loading
close
SON DAKİKALAR

Geliyorlar

Melih Aşık
Tarih: 14.09.2023
Kaynak: Melih Aşık - Milliyet

Melih Aşık; Meral Hanım CHP’yi siyasi haritadan silmek, böylece 2028 seçiminde muhalefet liderliğini ele almak niyetinde… Bu seçimde zaten şansı yok. İyisi mi CHP ile uğraşarak prim yapayım, 2028’de başa güreşeyim, diye düşünüyor olabilir.

Son iki günde peş peşe iki video izledik…

Birisinde bir TIR boş bir arsaya giriyor, arka kapak açılıyor, içinden çıkan genç erkekler koşa koşa aynı istikamete yöneliyor, gözden kayboluyorlar.

İkinci video Kuşadası sahilinde çekilmiş... Kıyaya yanaşan lastik bottan 30 - 40 sığınmacı fırlıyor.. Üzerlerindeki can yeleklerini yere fırlatarak belli bir istikamete doğru koşuyor ve kayboluyorlar.

Dikkati çeken nokta... Kaçakların yere ayak basınca tek sıra halinde belli bir istikamete doğru koşmaları...

Sanılır ki onları getiren insan kaçakçıları yer de temin etmiştir. Şehre dağılsalar belki yakalanacak, belki halkın tepkisiyle karşılaşacaklar. Çok muhtemelen önceden ayarlanmış bir yere koşup gizleniyorlar...

1- Bu kadar adamın birden gözden kaybolabilmesi ortada başarılı bir kaçakçılık organizasyonu bulunduğunu gösteriyor.

2- Peki Kuşadası’na gelenler kimler? Neden Güneydoğu sınırından değil de denizden geliyorlar? Bunlar İtalya ve Yunanistan’a girmeye niyetlenip oradan geri püskürtülenler olmasın!

3- Türkiye’ye şimdilik savaşlardan kaçanlar geliyor. Yakında Avrupa’ya göçenler gibi iklim krizine bağlı olarak gelen kitleleri göreceğiz.

Sorunun hafifleyeceğine ilişkin umut olmadığı gibi tam tersine ağırlaşacağı görülüyor. Bu ciddi sorunu ciddiyetle ele almak zorundayız.

Çünkü bu ülke halkına yaşayacak yer kalmıyor.

CANLAR

Televizyon haber merkezlerine uyarı...

Sevgili arkadaşlar...

Eşim, sizin bazı cümlelerinize fena halde üzülüyor.

Son haftalarda birkaç kez oldu...

Falanca ormanlık alanda yangın meydana geliyor. TV ekranında alevler yükselirken spiker konuşuyor: “Yangında can kaybı olmadı.”

Eşim işte bu söze fena halde takılıyor...

Diyor ki:

- Bu yangında nasıl can kaybı olmaz... İnsanlar ölmemiş iyi. Ama yüzlerce kedi, köpek, tilki, tavşan, sincap, kuş, karınca, böcek alevler arasında kavruluyor. Can çekişerek ölüyor. Onlar can değil mi? Ormanlardaki canlılar insanlardan mı ibaret? Orası insanlardan çok hayvanların yaşam alanı değil mi?

Lütfen bütün canlara saygılı olun... Onların yanarak ölmesini olağan göstermeyin... İnsan kaybı olmadı, deyin ama can kaybı olmadı, demeyin.

KOÇ MÜZESİ

Eyüp - Kadıköy vapurunda bir anne ve 7 yaşlarındaki oğluyla tanıştık. Anne oğlunu Rahmi Koç Sanayi Müzesi’ne götürmüş, oradan Kadıköy’e dönüyorlardı. Sohbette söz müzenin giriş fiyatlarına geldi... Müze kart geçmiyormuş. Giriş büyükler için 160 lira, öğrenciler için 80 liraymış... Toplam 240 lira... Doğrusu çok para...

Bir çocuk oraya tek başına gidemez. Mecburen velisiyle gidecek. İçeride bir kahve içimi ve yol parasıyla birlikte müze gezisinin maliyeti aileye en az 500 lirayı bulur. Orta sınıftan bir aile için bile büyük rakam bu...

Evet, müzenin de masrafı vardır. Ancak müze ticari işletme değildir. Kültür hizmetidir. Koç Holding diğer alanlardaki kârlarından küçük bir bölümünü bu kültür hizmetine ayırabilir. Giriş fiyatını düşürebilir. Bu arada en azından çevredeki okullara haftada bir müzeyi ücretsiz gezme olanağı tanınabilir.

Eğer gelecek kuşakların aydınlanmasına hizmet etmiyorsa…

Bir müzenin varlığı amacına ulaşmış sayılabilir mi?

İYİ’LİK!

Parti Genel Başkanı Meral Akşener  CHP’yi haftalardır gagalıyor...

Son olarak “81 ilde seçime kendi adayımızla gireceğiz” açıklamasıyla CHP’nin yerel seçim şansını sarstı.

Derken partinin kurucu üyelerinden Ayhan Erel bir TV kanalında:

- İzmir’i keşke iktidar yönetse 5 yılda ayağa kaldırır, demesin mi?

Aynı gün İP’nin İzmir Belediye Başkan adayı Prof. Ümit Özlale konuştu:

- İzmir Belediyesinde çok fazla bankamatik eleman var, ben başkan olursam 63 bin çalışanın yarısını işten çıkarırım, diyerek tartışmalara girdi.

İyi Parti giderek CHP’ye karşı darbeleri artırıyor.

Kimi gözlemciler “Meral Hanım var gücüyle iktidara çalışıyor” derken, bir dostumuzun yorumu şöyle:

- Meral Hanım CHP’yi siyasi haritadan silmek, böylece 2028 seçiminde muhalefet liderliğini ele almak niyetinde… Bu seçimde zaten şansı yok. İyisi mi CHP ile uğraşarak prim yapayım, 2028’de başa güreşeyim, diye düşünüyor olabilir.

JAPON

Milli takımın önce Ermenistan beraberliği, ardından Japonya’ya yenilgisi her kesimde tepki yarattı.

Özellikle sahamızdaki Ermenistan beraberliğine tepki büyük oldu.

Futbolcu-larımız eleştirildi, hakarete uğradı.

Acaba millilerin başarısızlığında suçlu sadece futbolcular mıdır?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları