loading
close
SON DAKİKALAR

Yine CHP üzerine

Melih Aşık
Tarih: 29.06.2013

Melih Aşık, 'İktidara geldiği takdirde hangi konuyu AKP’den farklı nasıl çözeceğini kimse bilmiyor''...

Bir süre önce CHP’nin iktidar için yeterli kadrolara sahip olmadığını yazmıştık...

Kemal Kılıçdaroğlu aradı... Her türlü eleştiriyi kabul edeceğini ancak kadronun yetersizliğini kabul etmeyeceğini söyledi. İsimler saydı. Evet hepsi değerli isimlerdi.

Ancak kendisine de ifade ettiğimiz gibi... Değerli isimlerden yarar sağlanabilmesi için partinin bir siyasi çizgisi ve iktidar programının olması, kişilerin de o programa monte edilmesi gerekir...

CHP’nin belirgin bir siyasi çizgisi ve iktidar programı hâlâ yok...

İktidara geldiği takdirde hangi konuyu AKP’den farklı nasıl çözeceğini kimse bilmiyor...

Ne mi yapmalı? Batıda benzer partilerin yaptığını...

Yerel kurultaylar düzenlemeli... Sorunlar ilk ağızdan dinlenmeli, çözümler tartışılmalı...

Daha sonra büyük kurultaylarda yerel sonuçlar ve genel konular ele alınmalı.

Hazırlanan taslaklar önce komitelerde tartışılmalı... Daha sonra sendikaların, odaların, sivil toplum örgütlerinin görüşlerine sunulmalı. Yanıtlar alınmalı. Partinin çizgisi ve programı bu şekilde olgunlaştırılmalı... Herhangi bir il veya ilçe başkanı... Veya sade partili köy kahvesinde:

- Siz iktidara geldiğinizde falanca sorunu nasıl çözeceksiniz? Diye sorulduğunda bu soruya yanıt verebilmeli...
Bir parti iktidara bu şekilde hazırlanır.

Ormanı kim kesti?

Başbakan, Gezi Parkı’nda ağaç kesilmesini eleştirenlere sık sık şöyle sesleniyor:

- Koç ve Sabancı üniversiteleri için ormanlar kesilirken neredeydiniz...

O zaman kim neredeydi bilinmez... Ancak Başbakan Erdoğan’ın o zaman belediye başkanlığı koltuğunda oturduğu belgeli... 1994-99 yılları arasında CHP grup sözcülüğü yapan Mimar Tekin Ağırman arşivlerden Belediye Meclisi kararlarını çıkarmış... Sabancı Üniversitesi ile ilgili hem 26 Temmuz 1996, hem 16 Mayıs 1997 tarihli imar plan onaylarının altında Tayyip Erdoğan’ın imzası var. Belgelerin kopyası bizde de mevcut.

Başbakan’ın sık tekrarladığı bir başka iddia:

- Gezi olaylarında ayaklananlar Dolmabahçe-Beşiktaş arasındaki kaldırımlarda ne kadar kilit taşı varsa polise fırlattılar. Bakın orada tek kilit taşı kalmadı.

Gerçekten de orada tek kilit taşı yok. Çünkü bütün kilit taşlarını Büyükşehir Belediyesi alıp götürmüş. Sebebi de o bölgeye beton kaldırım yapılıyor olması...

Camide bira içtiler iddiası tutmadı. Ancak türbanlı ve çocuklu kadını Kabataş’ta dövdüler iddiası sürüyor. Eğer iddia gerçekse hep birlikte kınayacağız. Ama bugüne kadar iddiayı destekleyen ne bir tanık var ne bir mobese kaydı... Bir tane olsun gerçek iddia ortaya çıkmayacak mı?

Gezi Parkı protestosuna katılıp balkonunda “tencere-tava çalan” Zeynep Yaşar’a 88 lira para cezası kesilmiş!
Ah be Zeynep abla!
Protestoya katılıp “tencere-tava” çalacağına, deniz fenerine katılıp “milyon dolarları” çalsaydın şimdi bir devlet kurumuna genel müdür olmuştun!
Akif Kökçe

Karakol

Haber Sen şikâyette bulunuyor:

“Gezi olaylarına müdahale etmek üzere Taksim çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, olayların başından bu yana TRT İstanbul Radyosu binasını merkez karakolu gibi kullanmaktadır.

Sivil ve resmi üniformalı, silahlı, teçhizatlı sayısız polis, binamızın otoparkı, bahçesi, fuayesi, kantini, yemekhanesi ve koridorlarında günün her saatinde elini kolunu sallayarak gezmektedir...”

İlginç bir manzara.

İstanbul Üniversitesi öğrenci yemininden

“Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve Atatürk devrim ve inkılapları” çıkartılmış.
İyi!
Devlette ve yandaş kurumlarda işe girecek olan öğrenciler yalan yere yemin etmemiş olacak...
Akif Kökçe

TATARİ

TMSF’nin el koyduğu Akşam gazetesinde iki dürüst yazarın, Tuğçe Tatari ve Sevim Gözay’ın işlerine son verildi. Daha önce Genel Yayın Müdürü değiştirilmiş, gazetenin başına AKP eski milletvekili Mehmet Ocaktan getirilmişti.

TMSF devlet kuruluşudur. Halkın parasını kullanır. Bu kuruluş şimdi Akşam gazetesine iktidar yanlısı gazeteciler atıyor. İktidara hizmet etmeyeceğini düşündüğü yazarları kovuyor. Halkın cebinden yalnızca iktidara hizmet edecek bir organ yaratıyor. Devletin yetkileri ancak bu kadar kötüye kullanılabilir.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları