldırı suçunda mağdurların yaklaşık yüzde 70’i çocuk olmuş.
Son 10 yılda ülkemizde cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı (sıkı durun) 250 bini bulmuş.
MHP Kayseri Milletvekili Prof. Yusuf Halaçoğlu yüz kızartan bu rakamlar üzerine harekete geçti. Türk Ceza Yasası’nın ilgili maddelerinde çocuklara yönelik cinsel istismar ve tacizlere verilen cezaları artıran bir yasa teklifi hazırladı. Buna göre:
- Cezası halen üç ile sekiz yıl arasında değişen çocuk istismarının cezası beş yıldan on yıla çıkarılıyor.
- Cezası halen sekiz ile onbeş yıl arasında değişen, cinsel istismarın vücuda organ veya sair cisim sokulması suretiyle gerçekleşmesi eylemi müebbet hapise dönüştürülüyor.
- Cezası 6 ay ile iki yıl arasında değişen, cebir, tehdit ve hile olmaksızın onbeş yaşını bitirmiş çocukla cinsel ilişkide bulunmanın yeni cezası iki yıl ile yedi yıl arasında değişecek şekilde artırılıyor.
Cezalar artarsa bu alandaki suçlarda azalma olur mu? Olur da...Yetmez...
Çocuklara yönelik cinsel saldırılar neden artıyor? Bunun iyice analiz edilmesi, ortaya çıkan sonuçlara göre önlem alınması gerekir.



MAÇrong>n>
Fenerbahçe’ye 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi... Sebep “kötü tezahürat”...
O gün tribünde olan bir arkadaşımızdan öğrendik ki..
Fenerbahçe seyircisi “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye tezahürat yapıyor...
34’üncü dakikada da klasik olarak “Her yer Taksim her yer direniş”sloganı atılıyor...r /> Fakat bir ara Konya seyircisi “Tayyip Erdoğan” diye tezahürat yapınca...
Fenerbahçe seyircisi de buna: “Hırsız Tayyip Erdoğan” diye karşılık veriyor...
Burada Konya seyircisi FB seyircisini kışkırtmış oluyor...
Olumlu tezahürat serbest olduğuna göre, olumsuzuna da katlanmak gerekiyor.



İktidar
polis, savcı ve yargıçların görev yerini değiştirip duruyor.
Türkiye’de artık
“kanıtları karartılmasın” diye “zanlılar” değil,
“kanıtları karartılsın”
diye “polis, savcı ve yargıçlar” gözaltına
alınıyor.
Akif Kökçe



GÖTÜR>an>
CHP izmir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Menderes ilçesinde seçim gezisi yaparken yanına bir yaşlı hanım yaklaşmış. Demiş ki:
“Ömür tükettik dert sahibi olduk. 30 lirayla pazara gidiyor iki lahana alamıyorsun. Ama götürenler çoktan götürdü. Lütfen götürenler az götürsün”
Vatandaş biliyor ki “götürmeyin”, demek yararsız. O yüzden “Az götürün” diyor. Bu kadar anlayışlı vatandaş dünyanın neresinde görülmüş?



ONAY
Abdullah Öcalan, Agos gazetesine gönderdiği mektupta soykırım tahriki yapıyor ve diyor ki:
“Ermeni halkının içine düşürüldüğü durum tam bir soykırım gerçeğidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu olgunlukla meseleye yaklaşması ve bu acılı tarihle yüzleşmesi kaçınılmazdır.”
Olan.. Bu mektubun MİT ve Adalet Bakanlığı onayından geçtikten sonra Agos’a ulaştırılmasıdır. Demek iktidar bu görüşleri onaylıyor...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları