loading
close
SON DAKİKALAR

Noel dede

Melih Aşık
Tarih: 29.12.2022
Kaynak: Melih Aşık - Milliyet

Melih Aşık; Bu arada yılbaşının da Hıristiyan âdeti olduğunu iddia edip vatandaşın o gece eğlenmesini önlemeyi de görev sayıyorlar. Türkiye neresi? Nelerin ülkesi? Bunun farkına varsak neler kazanırdık?

Hıristiyanlar Noel’i kutluyor. Onlar bayramı kutlayadursun, bizim bazı odaklar halkın dinini bırakıp Hıristiyanlığa özeneceği endişesiyle Noel’e karşı önlem almakla meşguller! Bu arada yılbaşının da Hıristiyan âdeti olduğunu iddia edip vatandaşın o gece eğlenmesini önlemeyi de görev sayıyorlar.

Türkiye neresi? Nelerin ülkesi? Bunun farkına varsak neler kazanırdık?

Yüksek mimar Erdoğan Vata’nın eski bir yazısını kesip koymuşuz dosyaya. Aktaralım:

Hıristiyanlığın 8 ana kutsal makamı vardır ve bunların sadece iki tanesi Anadolu dışındadır: Vatikan ve Kudüs. Hıristiyanlığın kutsal kitabı İncil’in yazılması Anadolu’da gerçekleşmiştir. Meryem Ana’nın mezarı Selçuk’ta, Aziz Nicolas yani Noel Baba’nın mezarı Demre’dedir. Konsül toplantı merkezleri de Tarsus, İskenderun, İznik ve Kapadokya’dadır. Ayrıca Süryaniliğin kâbesi “Darülzaferan Kilisesi” Mardin’de. Ortodoksluğun en büyük dini merkezi olan Fener Patrikhanesi İstanbul’dadır.

Biz emanetimizdeki bu tarihi ve kültürel varlığı dışlamamış olsak, bu değerleri komplekse girmeden tanıtım, turizm, dostluk ve barış unsuru olarak kullanabilseydik.

Neler kazanırdık anlatmaya gerek var mı?

Farklı kültürler arasında suçluluk, yabancılık, düşmanlık duymadan dolaşan insan tipi, çağdaş insan tipidir.

Belirtmeye gerek var mı?

DOKTOR

E.Korgeneral Vural Avar’ın ölümüyle ilgili tartışmalar sürerken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Adli Tıp Kurumu’nu eleştiren açıklama yaptı. Özetle dedi ki:

“Diyelim içeride kanser tedavisi gören birisi var. Örneğin pantolonunu çıkarıp giymekte zorlanan insanlar var. Ama ‘İçeride kalabilir’ diye raporlar geliyor. Biz her defasında bu sürecin sağlıklı ve hastaların lehine olması için gerekeni yapıyoruz. Ama rapor çıkmayınca savcının yapacağı bir şey yok. Cezaevi idaresinin yapacağı bir şey yok. Raporu verenler de ‘Tıbbın kuralları bunu gerektiriyor’ diyor.”

Doktorlar neden pantolonunu giyemeyen hastaya bile hapiste kalabilir raporu veriyor?

Bir doktor yakınımız diyor ki:

- Doktorlar sanmam ki hasta mahkûmlara caniyane duygularla sağlam raporu versin. Belli ki onlar da kendilerini baskı altında hissediyor. Bu baskının kaynağı araştırılmalı? Doktorların  özgür çalışması sağlanmalı. Şikâyetler dinecektir.

ALTILI

Meral Hanım ve Kemal Bey’e naçizane kimi öneriler.

1.Televizyon kanalları sizleri ilginç bulmakta, en küçük sözünüz ya da hareketinizi uzun tartışmalara konu yapmaktadır. Lütfen aranızdaki sorunları aranızda çözünüz, medya üzerinden çözmeye çalışmayınız. Parti mensuplarınız da medyaya dedikodu taşımamalı.

2.6’lı Masa için bir sekretarya kurunuz. Masa’nın ülkeye hukuk ve demokrasi vaadi var. Her gün ülke genelinde hukuk ve demokrasiyle bağdaşmayan olaylar oluyor. Masa’nız sekretarya aracılığıyla bu olaylar konusunda ortak görüş ortaya koyabilir, böylece Masa günbegün yaşayan canlı bir yapı haline getirilebilir. Tavsiyeler bizden, uymak ya da uymamak sizden.

MERKEZ ÜLKE

Noel dede

Andrew Woods adlı bir fizikçi dünyanın merkezini hesaplamış. Dünyanın merkezi Türkiye imiş. Türkiye içinde de Kırşehir iline yakın bir nokta. Bu tespit ne kadar doğru bilemeyiz. Sonuçta çok önemli bir stratejik noktada yaşıyoruz. Böyle bir konum bir ülkeye muazzam askeri, ticari, lojistik, stratejik avantajlar sağlar. Ne var ki tarih boyunca bu avantajı kullanamamışız. Kullanabilsek bugün olduğumuzdan çok daha farklı yerlerde olmaz mıydık?

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları