loading
close
SON DAKİKALAR

Useful idiots

Melih Aşık
Tarih: 12.04.2013

Melih Aşık, ''Liberallerin bile karşı çıkacağı bu sistem nasıl bir sistemdir?''

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, geçenlerde bir konuşmasında çok çarpıcı mesajlar verdi... Özellikle liberallerin bu sözlerin üzerinde durması gerekirken kimse üzerinde durmadı.

Bakın ne dedi Babuşçu:

“10 yıllık iktidar dönemimizde bizimle şu ya da bu şekilde paydaş olanlar, gelecek 10 yılda bizimle paydaş olmayacaklar. Çünkü bu geçtiğimiz 10 yıl içinde, bir tasfiye süreci ve bir tanımlama, özgürlük, hukuk, adalet söylemi etrafında yaptıklarımıza paydaşlar vardı. Onlar da şu ya da bu şekilde her ne kadar bizi hazmedemeseler de; diyelim ki liberal kesimler, şu ya da bu şekilde bu süreçte bir şekilde paydaş oldular ancak gelecek inşa dönemidir. İnşa dönemi onların arzu ettiği gibi olmayacak. Dolayısıyla o paydaşlar bizimle beraber olmayacaklar. Yarın bizim karşımızda olan güçlerle bu sefer paydaş olacaklar. Çünkü inşa edilecek Türkiye ve ihya edilecek gelecek onların kabulleneceği bir gelecek ve bir dönem olmayacak.”

Acaba AKP gelecek 10 yılda nasıl bir gelecek inşa edecek? Liberallerin bile karşı çıkacağı bu sistem nasıl bir sistemdir? Liberaller bunu merak etmiyor mu? Herhalde etmiyorlar. Bu tür liberallere siyasi jargonda “Useful idiots” yani “Yararlı salaklar” deniyor... Bunlar kime ve hangi davaya hizmet ettiklerini bilmeden (bazıları bilir ya...) mücadele eden tiplerdir. Kullanıldıklarını uzun süre fark etmeyecek kadar saftırlar (Veya öyle görünürler)...

Mahcubiyet sorusu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bakanlık kuruluşlarından T.C. ibaresini kaldırma kararını tepkiler üzerine geri aldı. Ama niyet devam ediyor. Trakya Üniversitesi aynı teşebbüs içinde... Milli Eğitim’de benzer uygulamanın başladığı haber veriliyor. Batı Trakyalı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir şubesi Başkanı olan Avukat Aydın Özcan, tüm soydaşlar adına şu sitemi yolluyor:

“Biz yıllarca Batı Trakya’da Türklük mücadelesi verdik. İskeçe ve Gümülcine’deki derneklerimizde ‘Türk’ ibaresini kullanabilmek için eylemler yaptık, hukuk savaşı başlattık. İnsan Hakları Mahkemesi bizim haklılığımızı tanıdı ve Türk ifadesini kullanabileceğimize karar verdi. Ama gelin görün ki kendisi de bir Batı Trakya Türkü olan Bakan bey, Sağlık Bakanlığı’ndan ve kurumlarından Türkiye Cumhuriyeti ifadelerini çıkarttı. Biz Yunanistan’dan sonra kendi vatanımızda da Türklük mücadelesi mi vereceğiz?”

Ziraat Bankası bir şeyleri kaldırmak istiyorsa tabelasındaki TC’yi değil, şubelerin önündeki uzun kuyrukları kaldırsın!
Akif Kökçe


DORSAY

Emek Sineması yıkılırsa yazarlığı bırakacağını ilan eden Atilla Dorsay dediğini yaptı... Sabah’ta bir veda yazısıyla kalemini bıraktı.

Peki doğru mu yaptı? Yazarlığı bırakmak bir tepki midir?

Evet tepkidir... Ancak olsa olsa çalıştığınız gazeteye tepkidir.

Ki Atilla Dorsay’ın Sabah’la problemi yoktur.

Kalemi bırakmak mücadele ettiğiniz unsurlara karşı tepki değildir.

Onlar sizin kalemi bırakmanızdan ancak memnun olurlar.

Neyse ki Dorsay dün Ayşe Arman’ın röportajında geri dönebileceği sinyallerini verdi de bizi mutlu etti... Aydın adam tepkisini yazarak koyar. Kendini susturarak değil... Kalem böyle kolay bırakılmaz...

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, yolsuzluğu azaltmak için yargı ve medyayı güçlendirme kararı almış. Biz gideriz tersine...
Fahrettin Fidan


Plaket

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Munzur El Veriyor” belgeselinin Şişli Kent Sineması’nda düzenlenen galasına katıldı. Galada Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e katkılarından dolayı plaket verilecekti. Ancak Sarıgül galaya katılmadı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu plaketi Sarıgül’ün yardımcısı Kahraman Eroğlu’na sundu. 

Sarıgül, Genel Başkan’la karşılaşmak istemiyor. Onun gittiği yerlere gitmiyor ya da gidip erken ayrılıyor. Bu onun tasarrufu... Burada anlaşılmayan ne mi? Plaketi Sarıgül’ün yardımcısının alacağı bilindiği halde yine Genel Başkan tarafından verilmesi... Karşı tarafın aldığı tavra karşılık verilmemesi...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları