loading
close
SON DAKİKALAR

SİHA haberleri...

Melih Aşık
Tarih: 19.09.2019
Kaynak: Melih Aşık-Milliyet

Melih Aşık: Yeni partiler kuruluyor. Yeni lider adayları ortaya çıkıyor. Siyaset yeni oluşumlara gebe deniyor.

Suudi Arabistan uzun süredir Yemen’de Husiler üzerine bomba yağdırıyor, çoluk çocuk katlediyor, kimse oralı olmuyordu. Husiler kısaca SİHA adı verilen silahlı insansız hava araçlarıyla Suudi Arabistan’daki petrol tesislerini vurunca dünya uyandı. Uyandı ne kelime, ayağa kalktı. Çünkü bu defa petrol vurulmuştu!

Bu arada başka şeyler de vuruldu. Mesela Patriotlar ağır yara aldı! Suudi Arabistan’da 6 Patriot bataryası vardı. Patriot radarları SİHA’ları göremedi. Karizmaları fena halde çizildi. Bizim S-400’ler görebilir miydi? Bilemeyiz. Görünen o ki savaş teknolojisi hızla değişiyor ve milyarlarca dolara alınan silahlar etkinliğini hızla yitiriyor. Aklımızda olsun!

Dünyanın en iyi korunan liderlerinden biri malum; İsrail Başbakanı Netanyahu... Netanyahu’nun koruma ekibinde son zamanlarda acayip silah taşıyan biri göze çarpıyormuş. Gazeteciler sorup araştırmış: Meğer SİHA’lara karşı füze atan bir silahmış bu.. Yakın koruma ekibi artık bu silahı da taşıyormuş... Aklınızda olsun!

SİSTEM

Yeni partiler kuruluyor. Yeni lider adayları ortaya çıkıyor. Siyaset yeni oluşumlara gebe deniyor.

- Peki, bu durum sizi heyecanlandırmıyor mu?

Bu soruyu soran arkadaşa şu cevabı verdim:

- Beni heyecanlandırmıyor. Yeni partiler sistemi değiştirmeye yönelik olsa bir anlamı olurdu. Ancak hepsi sistemi makyajlayarak sürdürmeye yönelik. O yüzden heyecan vermiyor.

TEZGÂH

“Bir kadını ağlattıktan sonra kendini ateşe atan tek yaratık.” (Bir pazar yerinde soğan tezgâhının üzerindeki yazı)

KİTAP

Son aylarda masamıza gelen “oku beni” diyen kitaplar...

Alev Coşkun: Diplomat İnönü - LOZAN

Uluç Gürkan: Atatürk’ün izinde TÜRKİYE

Cahit Kayra: Operasyon: Ali Bey...

Toygun Atilla: İFŞA

Hulusi Turgut: Sadrettin Alpan

Hikmet Çiçek: Nâzım’ın Harp Okulu ve Donanma Davaları

Timur Soykan: Badeci Şeyhin Sır Odası

Barış Terkoğlu-Barış Pehlivan: Metastaz

Cemil Kılıç: Kuran ile Aldatmak

Şinasi Acar-Şeyhmus Dirim: Kutsal Emanetlerin Son Seferleri

Mahfi Eğilmez: Ekonominin Temelleri

Haydi üniversiteye!

Yükseköğretimde yeni dönem başlıyor. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun. Artık üniversitelerde açıkta öğrenci pek kalmıyor. Seviniyoruz. Ancak sorunlar bitmiyor.
Üniversite mezunları arasında işsizlik rekor düzeyde.

Yükseköğretimde 8 milyon öğrenci var. Almanya’da bu sayı sadece 3 milyon. Ancak bizde üniversite mezunları arasında işsizlik yüzde 12.5 iken, Almanya’da bu oran sadece yüzde 2... Almanya’da her 40 öğrenciden sadece 1’i işsiz kalıyor. Demek ki bütün öğrencileri üniversiteye doldurmak marifet değil. Almanya, üniversiteye gidecek ve gitmeyecek gençleri lise sıralarında ayırıyor. Böylece yükseköğretim işsiz üretmiyor. Öte yanda, mesleki ve teknik eleman sıkıntısı çekilmiyor. Gençlerin enerjisi doğru yönlere sevk ediliyor. Üniversite sıralarında yıllar boşuna harcanmıyor.

Bizim yükseköğretim sistemini bir kez daha gözden geçirmemiz gerekiyor.

MÜDÜR

Adana’da 2017’de 10 Kasım törenlerinde okul bahçesinde göbek atan Vahabzade Lisesi Müdürü Mehmet Sırrı Huylu’ya maaş cezası verilmiş, başka okula tayini çıkarılmıştı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Mehmet Huylu’nun iki yıl sonra aynı okula yeniden müdür olarak döndüğünü bildirdi. MEB’e soralım... Bu müdürün Atatürk karşıtlığı sizi ilgilendirmemiş olabilir. Peki, hareketlerine bakarak akıl sağlığından da mı şüphe etmediniz!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları