loading
close
SON DAKİKALAR

Yolu sen açtın!

Melih Aşık
Tarih: 29.03.2014

Melih Aşık; Kaset üzerinden adam vurmak bizim ülkede aynen böyle; yol oldu...

Babacan bir kedi köşesinde uyukluyormuş... Bir minik fare onun uyuduğunu görünce oynaşmak istemiş, gelmiş bıyığının üzerinden geçivermiş. Baba kedi o anda pençesini salladığı gibi minik fareyi yamyassı etmiş. Arkadaşı:
- Ne olur yahu minicik hayvan oradan geçse, diye sorunca da şu cevabı vermiş:
- Yol olur...
Kaset üzerinden adam vurmak bizim ülkede aynen böyle; yol oldu..
Ergenekon sürecinin başında internete düşen kasetleri anımsıyoruz... Generaller ve eşlerinin kasetleri düştü önce internete...
İzinli - izinsiz telefon dinleme kayıtları iddianamelerde yer aldı.
Yüzlerce asker ve sivil bu dinleme kayıtlarıyla yargılandı, mahkûm edildi... Derken Deniz Baykal ve MHP’lilerin özel yaşam kasetleri sürüldü piyasaya... Bütün bu süreçte iktidar mensupları hiçbir rahatsızlık sergilemedi... Tam tersine kasetler seçim meydanlarında alaya alındı, rakibi vurmak için kullanıldı.
Başbakan bugün dinlemeler için: “alçaklık, adilik, ahlaksızlık” diyor. Bu tavır kasetler ilk kez piyasaya sürülürken sergilenmiş olsa bugünlere gelinmezdi.
Mazlumların ahı var bu iktidarın üzerinde...Bu arada Deniz Baykal’ın ahı da tutmuş olabilir!
Malumunuz Tayyip Erdoğan’a 2002’de Başbakanlık yolunu Deniz Baykal açmıştı... Bu yüzden topa tutuldu.
Şimdi ise Deniz Baykal’ın siyasetten ihracını hazırlayan kasetin arkasında Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu söyleniyor. Ahı tutmaz mı insanın....

YouTube serüveni

Maç oynanırken kurallar değişmez... İletişim özgürlüğünün engellenmesi demokrasi oyununun kurallarına uymaz. Seçime giderken Twitter ve YouTube’un kapatılması demokrasiye darbedir.
Seçimin meşrutiyetini de bozar...
Bakın ne diyor Anayasa Madde 26:
“Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir...”
Ve... Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Madde 10:
“Herkes görüşlerini açıklama ve anlatım özgürlüğüne sahiptir. ”
Ne diyor Başbakan Twitter için:
“Ulusal güvenliğimi tehdit ediyorsun. Twitter dediğiniz olay nedir ya? Bu bir şirket. Bu işin arkasında aslında YouTube var.”
CHP’li Sezgin Tanrıkulu soruyor:
“YouTube nasıl olur da güvenliği tehdit eder? Yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisinin sebebi, YouTube’da yayınlanan yolsuzluk videolarının kaldırılmasının reddedilmesi midir?”
AB ve ABD’den YouTube ve Twitter kararlarına ağır tepkiler geliyor.
Türk demokrasisi bir yandan da Osmanlı’nın hasta adam dönemindeki gibi, Batı’nın vesayeti altına giriyor.
Halkın özgür seçim yapması için tüm gelişmelerden haberdar olması gerekir. İletişim kanallarının kapatılması bu özgürlüğü ortadan kaldırır. O yüzden seçimin meşruiyeti tehlikeye giriyor. Dikkat...

MANTIK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sızdırılan son görüşmeyle ilgili aynen şöyle dedi:
“Kimin işine yaradığını bilirseniz kimin yaptığını da aynı adreste bulabilirsiniz.”
Bu mantığa göre o zaman şunu söylemek de herhalde yanlış olmaz;
Önce Deniz Baykal, arkasından MHP milletvekilleriyle ilgili seçim öncesinde sızdırılan kasetlerin AKP’nin işine yaradığı bilindiğine... Zaten öyle olduğu için başta Başbakan olmak üzere AKP’liler tarafından bol bol istismar edildiğine göre... Sızdırmayı kimin yaptığını da aynı adreste bulabiliriz. Bulduğumuz o adres de herhalde AKP’dir.

AKP hızını alamadı!
Kızlar, kadınlar derken şimdi de Twitter ve YouTube’u kapattı...
***
“Bunlar koyun bile güdemez” diye muhalefetle alay eden Erdoğan’ın
“Bizi dinlemişler, kandırmışlar, aldatmışlar” diye ağlamaya hakkı yoktur!
Akif Kökçe

MADDOX

Amerika Vietnam savaşına girmek için hem dünya kamuoyunu hem ABD kamuoyunu ikna etmek zorundaydı. Bir sabah gazetelerde haber patladı. Habere göre Kuzey Vietnam devriye botları Tonkin Körfezi’nde seyretmekte olan Amerikan savaş gemisi “Maddox”a ateş açmıştı. ABD bu yalan gerekçeyle Vietnam savaşını başlattı. Irak savaşını da Saddam’ın kitle imha silahları yalanına dayandırdı.
ABD böyle hileler yapar. Ama o ABD’dir... Dünya ülkeleri inanmasa da güç korkusuyla inanmış görünür. Ama aynı oyunu bir küçük ülke oynarsa durum değişir. Hem eleştirilir. Hem yarın bir gün gerçekten saldırıya uğrarsa bu defa dünya kamuoyu “Bunlar kendi kendini bombaladı” diye sırtını döner.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları