loading
close
SON DAKİKALAR

Koltuk peşinde

Melih Aşık
Tarih: 09.09.2023
Kaynak: Melih Aşık - Milliyet

Melih Aşık; 1998’deyse Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Beşiktaş Kulübü arasında imzalan sözleşme ile 49 yıllığına kiralanınca da adı ‘Beşiktaş İnönü Stadı’ olarak değiştirildi. Adı “Beşiktaş Park” değil “Beşiktaş İnönü” stadıdır.

Yerel seçime şunun şurasında 6 ay kaldı... Yerel seçim hayatımızda neleri değiştirecek, neleri değiştirmeli? Hangi alanlarda daha iyi uygulamalara, daha iyi çözümlere, daha iyi projelere ihtiyacımız var?

Beklenirdi ki, seçime 6 ay kala bunlar tartışılsın...

Ne var ki, siyasi partiler bunları tartışmak yerine vakitlerini birbirlerini suçlamakla, ittifak manevraları yapmakla, alengirli konuşmalarla geçiriyorlar...

Mevcut belediyeler 5 yıllık dönemi nasıl geçirdiler?

Neleri başardılar, neleri başaramadılar?

Hayatı ucuzlatmak için ellerinde hangi imkânlar vardı, bunları ne kadar kullanabildiler?

Ulaşımda neler yaptılar, neleri yapamadılar?

Neden depreme karşı gereken önlemler yeterince alınamadı?

Konut yatırımları ne durumda?

Şehirleri rantçılara karşı neden koruyamadılar?

Şu sırada tartışılması gereken daha verimli ve nitelikli bir belediyeciliğin nasıl yapılacağı olmalıydı. Belediyelerin yaşadığı zorluklar konuşulmalıydı?

Bizim partiler hiç bu havalarda görünmüyor...

STADYUM

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç stadın adına “Atatürk” ü eklemek için hazırlıkları sürdürürken... Spor yazarı Asena Özkan Beşiktaş Stadından “İnönü” adının çıkarılmasını eleştirdi. Bakın ne yazdı:

“... Bu spor sahasının adı ‘İnönü Stadı’dır… Stadın temeli 19 Mayıs 1943’te atıldı ve stada ‘İnönü’ adı verildi. 1947’de açılan stadın adı 1952’de 2. Menderes Hükûmeti tarafından ‘Mithatpaşa Stadı’na dönüştürüldü. 1998’deyse Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Beşiktaş Kulübü arasında imzalan sözleşme ile 49 yıllığına kiralanınca da adı ‘Beşiktaş İnönü Stadı’ olarak değiştirildi. Adı “Beşiktaş Park” değil “Beşiktaş İnönü” stadıdır.

HOVARDALIK

Bizim kulüpler transferde parayı bilgi ve bilinç ile harcıyorlar mı?

Galatasaray’dan birkaç örnek...

Geçen yıl transfer sezonunda Portekiz’den Haris Seferoviç adlı bir santrfor kiralanmıştı. Bedeli 3 milyon euro (90 milyon liraydı) Sefer, 10 lig maçında hiç gol atamayınca gözden çıkarıldı, ara transferde yarı fiyata başka kulübe kiralandı.

Avusturya’dan 19 yaşındaki Yusuf Demir alındı. 4 yıl için 6 milyon euro (170 milyon lira) bedelle transfer anlaşması imzalandı. Yusuf bir yılda topu topu 6 maçta oyuna sonradan girdi. Toplam 130 dakika oynadı. Çoğu maçta yedek bile soyundurulmadı. Bu yıl Basel’e kiralandı. GS, transfer taksitlerini paşa paşa ödüyor.

Danimarka’dan geçen yıl Mathias Ross adlı stoper alındı. 1 milyon 750 bin euro (50 milyon lira) bedelli anlaşma yapıldı. Mathias Ross tek bir lig maçında oynamadı. Yedek bile olamadı. Bu yıl Hollanda’nın NEC takımına kiralandı. Kulüp transfer taksitlerini ödemeye devam ediyor.

Koltuk peşinde

10 YIL ÖNCE

Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş... Bundan 10 yıl önce 13 yaşında Vakıfbank Voleybol kulübünün yıldız takımında birlikteler... Bugünkü başarılara 10 yıl boyunca gece gündüz devam eden antrenmanlar, maçlar, seyahatler, kamplarla ulaşıldı. Tabii sadece onlar değil, bütün takım,         dünyanın en iyisi olmayı durup dinlenmeden çalışarak bin bir fedakârlıkla başardı.

HALİÇ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB, bir süre önce Marmara ve Boğaz’da yeni hatlar açtı...

Bu hatların son derece yararlı olduklarını baştan belirtelim...

Zaman zaman Bostancı’da kalkıp Moda ve Kadıköy’den Kabataş’a giden hattı kullanıyoruz. Dün de Kadıköy’den kalkarak Kasımpaşa, Fener, Hasköy, Sütlüce’ye uğrayarak Eyüp Sultan’a ulaşan hattı kullandık. Bu hat hem ulaşımı kolaylaştırıyor hem size harika bir Haliç gezintisi sunuyor... İyi güzel... Ne var ki bu hatlarda yolcu az, çalışan motorlar çok büyük... Daha küçük tekneler üretilmeli bu hatlarda öyle tekneler işlemeli. Aksi takdirde bu hatlar yakında yolculuk mazot masrafını karşılamıyor diye iptal edilebilir. Yazık olur...

ANKARA

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı telefonla aramış. Yolsuzlukları sormuş. Anlatıyor:

“Kendisi göreve gelir gelmez yaklaşık 4 milyar TL’lik yolsuzluğa ilişkin 96 suç duyurusunda bulunmuş. O günkü güncel döviz değeri yaklaşık 1 milyar dolar olan bu dosyaların 13’ü hakkında takipsizlik kararı verilmiş ve sadece 2 dosyaya dava açılmış, 81 dosya halen bekletilmekteymiş.”

Mansur Yavaş suçluların korunduğu görüşündeymiş.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları